Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zainstalowałem TWRP z poradnika kilka postów niżej i teraz nie mogę zrobić aktualizacji miui polska, wywala mi błędy, jak mogę wrócić do mi recovery? 

Opublikowano

Błędy mam takie E: zip file is corrupt / E: Error installing zip file '@ cache / recovery /block. map ...Zawsze  aktualizacje robiłem z pozycji romu przez /aktualizacja 3kropki i.t.d zainstalowałem TWRP i teraz mam jak wyżej... 

Opublikowano (edytowane)

Po pierwsze twrp jest lepsze i nie ma sensu wracac do mi recovery, a po drugie nie da sie zrobic aktualizacji z poziomu romu gdy jest zainstalowane twrp, trzeba wejsc w twrp i stamtad zaktualizowac.

Edytowane przez redminote2
Opublikowano

Przecież pisałem, że po zainstalowaniu twrp, oraz próbie aktualizacji przez niego wywala mi te błędy , dlatego pytam co mogę z tym zrobić...?

Opublikowano

Chyba się nie rozumiemy..  W pracy jestem i tak ogolnikowo piszę, więc może dlatego.. 

Robię to teraz tak :

Przy wyłączonym tel wciskam power+ vol, odpala mi się twrp, klikam na instal, wskazuję na wcześniej ściągnięty rom z zipem, przesuwam suwak, zaczyna się instalować i za chwilę przestaje i wywala mi te błędy, które opisałem wyżej. Co robię nie tak?  

Opublikowano
Chyba się nie rozumiemy..  W pracy jestem i tak ogolnikowo piszę, więc może dlatego.. 

Robię to teraz tak :

Przy wyłączonym tel wciskam power+ vol, odpala mi się twrp, klikam na instal, wskazuję na wcześniej ściągnięty rom z zipem, przesuwam suwak, zaczyna się instalować i za chwilę przestaje i wywala mi te błędy, które opisałem wyżej. Co robię nie tak?  

Ściągnij rom jeszcze raz.

Wysłane z Mi4 Lte

Opublikowano

A no to sorka. Wczesniej pisales, ze z poziomu romu zalaczales aktualizacje. Tak jak napisal nemed, sciagnij rom jeszcze raz gdyz paczka z romem ktora masz musiala sie sciagnac blednie.

Opublikowano

Jaką wersje TWRP posiadasz ? Ja osobiście mam 2.8.7.0 i nic się nie dzieje. Jeżeli tak bardzo chcesz mieć Mi Recovery to chyba zostaje pobranie archiwalnej paczki z MIUI Official, wyciągnięcie pliku recovery.img i flash przez fastboot adb toolem (Chodź to się może skończyć brickiem) :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...