rychu27 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Witam w Nowym Roku. Zauważyłem u siebie, że zaczęło mi się wyczerpywać miejsce na partycji systmowej. Poczyniłem sprzątanko i odzyskałem co nie co wolnych megabajtów. Nie mniej jednak zastanawia mnie fakt, że tego miejsca już niewiele zostało i czy ktoś już myślał nad rozszerzeniem partycji systemowej. Raz już to robiłem na ZTE V967S na procesorze MTK (dokonał tego mądry skrypt uruchamiany z recowery). Ktoś słyszał o czymś takim na mój model i czy jest to w ogóle możliwe na snapdragonie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Po co Ci więcej miejsca w systemowej? I tak tam się nic nie instaluje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rychu27 Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 hmm, chodzi o miejsce na partycji na aplikacje którego u mnie przydało by się troszkę więcej (jesli to nie partycja systemowa, jak myślałem, to przepraszam za nieścisłość) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Pobierz android terminal na telefon, wpisz df i wrzuć screna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rychu27 Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 HM NOTE1 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 No ~700 mb to nie jest mało, masz jakiś komunikat czy coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rychu27 Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 No odmówił mi instalacji nowej apki z braku miejsca. Posprzątałem po tym poważnie i zainstalowałem. Uznałem że problem z miejscem jest na /systemi to tam się apki instalują. Ale pewnie jestem w błędzie... HM NOTE1 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Apki idą na /data, a ona ma tyle pojemności co wewnętrzna pamięć telefonu, Wrzuć zdjęcia/muzykę w chmurę albo na kartę, bo skoro redmi to pewnie ma kartę pamięci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rychu27 Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 Dziękuję za pomoc i wyjaśnienia, być może komuś jeszcze pomogą HM NOTE1 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts