redmati2 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Witam. Jaką ładowarkę polecacie do Redmi Note 2 Prime? Poniżej zdjęcia tego co wysyła sprzedawca (Sklep_TV-SAT) w zestawie. Bez komentarza. Czy Mój model obsługuje Quick Charge?
Cichq Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Nie obsługuje QC, chociaż ładuje się całkiem szybko do 50-60%. Polecane ładowarki to m.in. Tronsmart, Nillkin. Masz poradnik w Hyde Parku.
mgcompany Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Kilka tematów niżej masz podobny problem: Czy Redmi Note 2 (i Prime) obsługuje Quick Charge? Odpowiedź brzmi: niby tak, a w rzeczywistości to nie. Nikt tego nie potwierdził (przynajmniej nie znalazłem wprost z jaką ładowarką to ma działać), a na stronach i forach piszą różne rzeczy. Na pewno nie obsłuży Quick Charge 2.0, bo to technologia Qualcomma, a my mamy MediaTeka. Poza tym MediaTek ma swoją niby technologię szybkiego ładowania w postaci "Pump Express" z wykorzystaniem właśnie napięca 5V i maksymalnego prądu 2A (w rzeczywistości ok. 1.67A), ale czy zastosowali to również w RN2, to nie wiem, prawdopodobnie tak, bo w ciągu godziny dostaje sporo prądu. Edytowane 12 Stycznia 2016 przez mgcompany
d3tr0 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi