kedar1333 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Witam Panowie czy ktoś spotkał się w swoim mi4c z następującym problemem tj: używam tego telefonu z karta T-Mobile i Play oba abonamentowe. Problem polega na tym iż czasami jak ktoś do mnie dzwoni słyszę w słuchawce trzeszczenie. Efekt ten nie występuje za każdym razem. W ustawieniach telefonu jedną kartę mam jako 4g LTE drugą GSM . Na początku myślałem że to wada słuchawki w moim telefonie lecz kupiłem drugi jednakowy i sytuacja się powiela. Czy może to być wina softu? Czy słabego zasięgu sieci? Ma ktoś jakiś pomysł? Dodam iż wcześniej używałem samsunga Galaxy a3 dual i nic takiego się nie działo. Czy ktoś z ma podobną sytuację? Pzdr Ps. Soft mam aktualny z miui polska
Matixx Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Jeśli dzwonisz z karty którą masz ustawioną na GSM no to jakość połączeń powinna być chyba gorsza Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
kedar1333 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2016 Kolego próbowałem wszystkich możliwych wariantów . Wg mnie telefon ma albo wadę w sofcie albo słabe rozwiązania techniczne odpowiedzialne za jakość rozmów. Niestety będę musiał się rozejrzec za jakąś alternatywą dla niego. 😑 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
kedar1333 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2016 Dla ogółu wiernych problem z czeszczeniem w trakcie rozmowy dotyczy w moim przypadku sytuacji gdy telefon jest używany w dual simie czyli z dwoma kartami. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Gravis Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Używam telefonu do dzwonienia i ja sam wybieram z reguły z jednej, ale do mnie dzwonią na drugą. Problemów z jakością rozmów nie zauważyłem. Najlepiej jakbyś się spotkał z kimś kto ma Mi4C i sprawdził to..
kedar1333 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2016 Kolego to mój drugi mi4c i mam tak samo ..... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Gravis Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Sprawdzałeś na zupełnie innych SIM? Dziwny ten Twój przypadek, bo tak jak pisałem namiętnie korzystam z obu SIM do dzwonienia/odbierania i nigdzie, nie zauważyłem jakichś problemów z jakością rozmów..
kedar1333 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2016 Nie innych SIM nie sprawdzałem. Zrobię to i dam znać. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
makovic Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Nie innych SIM nie sprawdzałem. Zrobię to i dam znać. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka A sprawdź też może z wykorzystaniem jednego sima. Każda karta z osobna. Ja używam jednej karty i jakość rozmów jest perfekcyjna. Lepsza z pewnością niż na poprzednim nexusie. Nie mogę złego słowa powiedzieć. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
kedar1333 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2016 Czy ktoś wyjaśni mi dlaczego mi4c ciągle przestawia zakres pracy sieci na 4g LTE dotyczy to obu slotów SIM . Gdy próbuje np 1 kartę SIM ustawić na 4g LTE a drugą tylko na GSM to po włączeniu telefonu 1 ma 4g LTE i drugą również. Podgladu aktualnego zakresu sieci na danej karcie dokonuje w trybie testowym *#*#4636#*#* Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Pawliko Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Ta karta ktorej przypiszesz "internet" ma pierszenstwo do lte.
kedar1333 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 No tak lecz jeśli ona jest LTE to druga nie może tak na forum pisze. A u mnie obie mogą być w tym samym czasie chyba że tryb testowy głupoty pokazuje. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Gravis Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 A co na górze w belce masz? Tym bym się sugerował raczej..
Pawliko Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Obie nie moga byc w lte. Jedna jest w lte ta z internetem, a ta z rozmowami automatycznie przechodzi w tryb 3g.
kedar1333 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 Z tego co piszecie wychodzi na to ze problem z czeszczeniem podczas losowych rozmow jest wynikiem kiepskiego zasiegu chyba. Szukam przyczyny tego stanu rzeczy, wszystkie opcję i mozliwosci już sprawdzilem została mi tylko wymiana kart. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
kedar1333 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2016 Panowie nawiązując do głównego tematu naszych rozważań informuje iż po długich bojach udało mi się rozwiązać przy waszym współudziale problem z czeszczeniem w słuchawce w trakcie niektórych rozmów. Okazało się iż rozwiązanie było banalne wystarczyło wymienić kartę SIM w niej był problem. Raz jeszcze dziękuje za pomoc temat uważam za zamknięty. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
vater Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Ale czy aby teraz nie czaska? 😉 Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka 1
Gravis Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 24 minuty temu, kedar1333 napisał: Panowie nawiązując do głównego tematu naszych rozważań informuje iż po długich bojach udało mi się rozwiązać przy waszym współudziale problem z czeszczeniem w słuchawce w trakcie niektórych rozmów. Okazało się iż rozwiązanie było banalne wystarczyło wymienić kartę SIM w niej był problem. Raz jeszcze dziękuje za pomoc temat uważam za zamknięty. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Ha browar dla mnie!
kedar1333 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 👍 Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi