Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

aktywowałem sobie ART zgodnie z tym tutorialem(http://webtrickz.com/how-to-enable-android-runtime-art-on-mi-3-running-miui-56/), lecz telefon dostał bootloopa(stoi na logo miuipolska, nie wyświetla się żaden pasek ładowania i grzeje się), wgrałem więc przez fastboot TWARP i przywróciłem Dalvik. Niestety nic to nie pomogło. Wgrałem od nowa MIUI bez wipe (jedynie cache i dalvik-cache), niestety na nic się to zdało. Czy jest jakaś możliwość postawić na nogi system bez całkowitego WIPE?
Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Hehe gratulacje. Kolejny który czyta bzdury w necie. Co zwykły MIUI na dalvik laguje? Jest be? Ludzie mają dziwny zwyczaj grzebania w telefonie pomimo, że jest to zbędne. Mi3 nie potrzebuje żadnego Art.

Bierz MiFlash i sformatuj telefon. Art zmienił przecież dane aplikacji. Musisz teraz zrobić wipe. Chyba nie przywróciłeś poprawnie dalvik bo to się dzieje podczas optymalizacji aplikacji przy uruchamianiu systemu. Tak było?

Wysłano z Mi4c

Opublikowano

Powiem tak, mam ok 100 aplikacji, po ustawieniu art zostawiłem telefon z białym logo miuipolska i kiedy wróciłem bateria była padnięta. Naładowałem i dalej stał na tym logo, więc wziąłem przez TWARP zrzuciłem na komputer plik, edytowałem go i ponownie wrzuciłem na telefon. I teraz nie wiem czy po prostu te aplikacje się optymalizują tak długo czy jest bootloop, bo jak mówiłem nie ma żadnego paska postępu (jak to było za czasów miui v5). A adb nie widzi telefonu, kiedy ten jest w fazie bootowania się, więc nie zrobię logcat.

Opublikowano

Na Mi2s kiedyś to z ciekawości praktykowałem. Jak z początku wydawało mi się, że odrobinę szybciej apka startuje... Tak po dłuższym używaniu, stwierdziłem , że to było placebo. Nie wiem jak tu na cancro, ale na Mi2, był bug. Każdy reboot telefonu, powodował ponowną optymalizację aplikacji pod art. W każdym bądź razie, dalvik - > art - nie warto używać na siłę przy 4.4

TapTap Tapatalk+MI4W

Opublikowano

Minęły 2 godziny bootowania. Robię full wipe. Jeszcze jedno pytanie: Jak przy miui zainstalować TWARP , tak żeby Mirecovery nie podmieniało go?

Opublikowano (edytowane)

U mnie mirecovery nadpisuje go przy każdym boocie i po mimo full wipe i zainstalowania CYANOGENMOD przez TWRP bootuje się miui.

Instaluje TWRP przez fastboot (wersja 2.8.7.0)

Edytowane przez Kamil10p
Opublikowano (edytowane)

Cyanogenmod jest po wybraniu z mirecovery system1.
Dopiero wtedy gdy wybierzemy system1, można zainstalować TWRP, ale o tym chyba nigdzie nie wspominają.

Edytowane przez Kamil10p
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...