Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wielu próbach instalowania przeróżnych sterowników, nadal występuje ten sam problem. Próbowałem samemu przez menadżer urządzeń. W menadżerze użądzeń pojawiają się tylko na ułamek sekundy. Miał już ktoś taki problem?

Sys: windows 7 64bit

Przechwytywanie.JPG

Opublikowano

A menadżer urządzeń i sprawdzenie gdzie są żółte trójkąty? Później doinstalowanie co trzeba i juz. 

Tak po za tym na zdjęciu widać że pobralo sterowniki do Lenovo 

Opublikowano

Dziwne. U mnie sterowniki się same pobraly w momencie podłączenia. Telefon był w trybie fastboot oczywiście. Sterowniki które się pobraly, w sumie to sterownik bo był tylko jeden, miał w nazwie słowo "fastboot". 

W przypadku problemu jaki macie chyba najlepszym i najszybszym rozwiązaniem jest podjęcie próby na innym komputerze. 

Opublikowano

Nie wiem czego to wina bo ten sam tel i ten sam kabel na innym komputerze działa normalnie.

U mnie pojawia się MT65xxPreloader i za 5-10sek znika nawet nie zdążę zaktualizować sterownika.

Nie sprawdzałem jednak czy nie pojawia się gdzieś jako urządzenie systemowe tyle z żółtym wykrzyknikiem.

I na razie nie sprawdzę bo Windowsa zastąpil Debian.

Opublikowano (edytowane)
6 hours ago, pull1990 said:

A menadżer urządzeń i sprawdzenie gdzie są żółte trójkąty? Później doinstalowanie co trzeba i juz. 

Po chwili znika informacja o nowym sprzecie.

5 hours ago, pull1990 said:

Dziwne. U mnie sterowniki się same pobraly w momencie podłączenia. Telefon był w trybie fastboot oczywiście. Sterowniki które się pobraly, w sumie to sterownik bo był tylko jeden, miał w nazwie słowo "fastboot". 

W przypadku problemu jaki macie chyba najlepszym i najszybszym rozwiązaniem jest podjęcie próby na innym komputerze. 

Masz pozyczyc jeden komputer na 20 minut ;) próbowalem  na trzech z takim samym skutkiem.

4 hours ago, leonov said:

A masz wyłączony "cyfrowy podpis sterowników"  ? może tu jest problem ?

Niestety nie znalazlem informacji jak wylaczyc "cyfrowy podpis sterowników" w windows 7 64bit

------------------------

Mój rom to 7.0.99.11

6 hours ago, pull1990 said:

Nigdzie nie ma zoltych trujkatow. sterowniki jak i instrukcja z tego liknu TUTAJ

Edytowane przez buczo
Opublikowano
16 hours ago, Peran7 said:

Mam tak samo w moim laptopie.

Jedyny sposób jaki na to znalazłem to instalacja na innym komputerze.

I jak pomogło? Co zrobiłeś że zadziałało?

Opublikowano
I jak pomogło? Co zrobiłeś że zadziałało?

Tak na innym sprzęcie daje się zainstalować sterownik.

Nie wiem czy to ma znaczenie ale tam jest Windows 7 Starter 32 bit

Opublikowano
11 minut temu, buczo napisał:

Postaram sie znalezc kogos z win 7 32bit.

Zainstaluj sobie VMware Player, i postaw sobie Windowsa 7 i po sprawie, ja tak mam na linuxie zrobione i działa super :-) 

Opublikowano (edytowane)

Instalacja romu 7.0.22.0 przebiegła pomyślnie, bez najmniejszego problemu.

Wszystko przebiegło pomyślnie, na komputerze z zainstalowanym systemem windows 7 professional 32bit. Problem sprawia wersja 64-bitowa.

Dziękuję wszystkim za pomoc i sugestie.

Edytowane przez buczo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...