Skocz do zawartości

TWRP 2.8.7.1 - nie dziala ekran dotykowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam Mi4c i niedawno zainstalowałem ostatnio wydany update romu Miui Polska (5.12.17). Wyczytałem na forum, że po zrobieniu update zalecane jest zrobić wipe cache i dalvik cache. Niestety w trybie recovery ekran dotykowy nie działa - widoczne są wszystkie ikony, jednak nie reagują na dotyk. Posiadam zainstalowany TWRP 2.8.7.1. Po zrestartowaniu telefon wraca do normalnego systemu, który działa poprawnie. 

Bardzo proszę o pomoc jak naprawić działanie TWRP.

Opublikowano (edytowane)

Nie działa tylko na początku. Po ok. 2 minutach wszystko wraca do normy. O dziwo jeśli nie masz zainstalowanego żadnego systemu wszystko działa od razu.

Edytowane przez Matixx
Opublikowano
12 minut temu, Matixx napisał:

Nie działa tylko na początku. Po ok. 2 minutach wszystko wraca do normy. O dziwo jeśli nie masz zainstalowanego żadnego systemu wszystko działa od razu.

Bardzo dziękuję za pomoc, rzeczywiście zaczyna działać po krótkim czasie :):)

Opublikowano

Czy to wina konkretnej wersji TWRP ?, czy powrót 2.8.7.0 rozwiąże problem ?, bo przyznam,że wczoraj już miałem ciepło jak przyszedł nowy telefon już z TWRP 2.8.7.1, to zacząłem podejrzewać, że mam zje........y dotyk :mad:

Opublikowano

To najwidoczniej MIUI nie jest problemem tylko może sam hardware. Generalnie cały czas to recovery na naszych telefonach trochę kuleje.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak jest jakiś partyzant to śmiało :)

Ja potrzebuję działającego telefonu. Gdybym miał drugi równolegle do zabaw to mogę testować i flashować :)

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...