Adrianrider Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Lecz niestety okazuję się że ten smartfon nie wspiera Mhl 11pin. I teraz narzuca mi się tylko jedno pytanie czy jest jakaś możliwość strimowania ekranu telefonu na telewizor? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Elvlanden Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 przez wyświetlacz bezprzewodowy (wifi direct)
Adrianrider Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2016 przez wyświetlacz bezprzewodowy (wifi direct) Można dokładniej ? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Elvlanden Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) wchodzisz w ustawienia-> klikasz "Więcej..." (pod bluetooth) -> Wyświetlacz bezprzewodowy->Włączasz (przełącznik) -> dodajesz swój telewizor Jeśli masz "smart" telewizor to powinno się dać. I Wifi Display a nie Direct - mój błąd. Edytowane 14 Stycznia 2016 przez Elvlanden
Adrianrider Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2016 wchodzisz w ustawienia-> klikasz "Więcej..." (pod bluetooth) -> Wyświetlacz bezprzewodowy->Włączasz (przełącznik) -> dodajesz swój telewizor Jeśli masz "smart" telewizor to powinno się dać. I Wifi Display a nie Direct - mój błąd. Faktycznie jest taka opcja. Jednak niestety nie mam w telewizorze funkcji smart. Jest możliwość odkupienia czegoś ? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Elvlanden Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Przyznam się że nie znam innej opcji. Jak nie masz internetu w TV, to niestety nie mam pojęcia. Coś mi świta że są jakieś przejściówki microUSB->HDMI ale się nigdy nie interesowałem... Może jakiś Android box do tv by pomógł? Nie wiem - ktoś używał? Edytowane 14 Stycznia 2016 przez Elvlanden
mrcdul Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Polecam Chromecast, ja posiadam te nowsze wydanie z 2015r, podłącza sie do telewizora przez hdmi i streaminguje obraz i dźwięk za pomocą wifi - może być też hotspot stworzony bezpośrednio ze smartfona, sam używam i się dobrze sprawdza, przy zwykłym przerzucaniu tresci nie potrzeba mieć włączonych danych mobilnych. Podsumowywując wystarczy zwykły odbiornik TV nawet bez funkcji smart i wifi by smartfon nadawał dane po wifi do Chromecasta. Cena chromecasta v2 to jakieś 200zł Edytowane 14 Stycznia 2016 przez mrcdul
Marcin.M Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) powinno wystarczyć cokolwiek zgodne ze standardem miracast, Albo szukaj w chinach, na Ali i Gearbest nieraz w promocji kupisz EZCast za kilka $, ma chyba swoja aplikację ale jak nie masz smart TV to chyb najtańsze rozwiązanie Edytowane 14 Stycznia 2016 przez Marcin.M 1
Rekomendowane odpowiedzi