zaciapa Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Witam. Zainstalowałem TWRP z poradnika kilka postów niżej i teraz nie mogę zrobić aktualizacji miui polska, wywala mi błędy, jak mogę wrócić do mi recovery?
redminote2 Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Chcesz zaktualizowac przez twrp czy z poziomu romu? Jaki to blad?
zaciapa Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Opublikowano 4 Lutego 2016 Błędy mam takie E: zip file is corrupt / E: Error installing zip file '@ cache / recovery /block. map ...Zawsze aktualizacje robiłem z pozycji romu przez /aktualizacja 3kropki i.t.d zainstalowałem TWRP i teraz mam jak wyżej...
redminote2 Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) Po pierwsze twrp jest lepsze i nie ma sensu wracac do mi recovery, a po drugie nie da sie zrobic aktualizacji z poziomu romu gdy jest zainstalowane twrp, trzeba wejsc w twrp i stamtad zaktualizowac. Edytowane 4 Lutego 2016 przez redminote2
zaciapa Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Opublikowano 4 Lutego 2016 Przecież pisałem, że po zainstalowaniu twrp, oraz próbie aktualizacji przez niego wywala mi te błędy , dlatego pytam co mogę z tym zrobić...?
redminote2 Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Przeczytaj ze zrozumieniem to co napisalem.
zaciapa Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Opublikowano 4 Lutego 2016 Chyba się nie rozumiemy.. W pracy jestem i tak ogolnikowo piszę, więc może dlatego.. Robię to teraz tak : Przy wyłączonym tel wciskam power+ vol, odpala mi się twrp, klikam na instal, wskazuję na wcześniej ściągnięty rom z zipem, przesuwam suwak, zaczyna się instalować i za chwilę przestaje i wywala mi te błędy, które opisałem wyżej. Co robię nie tak?
baku1991 Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 A na RN2 przypadkiem twrp nie jest konieczne do aktualizacji?
Leszek Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Nie jest. Można robić przez twrp lub trzy kropki. Zależy od użytkownika. Ja mam twrp a instaluje przez update.
nemed Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Chyba się nie rozumiemy.. W pracy jestem i tak ogolnikowo piszę, więc może dlatego.. Robię to teraz tak : Przy wyłączonym tel wciskam power+ vol, odpala mi się twrp, klikam na instal, wskazuję na wcześniej ściągnięty rom z zipem, przesuwam suwak, zaczyna się instalować i za chwilę przestaje i wywala mi te błędy, które opisałem wyżej. Co robię nie tak? Ściągnij rom jeszcze raz. Wysłane z Mi4 Lte
redminote2 Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 A no to sorka. Wczesniej pisales, ze z poziomu romu zalaczales aktualizacje. Tak jak napisal nemed, sciagnij rom jeszcze raz gdyz paczka z romem ktora masz musiala sie sciagnac blednie.
Norciu Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Jaką wersje TWRP posiadasz ? Ja osobiście mam 2.8.7.0 i nic się nie dzieje. Jeżeli tak bardzo chcesz mieć Mi Recovery to chyba zostaje pobranie archiwalnej paczki z MIUI Official, wyciągnięcie pliku recovery.img i flash przez fastboot adb toolem (Chodź to się może skończyć brickiem)
zaciapa Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Opublikowano 4 Lutego 2016 Dobra jest, problem rozwiązany.. Ściągnąłem rom jeszcze raz i poszło od razu.. Dzięki za pomoc... Pozdrawiam
d3tr0 Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi