Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wersja MIUI: 
6.1.29

Posiadany smartfon:
Redmi Note 2

Jakim użytkownikiem jesteś? 
Początkujący

Opis znalezionego błędu
Czy jest rozwiązanie na problem dość długiego (niekiedy) bo kilkusekundowego czasu odblokowywania ekranu przez tę opaskę? Czas odblokowywania jest różny. Czasem opaska natychmiastowo odblokowuje ekran, innym razem trwa to kilka sekund co jest dosyć uciążliwe. Inny problem związany jest z okresowym "gubieniem" opaski przez telefon nawet gdy cały czas są w niedalekiej odległości od siebie. Ponowne sparowanie urządzeń jest możliwe przez wyłączenie i ponowne włączenie bt. Czy na ten problem też jest jakieś rozwiązanie?

Edytowane przez Carlo
Opublikowano (edytowane)

Też mam ten problem i robi się to coraz bardziej irytujące. Ten telefon ma widocznie problemy z bluetooth. 

Edytowane przez rybak17
Opublikowano
Też mam ten problem i robi się to coraz bardziej irytujące. Ten telefon ma widocznie problemy z bluetooth. 

Obawiam się, że nie tylko ten telefon, ale RN3 również. Rodzinna przypadłość.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Opublikowano
Dnia 8 lutego 2016o07:47, raven66 napisał:

Obawiam się, że nie tylko ten telefon, ale RN3 również. Rodzinna przypadłość.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Bo układ bluetooth jest wbudowany w ten sam układ Mediateka. Mam nadzieje że aktualizacja rozwiąże w końcu ten problem ale jakoś wątpię. 

Opublikowano

Mi dużo pomogło ustawienie blokowania telefonu na więcej niż natychmiast. Np minutę albo 5.

Teraz będąc na android 6.0 dodatkowo ustawienie innych urządzeń do odblokowania typu smartwatch, głośnik bluetooth i rejonu w którym ma być odblokowany całkowicie rozwiązało problem.

Dłuższe czasy odblokowania poza domem zdarzają się sporadycznie.

Na 4.4 wydaje mi się że trochę pomogło zablokowanie kłódką mi fit ale nie do końca sprawdziłem efekty.

Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

To nie przypadłość telefonów, ani mediateka. Mam RN3 i przetestowalem kilka Romów. Od oficjalnych chińskich poprzez miui Polska do miui.eu. Na wszystkich gubi smartwatcha. Odejde od RB3 na kilka metrów i ponownie muszę parowac zagadek z telefonem. 

Dlaczego pisze, że to nie wina telefonu czy mediateka? Zainstalowalem CM12.1 z XDA i przez 3 dni nie było żadnych problemów z BT. Zostalbym na CM, ale ma wiele innych błędów niestety.

Reasumując, deweloperzy od Xiaomi muszą wziąć dupe w troki i poprawić soft. Sprzęt to nie wszystko.

Opublikowano (edytowane)

Też miałem problem z wersją dev 6.3.3 (redmi note 2), ale wczoraj przeszedłem na stable 7.1.3.0 i jak na razie ani razu nie zgubiło mi banda i nie musiałem też restartować połączenia bluetooth. Zobaczymy jak dalej

No i stało się. Znów nastąpił brak komunikacji z opaską, czyli problem na stable również istnieje choć znacznie rzadziej występuje.

Edytowane przez eRd
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...