leonov Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Cześć, jako że głównym celem zakupu tego telefonu, była konieczność używania dwóch kart SIM, właśnie do tego doszło, i tutaj mała "zagwózdka". Do tej pory nie miałem styczności z dual sim i mam problem, jak w dialerze wybrać z której karty ma nasąpić wybranie konkretnego numeru ? Robię tak, wchodzę w dialer, zaczynam wybierać numer, pojawiają mi się kontakty odpowiadające do wpisywanego numeru i ... co dalej ? bo jak schowam klawiaturę i zlisty wybiorę pasujący kontakt to od razu wybiera ten numer, ale z której karty SIM dzwoni ? Kiedyś kolega miał jakiś myPhone dual sim, i jak on wybierał jakiś kontakt to wyskakiwało mu okienko z wyborem SIM1 lub SIM2 ? Przy SMS sprawa jest prosta, jest wybór przed wysłaniem.
harpii Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Dzwoni na domyślnie ustawioną kartę dla połączeń. Na górze widać nr karty. Jak chcesz mieć wybór karty to musisz połączenia w ustawieniach sim zmienić na nieustawione Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka 1
leonov Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2015 No i wszystko jasne , dzięki za informację.
ZduneX25 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Nawet jak nie zmieni kart na nieustawione to zwyczajnie przy wybieraniu numeru pokaże okno, w którym domyślnie będzie ustawione karta dla połączeń i 10 sekund by móc ewentualnie kliknąć dużą (w tym widoku) ikonę sim2.
leonov Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2015 ZduneX25 , chodzi o to że właśnie mając zaznaczone w ustawieniach, konkretą kartę do połaczeń przy wybieraniu nie ma żadnego wyboru, po kliknięciu na dany kontakt od razu wybiera numer, nie ma możliwości wyboru karty. Sposób podany przez harpii działa właśnie tak, że po wybraniu kontaktu jest możliwość wybrania konkretnej karty SIM. Nie wiem może ja coś źle robię ?
krzycz Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 u mnie było tak jak u użytkownika harpii - jak nie ma domyślnej karty do połączeń, to pyta, przy czym po tych 10 sekundach zacznie dzwonić przez SIMkę, z której ostatnio na dany numer dzwoniono / na którą ostatnio z danego numeru dzwoniono.
ZduneX25 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Ja mamie w redmi2 ustawiłem sim 1 na połączenia sim2 na internet i zawsze jest ten 10cio sekundowy wybór i po nim zawsze dzwoni z sim1 jak nie wybiera sim2
Rekomendowane odpowiedzi