Skocz do zawartości

Nie działają aplikacje: "odebrać telefon" oraz " Call Recording"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem sobie ze starego telefonu przerzucić apki tak żeby działały jak poprzednio lecz niestety ku mojemu zdziwieniu mimo że aplikacja " odebrać telefon" działa jako program po jej uruchomieniu z palca to nie działa w momencie kiedy ktoś do mnie dzwoni.

Ktoś wie co może być nie tak? Kwestia androida czy MIUI? Podobnie jest z aplikacja " Call Recording"

Opublikowano

jeśli chodzi o rozmowy, to pewnie musisz w ustawieniach zmienić na domyślną. Z nagrywaniem nie wiem, bo nie ma tam takiej opcji, ale może to jest jakoś powiązane

Opublikowano

W sumie z nagrywania rozmów za pomocą zewnętrznej aplikacji można zrezygnować bo miui ma własną dostępną z poziomu dialera.

Nurtuje mnie jednak kwestia aplikacji " odebrać telefon" jest to przydatna aplikacja zabezpieczając niechcianymi rozmowami. Może trzeba ją dodać do autostartu

Opublikowano
25 minut temu, Vergiliusz napisał:

W sumie z nagrywania rozmów za pomocą zewnętrznej aplikacji można zrezygnować bo miui ma własną dostępną z poziomu dialera.

Nurtuje mnie jednak kwestia aplikacji " odebrać telefon" jest to przydatna aplikacja zabezpieczając niechcianymi rozmowami. Może trzeba ją dodać do autostartu

Zawsze możesz u swojego operatora włączyć usługę blokowanie połączeń z numerów zastrzeżonych i masz święt spokój.

Opublikowano

Tak, to prawda ale to nie jest rozwiązanie. Aplikacja jest na tyle wygodna iż ocenia wiarygodność numeru z jakiego do mnie dzwonią i jeżeli jest to telemarketing albo naciąganie to blokuje takie połączenie. Można też samemu wskazać które numery mają być w przyszłości odrzucane.

Opublikowano

nie mam pojęcia, może dorzuć ją do autostartu i załóż jej kłódkę, żeby się nie wyłączała. Bo rozumiem, że nr blokowane są gdy aplikacja działa.

Opublikowano
Tak, to prawda ale to nie jest rozwiązanie. Aplikacja jest na tyle wygodna iż ocenia wiarygodność numeru z jakiego do mnie dzwonią i jeżeli jest to telemarketing albo naciąganie to blokuje takie połączenie. Można też samemu wskazać które numery mają być w przyszłości odrzucane.

W Miui możesz dodawać nr tel do czarnej listy.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, saracynek napisał:

nie mam pojęcia, może dorzuć ją do autostartu i załóż jej kłódkę, żeby się nie wyłączała. Bo rozumiem, że nr blokowane są gdy aplikacja działa.

Ponieważ to moje pierwsze urządzenie z MIUI możesz naprowadzić w którym miejscu można dodać do autostartu?

Opublikowano
46 minut temu, Vergiliusz napisał:

Ponieważ to moje pierwsze urządzenie z MIUI możesz naprowadzić w którym miejscu można dodać do autostartu?

apka security > permissions > autostart 

ja tak robię, bo na razie w ustawieniach się gubię :D

• Like 1
Opublikowano
22 godziny temu, saracynek napisał:

apka security > permissions > autostart 

ja tak robię, bo na razie w ustawieniach się gubię :D

Dziwne ale ja mam security -> permisons -> manager i nic wiecej

• 4 tygodnie później...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...