nexttime Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Witam. Mam problem odblokowałem bootloader, wgrałem TWRP, zrobiłem wipe, ale przypadkiem nacisnąłem przycisk blokady przez co zablokowałem TWRP. Mam na ekranie swipe right to unlock jednak to nie działa, nie pomaga również przytryzmanie vol -/+ z power. Może ma ktoś jakieś rozwiązanie? Z góry dziękuje za pomoc
downtown69 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 twrp działa masakrycznie w wesjii dotykowej. trzeba się ''przyłożyć'' żeby przeciągnąć w prawo
nexttime Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 @downtown69 A mam przytrzymać tą kłódeczkę czy po prostu palcem przejechać?
nexttime Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 @downtown69 Nie wiem czy to tak ma wyglądać, ale teraz mam taki jakby nieaktywną tą kłódeczkę na czarnym tle. Macham tym palcem w prawo i nie idzie tego zrobić ...
pull1990 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Musisz próbować na różne sposoby. Miałem tam na poprzednim telefonie i od tego czasu kiedy robie coś w twrp nie pozwalam mu się zablokować.
downtown69 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Sprawdziłem. Wciskasz power, przytrzymujesz chwilkę i przeciągasz w prawo. Działa
nexttime Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) @pull1990 Ale właśnie ja wyszedłem z TWRP i tak jakby sama blokada mi została na czarnym tle udaję mi się ja odblkować, ale nic się nie dzieję, ani ja nic zrobić nie mogę. @downtown69 Bez różnicy czy z przyciskiem power to samo, odblokuję się i zostaje taka szara kłódeczka na czarnym tle. Edytowane 13 Stycznia 2016 przez nexttime
downtown69 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 jedz palcem po napisie, zobaczysz że się uda. jak go dotkniesz zmienia kolor na ciemniejszy. 2 razy właśnie to zrobiłem dla pewności
nexttime Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 Przed chwilą, downtown69 napisał: jedz palcem po napisie, zobaczysz że się uda. jak go dotkniesz zmienia kolor na ciemniejszy. 2 razy właśnie to zrobiłem dla pewności Tak się dzieję zmienia kolor, ale ciągle pozostaję tak jakby w recovery, nic nie moge zrobić mam czarne tło. Żadne przyciski nie działają.
downtown69 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 wcisnij power i jeszcze raz, gwarantuję że zaskoczy
nexttime Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 2 minuty temu, downtown69 napisał: wcisnij power i jeszcze raz, gwarantuję że zaskoczy Odblokuję się raz potem co bym nie robił pozostaje szary napis na czarnym tle ... Nic zrobić nie mogę. Wcześniej vol- + power dawało biały ekran, jak odblokuję to nic się nie dzieję.
downtown69 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 może zwiechę złapał. przytrzymaj powerka az zawibruje i spróbuj jeszcze raz
nexttime Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) 4 minuty temu, downtown69 napisał: może zwiechę złapał. przytrzymaj powerka az zawibruje i spróbuj jeszcze raz Nic się nie dzieję po przytrzymaniu power, bez różnicy czy jest zablokowany czy odblokowany. Jedynie kiedy wybiruję to moment odblkowania, ale na żadne przyciski już nie. Edytowane 13 Stycznia 2016 przez nexttime
downtown69 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) czyli próbuj do skutku. Od krawędzi do krawędzi, na wysokości napisu. Powodzenia. Mi kolejne kilka razy się udało Edytowane 13 Stycznia 2016 przez downtown69
nexttime Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 1 minutę temu, downtown69 napisał: czyli próbuj do skutku. Od krawędzi do krawędzi, na wysokości napisu. Powodzenia. Mi kolejne kilka razy się udało Ale to nie chodzi o to ,że nie chcę się odblkować tylko po odblokowaniu nic się nie dzieję i zostaję szary napis na czarnym tle, jak sam się znowu zablokuj to można robić to do wyczerpania, baterii(której jest dużo).
leonov Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Przyciski Power + volume + , nastąpi restart
nexttime Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 4 minuty temu, leonov napisał: Przyciski Power + volume + , nastąpi restart Dzięki! Temat do zamknięcia, ale ile trzeba to trzymać ...
downtown69 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Około 20-30 sekund, nic szczególnego
Peran7 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Jaka jest najlepsza wersja tego TWRP u mnie cokolwiek nie robię muszę w końcu restart przyciskami robić.
Winiu89 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 A odczekałeś 2min? Po 2min dotyk działa. Aha tak jest na mi4c Wysłane z mojego Mi-4c
Titus Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Cześć, Odkopuję, bo nie ma sensu zakładanie nowego tematu. Posiadam Xiaomi Redmi Note 4 MIUI 8.0 Stable. Chciałbym zainstalować MIUI z językiem polskim lub w pełni przetłumaczonym angielskim (bez wbudowanych aplikacji z krzakami). Bootloader odblokowany, TWRP nikel pobrane, ADB&Fastboot też. Komendy według poradnika z MIUI Polska i problem. Telefon blokuje się w ekranie startowym, przestaje działać dotyk. Mam przesunąć, żeby odblokować, jednak nie mogę tego zrobić. Odczekałem już 2 minuty/20 minut/dwa wygaśnięcia ekranu/przytrzymałem przycisk wyłączania/uruchamiałem ponownie. Jakieś alternatywne TWRP do Redmi Note 4? Inne propozycje?
soulfly777kris Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 I ja dorzucę swoje 10 groszy co do TWRP. Własnie dzisiaj miałem podobny problem, TWRP zablokował się i pojawiła się na środku ekranu ta czarna kłódka więc próbowałem ją odblokować tym suwakiem po niżej przesuwając go w prawą stronę ale to nic nie dawało, co się okazało trzeba było go przesunąć w LEWĄ stronę chociaż jest pokazane żeby to zrobić w prawą, to przez jakiś błąd który się pojawił w TWRP i dlatego działał tylko w lewo. Może to komuś pomoże w przyszłości bo zanim na to wpadłem to nieźle się namachałem palcem w prawą stronę.
grzebcio11 Opublikowano 3 Listopada 2017 Opublikowano 3 Listopada 2017 Witam , Potrzebuję pomocy weszłam w TWRP chicał wyjść ekran się zablkował maiałam problem z odblokowaniem bo nie można była przesunąć "kłódki" w końcu się udało przez pomyłkę naciśnęłam ; "Reboot" - Power Off i telefon się wyłączyć ! Na nic nie reaguje, nie mogę nic nacisnąć , czrny ekran od kilku godzin i znowu tak kłódka której nie mogę odblokować "swipe right to unlock" Pomocy co teraz zrobić ? Spoiler
mariusz.ur Opublikowano 3 Listopada 2017 Opublikowano 3 Listopada 2017 Przytrzymaj przycisk aż się zrestartuje .
grzebcio11 Opublikowano 3 Listopada 2017 Opublikowano 3 Listopada 2017 nic nie pomaga off/on przytrzymanie on/off + vol + też nic zakończona już sprawa
Rekomendowane odpowiedzi