Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem założyć nowy wątek, ponieważ mam kilka problemów w tej samej tematyce, być może są powiązane, a starsze wątki dotyczą wybranych kwestii i rozwiązania tam zaproponowane nie pomagają.

Mam świeżo kupiony Redmi 2 1GB, praktycznie nowo wgrany MIUI 6 z Waszej strony.

Następujące kwestie działają, moim zdaniem, nie tak, jak powinny:

- Dioda powiadomień jest tylko zielona przyładowaniu i niebieska przy czymkolwiek innym. W ustawieniach jest wiele kolorów i poustawiałem różne na sms, powaidomienia, połączenia - nic się nie zgadza.

- Powiadomienia przychodzą losowo, niezależnie od aplikacji(fb, mess). Porównuję z moim drugim tel, Galaxy SIII mini 1GB RAM. Tam powiadomienia ze wszystkich zainstalowanych aplikacji przychodzą błyskawicznie i nic nie ginie. W Redmi 2 mam wrażenie, że przychodzą tylko szczęśliwi wybrańcy i jeśli nawet, to z gigantycznymi opóźnieniami. Czy taka jest specyfika MIUI 6? Przejście na czystego Androida, o ile to możliwe, rozwiąże problem? Może w M7 by działało?

- Może co drugie powiadomienie może zostać otwarte. Pozostała część albo zawiesza ekran na dłuższą chwilę i wtedy się wczytuje, albo po prostu wiesza i nie otwiera aplikacji z powiadomienia. Jest to niezależne, czy próbuję odpalić powiadomienie z ekranu blokady, czy używając aktywnego telefonu.

Opublikowano

zainstaluj MIUI 7... Nie rozumiem dlaczego tak bardzo wszyscy uparcie instalują tak stery ROM... przecież od maja weszła masa poprawek .

A może dlatego że V6 lepszy, znam parę osób które siedzą na ostatniej wersji V6 ze względu na dobrze działającą aplikacje Nc+go, a na V7 na żadnej nie działa.

Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, himek72 napisał:

A może dlatego że V6 lepszy, znam parę osób które siedzą na ostatniej wersji V6 ze względu na dobrze działającą aplikacje Nc+go, a na V7 na żadnej nie działa.

Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka

Mam Redmi 2 1Gb, MIUIv7, wszystko działa... kurde ja to jednak jakieś cudowne ręce mam i każdy ROM, który instaluję działa jak powinien... Polecam romy październik/listopad, najlepiej działały i na Mi4 i na Redmi 2...

6 minut temu, Redmi2 napisał:

@Blaze ktory rom pod redmi 2 instalujesz? Bo bylo pare w ktorych wlasnie diody wygladaly tak samo, powiadomienia jest apoaob na to, ale pod koniec miui v6 dzialaly znakomicie diody i powiadomienia przynajmniej u mnie.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

z maja, tylko ten posiada MIUIPolska aktualnie.. 5.5.8

Opublikowano

Zainstalowane M7. Zauważyłem odrobinę mniejsze zużycie RAMu. 

Powiadomienie z Mess'a: na ekranie blokady klik 1 raz -> "dotknij aby odblokować" -> klik 2 raz -> powrót do pulpitu głównego i nic, mess się nie odpalił. Powaidomienie przyszło z dużym opóźnieniem. Dioda ustawiona na różową świeciła na zielono. Czyli w tym temacie bez zmian.

Opublikowano

Nie grzebałem specjalnie ,bo nawet nie mam pojęcia, gdzie mógłbym to robić no i mówię, świeżo go instalowałem robiłem wipe all data.  Z  ustawieniami już nie wiem, gdzie indziej miałbym kombinować.

Teraz powiadomienie z maila -> niebieska dioda, którą ustawiłem dla SMS/MMS, więc się nie zgadza. I po krótkim czasie przestała świecić.

Opublikowano
3 minuty temu, Blaze napisał:

Nie grzebałem specjalnie ,bo nawet nie mam pojęcia, gdzie mógłbym to robić no i mówię, świeżo go instalowałem robiłem wipe all data.  Z  ustawieniami już nie wiem, gdzie indziej miałbym kombinować.

Teraz powiadomienie z maila -> niebieska dioda, którą ustawiłem dla SMS/MMS, więc się nie zgadza. I po krótkim czasie przestała świecić.

zrób flash i zainstaluj na czysto... nie wiem gdzie telefon kupiłeś, ani jaki system był wcześniej, ale coś jest zwalone, jeżeli po MiFlash dalej będzie co jest, to chyba zostaje gwarancja/zwrot..

Opublikowano

To może być związane z motywem, mi powiadomienia działają tylko na domyślnych, wgranych razem z MIUI Polska

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

"Wejdź do Recovery, następnie Wipe&Reset->Wipe all data " to zrobiłem i zainstalowałem system, miałem Miui6 spolszczone, nie ze strony miuipolska. 

12 minut temu, Nezumi napisał:

zrób flash i zainstaluj na czysto... 

Jakiś poradnik znajdę albo pod jakim hasłem tego szukać?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...