Blaze Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Postanowiłem założyć nowy wątek, ponieważ mam kilka problemów w tej samej tematyce, być może są powiązane, a starsze wątki dotyczą wybranych kwestii i rozwiązania tam zaproponowane nie pomagają. Mam świeżo kupiony Redmi 2 1GB, praktycznie nowo wgrany MIUI 6 z Waszej strony. Następujące kwestie działają, moim zdaniem, nie tak, jak powinny: - Dioda powiadomień jest tylko zielona przyładowaniu i niebieska przy czymkolwiek innym. W ustawieniach jest wiele kolorów i poustawiałem różne na sms, powaidomienia, połączenia - nic się nie zgadza. - Powiadomienia przychodzą losowo, niezależnie od aplikacji(fb, mess). Porównuję z moim drugim tel, Galaxy SIII mini 1GB RAM. Tam powiadomienia ze wszystkich zainstalowanych aplikacji przychodzą błyskawicznie i nic nie ginie. W Redmi 2 mam wrażenie, że przychodzą tylko szczęśliwi wybrańcy i jeśli nawet, to z gigantycznymi opóźnieniami. Czy taka jest specyfika MIUI 6? Przejście na czystego Androida, o ile to możliwe, rozwiąże problem? Może w M7 by działało? - Może co drugie powiadomienie może zostać otwarte. Pozostała część albo zawiesza ekran na dłuższą chwilę i wtedy się wczytuje, albo po prostu wiesza i nie otwiera aplikacji z powiadomienia. Jest to niezależne, czy próbuję odpalić powiadomienie z ekranu blokady, czy używając aktywnego telefonu.
Nezumi Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 zainstaluj MIUI 7... Nie rozumiem dlaczego tak bardzo wszyscy uparcie instalują tak stery ROM... przecież od maja weszła masa poprawek .
himek72 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 zainstaluj MIUI 7... Nie rozumiem dlaczego tak bardzo wszyscy uparcie instalują tak stery ROM... przecież od maja weszła masa poprawek . A może dlatego że V6 lepszy, znam parę osób które siedzą na ostatniej wersji V6 ze względu na dobrze działającą aplikacje Nc+go, a na V7 na żadnej nie działa. Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka 1
Nezumi Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 5 minut temu, himek72 napisał: A może dlatego że V6 lepszy, znam parę osób które siedzą na ostatniej wersji V6 ze względu na dobrze działającą aplikacje Nc+go, a na V7 na żadnej nie działa. Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Mam Redmi 2 1Gb, MIUIv7, wszystko działa... kurde ja to jednak jakieś cudowne ręce mam i każdy ROM, który instaluję działa jak powinien... Polecam romy październik/listopad, najlepiej działały i na Mi4 i na Redmi 2... 6 minut temu, Redmi2 napisał: @Blaze ktory rom pod redmi 2 instalujesz? Bo bylo pare w ktorych wlasnie diody wygladaly tak samo, powiadomienia jest apoaob na to, ale pod koniec miui v6 dzialaly znakomicie diody i powiadomienia przynajmniej u mnie. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka z maja, tylko ten posiada MIUIPolska aktualnie.. 5.5.8
Blaze Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zainstalowane M7. Zauważyłem odrobinę mniejsze zużycie RAMu. Powiadomienie z Mess'a: na ekranie blokady klik 1 raz -> "dotknij aby odblokować" -> klik 2 raz -> powrót do pulpitu głównego i nic, mess się nie odpalił. Powaidomienie przyszło z dużym opóźnieniem. Dioda ustawiona na różową świeciła na zielono. Czyli w tym temacie bez zmian.
Nezumi Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Co do messagera, to na forum jest poradnik jak go ustawić, co do diody możesz próbować wipe, flash, albo dalej kombinować z ustawieniami.
Blaze Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2016 Nie grzebałem specjalnie ,bo nawet nie mam pojęcia, gdzie mógłbym to robić no i mówię, świeżo go instalowałem robiłem wipe all data. Z ustawieniami już nie wiem, gdzie indziej miałbym kombinować. Teraz powiadomienie z maila -> niebieska dioda, którą ustawiłem dla SMS/MMS, więc się nie zgadza. I po krótkim czasie przestała świecić.
Nezumi Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 3 minuty temu, Blaze napisał: Nie grzebałem specjalnie ,bo nawet nie mam pojęcia, gdzie mógłbym to robić no i mówię, świeżo go instalowałem robiłem wipe all data. Z ustawieniami już nie wiem, gdzie indziej miałbym kombinować. Teraz powiadomienie z maila -> niebieska dioda, którą ustawiłem dla SMS/MMS, więc się nie zgadza. I po krótkim czasie przestała świecić. zrób flash i zainstaluj na czysto... nie wiem gdzie telefon kupiłeś, ani jaki system był wcześniej, ale coś jest zwalone, jeżeli po MiFlash dalej będzie co jest, to chyba zostaje gwarancja/zwrot..
Szootski Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 To może być związane z motywem, mi powiadomienia działają tylko na domyślnych, wgranych razem z MIUI Polska Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Blaze Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2016 "Wejdź do Recovery, następnie Wipe&Reset->Wipe all data " to zrobiłem i zainstalowałem system, miałem Miui6 spolszczone, nie ze strony miuipolska. 12 minut temu, Nezumi napisał: zrób flash i zainstaluj na czysto... Jakiś poradnik znajdę albo pod jakim hasłem tego szukać?
Blaze Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2016 Tak zrobiłem, instalowałem muipolska i wipe all
Nezumi Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 12 minut temu, Blaze napisał: Tak zrobiłem, instalowałem muipolska i wipe all Poradnik masz w Tutorialach odnośnie MiFlash.
Rekomendowane odpowiedzi