Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam problem chciałbym zakupić redmi note 3 ale mam dylemat . Nie wiem co wybrac redmi note 3 z mediatekiem czy z snapem. i tu jest problem dla mnie, przejde odrazu do rzeczy szczerze obawiam sie snapdragona bo mam uraz do niego ze względu na temperature. Podziwiam mediateka ze przy tak niskiej temperaturze temperatura w redmi note 3 obudowy nie przekracza 36 st ma 50 k w antutu. Widzialem testy snapa 650 z wynikiem 75 k lecz wlasnie boje sie o jego temperature ( nie mam zamiaru po pol roku wymieniac aku , bo lion zle znosza ciepla temperature). tak wiec prosze was o rade w wyborze urządzenia . Weźmy tez pod uwagę aktualizacje do androida m, bo szkoda kupywac telefon za 1000 zl i nawet nie dostać andka m.  

Edytowane przez Lipskus
Opublikowano

Nikt nie ma jeszcze wersji pro, wersja z x10 ma wydajnosci pod dostatkiem, jedynie co aparat w pro ma więcej mpx, ale jak dobre beda wychodzic zdjecia nikt nie wie

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
ale co z androidem m wlasnie 

Wieksze prawdopodobienstwo ze pro dostanie niz zwykla 3 z x10. Z reszta pewnie na sd zaraz pojawi sie masa romow. Zostaje jeszcze kwestia bootloadera

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja kupiłem pierwotnie Rn3 na X10 ale okazało się że sprzedawca na allegro mnie oszukał i telefon do mnie nie dotarł. Pewnie za jakieś 2 miesiące otrzymam zwrot z allegro 841zł i jeśli wtedy Rn3 na snapie 3gb/32gb spadnie do ceny ok 950zł na allegro to kupię to wersję a jeśli będzie nadal ponad 1000zł kosztować to wybiorę wersję na Helio X10.

Do tego czasu okaże się jak z temperaturą i baterią. a X10 i tak ma zapas mocy bo narzeczona ma na X10 i każda gra jaką instalowałem działała płynnie.

Opublikowano (edytowane)

pewne jest że posiada slot??? bo jeśli tak to mnie zaskoczyłeś teraz:)

Rozumiem że zamawiając z  ibougou  muszę zapłacić cło i vat?

Edytowane przez marcinj6
Opublikowano

o to elegancko to czekam na zwrot kasy z allegro i będę zamawiał ale to jeszcze za jakiś czas dopiero:/ dla mnie to ogromny plus dla tej wersji bo właśnie z powodu braku slotu kupiłem rn3 3/32 ale teraz wezmę wersje pro.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, marcinj6 napisał:

pewne jest że posiada slot??? bo jeśli tak to mnie zaskoczyłeś teraz:)

Rozumiem że zamawiając z  ibougou  muszę zapłacić cło i vat?

nie nie musisz bo ibougou ma ubezpieczenie za 2$ od cła sprawdzałem wczoraj bo patrzyłem ile mnie cena wyniesie z dhl 

Edytowane przez Lipskus
Opublikowano
35 minut temu, Lipskus napisał:

nie nie musisz bo ibougou ma ubezpieczenie za 2$ od cła sprawdzałem wczoraj bo patrzyłem ile mnie cena wyniesie z dhl 

To trochę nie ma sensu, bo cło na telefony jest 0% ;)

Opublikowano

Lipskus, moj angielski nie jest

zbyt zaawansowany, ale te 2 dolary to ubezpieczenie na wypadek utraty paczki w dodatku koszty przesyłki są z tego wyłączone

"insurance: $2.00 If parcel is lost then you are entitled to a full refund.(shipping charges is excluded)"

Nigdzie nie widzę info o jakimkolwiek "ubezpieczeniu od vatu"

Opublikowano

1. Jak coś to płacicie VAT, a nie CŁO.

2. Ubezpieczenie od vatu w ibuygou kosztuje 5% wartości telefonu, jest do zaznaczenia poniżej sposobu wysyłki.

3. RN3 Pro 3/32GB dostaniecie taniej w spemall.com (do tego jest kod na 3% zniżki), do tego wysyłka z przepakowaniem we francji tak więc telefon dociera do nas bez żadnego vatu. Przyłka to EU Express i kosztuje niecałe 16$. Przy słabym kursie dolara ze spemall.com wychodzi 1080 zł z przesyłką i szkłem hartowanym (3,99$) już za całość. Mój został wysłany 2 dni temu ;)

Opublikowano

W sumie może się kalkulowac, na spelmallu RN3 bez pro 3/32 kosztuje wraz z eu expres 219 dolarów, kupiłem na ali u gatwaya za 191 jesli trafi mi sie vat to zapłacę 235, wiec chyba warto zaryzykować

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dnia 31.01.2016o18:17, greg.x napisał:

W sumie może się kalkulowac, na spelmallu RN3 bez pro 3/32 kosztuje wraz z eu expres 219 dolarów, kupiłem na ali u gatwaya za 191 jesli trafi mi sie vat to zapłacę 235, wiec chyba warto zaryzykować

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Witam

No nie wiem czy to się kalkuluje, skoro u nas kosztuje okolo 1000zł, no i nie musze wysylac do Chin z reklamacją?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...