Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie czy ktoś spotkał się w swoim mi4c z następującym problemem tj: używam tego telefonu z karta T-Mobile i Play oba abonamentowe. Problem polega na tym iż czasami jak ktoś do mnie dzwoni słyszę w słuchawce trzeszczenie. Efekt ten nie występuje za każdym razem. W ustawieniach telefonu jedną kartę mam jako 4g LTE drugą GSM . Na  początku myślałem że to wada słuchawki w moim telefonie lecz kupiłem drugi jednakowy i sytuacja się powiela. Czy może to być wina softu? Czy słabego zasięgu sieci? Ma ktoś jakiś pomysł? Dodam iż wcześniej używałem samsunga Galaxy a3 dual i nic takiego się nie działo. Czy ktoś z ma podobną sytuację? 

Pzdr

Ps. Soft mam aktualny z miui polska ;)

Opublikowano

Jeśli dzwonisz z karty którą masz ustawioną na GSM no to jakość połączeń powinna być chyba gorsza

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kolego próbowałem wszystkich możliwych wariantów . Wg mnie telefon ma albo wadę w sofcie albo słabe rozwiązania techniczne odpowiedzialne za jakość rozmów. Niestety będę musiał się rozejrzec za jakąś alternatywą dla niego. 😑

Opublikowano

Dla ogółu wiernych problem z czeszczeniem w trakcie rozmowy dotyczy w moim przypadku sytuacji gdy telefon jest używany w dual simie czyli z dwoma kartami.

Opublikowano

Używam telefonu do dzwonienia i ja sam wybieram z reguły z jednej, ale do mnie dzwonią na drugą. Problemów z jakością rozmów nie zauważyłem. Najlepiej jakbyś się spotkał z kimś kto ma Mi4C i sprawdził to..

Opublikowano

Sprawdzałeś na zupełnie innych SIM?

Dziwny ten Twój przypadek, bo tak jak pisałem namiętnie korzystam z obu SIM do dzwonienia/odbierania i nigdzie, nie zauważyłem jakichś problemów z jakością rozmów..

Opublikowano
Nie innych SIM nie sprawdzałem. Zrobię to i dam znać.

A sprawdź też może z wykorzystaniem jednego sima. Każda karta z osobna.

Ja używam jednej karty i jakość rozmów jest perfekcyjna. Lepsza z pewnością niż na poprzednim nexusie. Nie mogę złego słowa powiedzieć.

Opublikowano

Czy ktoś wyjaśni mi dlaczego mi4c ciągle przestawia zakres pracy sieci na 4g LTE dotyczy to obu slotów SIM . Gdy próbuje np 1 kartę SIM ustawić na 4g LTE a drugą tylko na GSM to po włączeniu telefonu 1 ma 4g LTE i drugą również. Podgladu aktualnego zakresu sieci na danej karcie dokonuje w trybie testowym *#*#4636#*#*

Opublikowano

No tak lecz jeśli ona jest LTE to druga nie może tak na forum pisze. A u mnie obie mogą być w tym samym czasie chyba że tryb testowy głupoty pokazuje.

Opublikowano

Z tego co piszecie wychodzi na to ze problem z czeszczeniem podczas losowych rozmow jest wynikiem kiepskiego zasiegu chyba. Szukam przyczyny tego stanu rzeczy, wszystkie opcję i mozliwosci już sprawdzilem została mi tylko wymiana kart.

Opublikowano

Panowie nawiązując do głównego tematu naszych rozważań informuje iż po długich bojach udało mi się rozwiązać przy waszym współudziale problem z czeszczeniem w słuchawce w trakcie niektórych rozmów. Okazało się iż rozwiązanie było banalne wystarczyło wymienić kartę SIM w niej był problem. Raz jeszcze dziękuje za pomoc temat uważam za zamknięty.

Opublikowano
24 minuty temu, kedar1333 napisał:

Panowie nawiązując do głównego tematu naszych rozważań informuje iż po długich bojach udało mi się rozwiązać przy waszym współudziale problem z czeszczeniem w słuchawce w trakcie niektórych rozmów. Okazało się iż rozwiązanie było banalne wystarczyło wymienić kartę SIM w niej był problem. Raz jeszcze dziękuje za pomoc temat uważam za zamknięty.

Ha browar dla mnie!

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...