Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak było to przepraszam, nie znalazłem nigdzie takiego tematu.

Mój problem jest następujący: po zakupie telefonu (MI4 3GB LTE) wszystko było ok, preinstalowalny gapps wszystko śmigało, do czasu.. 

Sklep play chciał zaktualizować aplikacje superuser więc mu pozwoliłem i telefon wpadł w loopa na botloaderze. Udało mi się wejść w fastboota i po podłączeniu do kompa przez program Xiaomi wgrać nowy system, niestety była to wersja Global. Nie mam tam gapps tylko jakieś chińskie krzaczki. I tu pytanie, Jest możliwość wgrania gapps na ten system? póki co mam chyba zablokowanego bootloadera, wypełniłem już na koncie xiaomi formularz o odblokowanie ale do tego czasu chciałbym móc używać teleonu (nie mogę nawet zsynchronizawoć kontaktów z konta google).

offtopem, Miui troche mnie drażni.. za bardzo próbują upodobnić się do apple, polecacie jakiś inny rom?

Opublikowano

Że co masz?? Weź idź do instrukcji 2014 i wgraj rom MIUIPolska. Tyle. Skąd wnioskujesz że masz bootloadera zablokowanego? Umiesz to w ogóle sprawdzić?

Wysłano z Mi4c

Opublikowano

nie umiem, w instrukcji chyba nawet twojego autorstwa którą znalazłem była wzmianka o odblokowywaniu telefonu. Myślałem że mój też jest zablokowany.. Nie jest?

Opublikowano
33 minuty temu, TSNG napisał:

nie umiem, w instrukcji chyba nawet twojego autorstwa którą znalazłem była wzmianka o odblokowywaniu telefonu. Myślałem że mój też jest zablokowany.. Nie jest?

Nie jest, bo Mi4 nie ma takowej blokady? :o Instrukcja 2014 i instalujesz MIUIPolska...

Opublikowano

ok, czyli ściągam np. MIUIPolska_cancro_5.5.8_v6-4.4.zip zapisuje na sdcard0 jako update.zip i instaluje z mi recovery tak?

Nie mogę znaleźć tej instrukcji jedyne co to ciągle mnie wyrzuca do tej:

Opublikowano
5 minut temu, TSNG napisał:

ok, czyli ściągam np. MIUIPolska_cancro_5.5.8_v6-4.4.zip zapisuje na sdcard0 jako update.zip i instaluje z mi recovery tak?

Nie mogę znaleźć tej instrukcji jedyne co to ciągle mnie wyrzuca do tej:

ROM na jakim androidzie instalowałeś 4.4 czy 6.0? Jeżeli na 6.0 to po instalacji 5.5.8 masz cegłę... No i... Instrukcja: https://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ 

Opublikowano (edytowane)

w tym momencie dalej mam androida 4.4.4 a miui v7, już się biorę za instrukcje

Znów pytanko, ta instrukcja omawia przypadki kiedy mamy miui v5 lub v6. Ja mam teraz v7...

Edytowane przez TSNG
Opublikowano

cyferi, cyferki, cyferki... Masz andka 4.4 to instalujesz aktu z ankiem 4.4... Żadnych filozofii... pobieraj z archiwum 5.11.5 i to sobie zainstaluj... Po 2 jak teraz zainstlaujesz 5.5.8 to będziesz mieć FC bo cofniesz się i to sporo... Musisz zainstalować ROM taki sam jak masz lub nowszy...

Opublikowano

Ok, poradziłem sobie, dzięki za pomoc.

Tak jak mówisz, ściągnąłem Miuipolska 5.5.8 na androidzie 4.4.4 wrzuciłem na teleon jako update.zip i wgrałem przez Mi Recovery jak w instrukcji.

Dzięki :D

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...