Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj zauważyłem taką sprawę - po odblokowaniu ekranu obraz nie wyświetla co którejś tam linijki pikseli. Jest to rozłożone równo i jak trochę komórka popracuje, pobawię się nią to wszystko wraca do normy. Podczas uruchamiania telefonu też był taki objaw (logo Mi). Czyżby ekran padał, a może coś z softem? Mam wer. 6.1.28.

Niestety nie zrobiłem zrzutu bo wszytko wróciło do normy i niewiem jak wyglądałby zrzut

Opublikowano

Ekran. Powyginaj, pościskaj, postukaj. Jak chcesz to możesz wymienić u mnie lub u Acida z czego Acid może ma jakieś wyświetlacze na stanie, ja bym musiał ściągnąć z Chin. Jak cykniesz fotkę z paskami i pokażesz dla sprzedawcy (wklep przedtem *#06# w dialerze) to ten zaproponuje Ci zwrot kosztów lokalnej naprawy.

Opublikowano
13 minut temu, Tokarsky napisał:

Mam podobną sytuację w moim Mi4c, z tym że u mnie oprócz linijek bez pikseli mam takie dziwne rozmycie.

Ekran zdechł. Miałem to samo w Mi Note. Możesz odsyłać do serwisu, o ile oczywiście masz taką możliwość.

Opublikowano (edytowane)

Mam telefon od xon24. Orientuje się ktoś jak z gwarancją i całą procedura?? Jakie będą ew. koszty wymiany wyświetlacza?

Edytowane przez loader77
Opublikowano

Najpierw napisz do xona jak to wygląda u niego bo chińczyk zwykle oferuje pokrycie kosztów naprawy do jakiejśtam kwoty, nie wiem jak xon. Jeżeli na odesłanie to płacisz ze 30zł na wysyłkę i czekasz 2 miesiące, xon odsyła do producenta z tego co wiem.

A jak u nas to wyświetlacz zaczyna się od 35$, u mnie wymiana 60 zł i oczekiwanie miesiąc na wyświetlacz, u Acida nie wiem, ale może mieć wyświetlacz na stanie, musisz go zapytać.

Opublikowano (edytowane)

Dzieki za pomoc. Teraz juz jakis czas jest ok narazie poobserwuje i zobacze co dalej. Ponizej fota jak wygladaja objawy, niewiem czy bedzie to dobrze widacDSC_0152.thumb.JPG.77dccbebcb9e071798b8d

Po kliknieciu w zdjecie dobrze to widac

Edytowane przez loader77
Opublikowano

2 tygodnie temu już umówiłem się ze sprzedawcą (Shenzhen Top-One Trading Co., Ltd), że ja mu odeślę telefon a on powinien mi go naprawić na gwarancji, na razie telefon jest już w Shenzhen na poczcie i czekam na koniec Chińskiego Nowego Roku aż chińczyk obierze paczkę.

Wiecie w ogóle co może być przyczyną takiego uszkodzenia? Moje Mi4c miało ekran Sharpa, a telefon miałem tylko 1,5 tygodnia.

Opublikowano

Przez dwa dni ekran był ok, dzisiaj się znowu kiepści, niewiem co robić czy dawać na wymianę czy czekać az całkiem sie zepsuje. A może się naprawi? ciekawe może coś się rozłączyło... Pisałem do mi center ale nie dostałem w ogóle odpowiedzi...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Telefon wrócił do mnie 4 marca. Jak na razie ekran działa poprawnie (dostałem znowu SHARPa). Mam nadzieję że znowu się nie popsuje.

UT8Fw54XDBaXXagOFbXZ.jpg

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...