Skocz do zawartości

Witam ostatnio zakupiłem kabel HDMI do mojego Xiaomi Redmi Note 2 Prime.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lecz niestety okazuję się że ten smartfon nie wspiera Mhl 11pin. I teraz narzuca mi się tylko jedno pytanie czy jest jakaś możliwość strimowania ekranu telefonu na telewizor?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

wchodzisz w ustawienia-> klikasz "Więcej..." (pod bluetooth) -> Wyświetlacz bezprzewodowy->Włączasz (przełącznik) -> dodajesz swój telewizor

Jeśli masz "smart" telewizor to powinno się dać.

I Wifi Display a nie Direct - mój błąd.

Edytowane przez Elvlanden
Opublikowano
wchodzisz w ustawienia-> klikasz "Więcej..." (pod bluetooth) -> Wyświetlacz bezprzewodowy->Włączasz (przełącznik) -> dodajesz swój telewizor

Jeśli masz "smart" telewizor to powinno się dać.

I Wifi Display a nie Direct - mój błąd.

Faktycznie jest taka opcja. Jednak niestety nie mam w telewizorze funkcji smart. Jest możliwość odkupienia czegoś ?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Przyznam się że nie znam innej opcji. Jak nie masz internetu w TV, to niestety nie mam pojęcia. Coś mi świta że są jakieś przejściówki microUSB->HDMI ale się nigdy nie interesowałem...

Może jakiś Android box do tv by pomógł? Nie wiem - ktoś używał?

Edytowane przez Elvlanden
Opublikowano (edytowane)

Polecam Chromecast, ja posiadam te nowsze wydanie z 2015r, podłącza sie do telewizora przez hdmi i streaminguje obraz i dźwięk za pomocą wifi - może być też hotspot stworzony bezpośrednio ze smartfona, sam używam i się dobrze sprawdza, przy zwykłym przerzucaniu tresci nie potrzeba mieć włączonych danych mobilnych. Podsumowywując wystarczy zwykły odbiornik TV nawet bez funkcji smart i wifi by smartfon nadawał dane po wifi do Chromecasta. Cena chromecasta v2 to jakieś 200zł

Edytowane przez mrcdul
Opublikowano (edytowane)

powinno wystarczyć cokolwiek zgodne  ze standardem miracast,

Albo szukaj w chinach, na Ali i Gearbest nieraz w promocji kupisz EZCast za kilka $, ma chyba swoja aplikację ale jak nie masz smart TV to chyb najtańsze rozwiązanie

Edytowane przez Marcin.M
  • Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...