Antyhaker Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Witam, Od wczoraj jestem "nawróconym" użytkownikiem mobilnego Windowsa, a z racji korzystania z aplikacji Microsoftu postanowiłem i tutaj je wgrać - wiadome. Wszystko było dobrze, aż nie pokusiłem się o wgranie testowej wersji 6.2.4 (wcześniej 5.10.12, czy tam 5.12.10). Wraz z nią usunęło mi OneDrive oraz Konto Microsoft, a próba ich ponownego pobrania zwraca kod -505. Ktoś ma jakieś pomysły, czy pozostaje mi czekać do kolejnej odsłony MIUI? A i bez paniki, mogę poczekać, gdyż i tak mam teraz wolne, więc raczej z nich korzystać nie będę
Addamas Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 -505 w Sklepie Google? Usuń konto Google i zaloguj się ponownie Xiaomi Mi2S with sMIUI
Antyhaker Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Problem w tym, że mam tak tylko z tymi aplikacjami - resztę pobiera bez problemu. Czy usunięcie konta Google na pewno rozwiąże sprawę? Czy niesie to za sobą jakieś większe konsekwencje, czy bez niczego odepnę i dodam ponownie (bez wipe etc). Edit. Zrobiłem to, wyczyściłem pamięć podręczną i nic. Chyba sobie poczekam do kolejnej aktualizacji. EDIT2. Zauważyłem dodatkowo, że wcięło mi preinstalowaną aplikację do oglądania Wideo W ogóle ciekawi mnie, dlaczego ten problem dotknął tylko aplikacje od Microsoftu i dlaczego tylko te wymienione. Edytowane 11 Lutego 2016 przez Antyhaker
Antyhaker Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Opublikowano 20 Lutego 2016 Dobra, rozwiązałem zagadkę - ten błąd -505 pojawia się wtedy, gdy aplikacja widnieje w folderze /data/app, choć teoretycznie nie powinna (na liście aplikacji jej nie ma). Full wipe załatwiło sprawę.
ZduneX25 Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi