zibik Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) A wiec tak po wgraniu obojetnie jakiego romu czy SphinX V1B czy SphinX V 1C czy chinskiego V7.0.16.0.LHNCNCJ telefon nie odpala , a romy sie ładuja wszystkie- żółty pasek i download .ok. , już mi rece opadaja nie wiem jaka może być przyczyna .dodam tyle że pierwszy telefon smiga jak lala na SphinX V 1C.a z drugim problem mam,Czy istnieje szansa żeby go do życia przywrócić.? Edytowane 21 Grudnia 2015 przez zibik
djrufi Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 A wiec tak po wgraniu obojetnie jakiego romu czy SphinX V1B czy SphinX V 1C czy chinskiego V7.0.16.0.LHNCNCJ telefon nie odpala , a romy sie ładuja wszystkie- żółty pasek i download .ok. , już mi rece opadaja nie wiem jaka może być przyczyna .dodam tyle że pierwszy telefon smiga jak lala na SphinX V 1C.a z drugim problem mam,Czy istnieje szansa żeby go do życia przywrócić.? Wgraj ten soft starsza wersja SP flash tool zadziala na pewno. Mialem podobny problem jesli starsza wersja nie pomoze to uzyj jeszcze innej. Zadziala na pewno Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
ddr Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zaznacz w ustawieniach sprawdzanie checksum.
zibik Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) a wiec próbowałem różnych SP flash tool i dalej nic rom załaduje sukcesem i dalej nie odpala nie reaguje na żaden przycisk , próbowałem tez z zaznaczonym checksum i tez ładuje rom i tylko jest ciemnośc, po prostu fon jest martwy a ja nie daje rady go ożywić. a jak wgrywam SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1516.00 I stanie na 100%to wyskakuje mi bład BROM ERROR:S SECURITY SECURE USB DL DA RETUTR INVALID TYPE (6104) Czy ktos z forumowiczów jest mi wstanie pomóc uzdrowic fona???. Edytowane 22 Grudnia 2015 przez zibik
buczo Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 1 hour ago, zibik said: a wiec próbowałem różnych SP flash tool i dalej nic rom załaduje sukcesem i dalej nie odpala nie reaguje na żaden przycisk , próbowałem tez z zaznaczonym checksum i tez ładuje rom i tylko jest ciemnośc, po prostu fon jest martwy a ja nie daje rady go ożywić. a jak wgrywam SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1516.00 I stanie na 100%to wyskakuje mi bład BROM ERROR:S SECURITY SECURE USB DL DA RETUTR INVALID TYPE (6104) Czy ktos z forumowiczów jest mi wstanie pomóc uzdrowic fona???. spróbuj inny kabel usb
djrufi Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Spróbuj przeinstalować sterowniki i zainstaluj oryginalny rom przez SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1516.00 jak się uruchomi tel to wtedy przez SP-Flash-Tool-v5.1532.00 wgraj sobie SphinXv1c_Redmi_Note3_MIUI7-V5.12.10_Global_MobileCity.VN obecnie chyba najlepszy z dostępnych romów. Jeśli to ci nie pomoże to poczytaj tu może to ci coś da.
zibik Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 telefon odżył na starszej wersji romu chinskiego , teraz zostało tylko zrobic zagubione imei z którym się męcze wg poradnika i jakos nie wychodzi mi to .
zibik Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 2 godziny temu, zibik napisał: nie umiem tego ogarnąc,przywrócic imei czy ktoś juz z forumowiczów już to robił ??. i mógł by mnie naprowadzic bardzo był bym wdzieczny za pomoc. link do poradnika http://en.miui.com/thread-194867-1-1.html
zibik Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 wszystko ok, fon juz jest na SphinXv1c_ imei przywrócone .mozna zamknąć .
ZduneX25 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi