Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie tak dawno ściągałem dla siostry Redmi 2,  2GB HM2014811. Przyszedł z MIUI Polska z październikowym softem. Sam posiadam klasyka czyli Redmi 1 już ponad półtora roku. Zamawiając tego XRM2 widziałem że jest poprawiony w kilku miejscach a reszta jest bez zmian. Tak jak aparat fotograficzny.
Siostra coś wspomniała o nieostrych zdjęciach. Ostatnio robiłem porównanie zdjęć z obu aparatów. ... i niedowierzanie!!
Różnica jest bardzo wyraźna. Mój Redmi 1 zdecydowanie robi lepsze zdjęcia. sami oceńcie:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/39660571/Xiaomi/sample.pic.Redmi.1.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/39660571/Xiaomi/sample.pic.Redmi.2.jpg
Wgrałem MIUI 5.12.24 i bez zmian. Macie jakieś doświadczenie i obserwacje na ten temat?
No jest naprawdę słabo. :-(

Opublikowano

No tak, można poeksperymentować z inna apką. Ale też chciałem usłyszeć co mają do powiedzenia inni użytkownicy Redmi 2.

Jak oceniają działanie tego aparatu.

Opublikowano

No to zdjęcia przykładowe :-) Robione szybko bo wtedy mało głowy nie urwało. Przy dobrym świetle i ustawieniu, lepsze fotki uzyskuję.

Ale na tych przykładach widać jaka jest duża różnica między tymi Redmi. Dasz radę znaleźć Twoje fotki? Gdzie są na forum?

Opublikowano (edytowane)

Widzę że zdjęcia robiłeś w maju. Tak wynika z oznaczenia fotki. Omawiany telefon przyszedł z 5.10.8 i było słabo. A teraz zmieniłem na 5.12.24. Niestety jest podobnie. Rozumiem że instalujesz aktualne aktualizacje MIUI?

Ja próbuje zrozumieć dlaczego tak się dzieje i co jest przyczyną?

Niestety jestem mam sporą odległość od Redmi 2 by zmienić apkę. Chyba że jest jakaś polecana ze sklepu Google wtedy prześlę link by zainstalować i spróbować.

Edytowane przez Xymox4AD
Opublikowano

Aktualnie na Redmi 2 mam wersje ostatnią z października bodajże i aparat robi zdjęcia tak samo jak robił w maju. Niestety nie mam jak wrzucić nic aktualnego. 

Niech po prostu ta osoba wejdzie w Google Play i przeszuka sklep i wybierze jakąś pierwszą, lepiej ocenianą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem ten sam problem.to jest wina sprzętowa.wysłałem telefon do chin na gwarancję.3 miesiące to trwało ale naprawili.łapie ostrość dobrze teraz. Możesz kupić sam aparat na aliexpress albo spróbować jakoś docisnąć ten co masz.gdzieś na jakimś forum to czytałem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam
miałem problem z ostrością zdjęć na redmi 2 wer.813, alternatywny soft kamer nie pomógł...

kupiłem na aliexpres moduł kamery o-film za 8$ i jak ręka odjął, wymiana banalna 12 śrubek, polecam bo software niewiele pomoże

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...