Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Starałem się wgrać ROM od MIUI Polska, ale niestety poradnik nie uwzględnia jednego (dosyć częstego, z tego co wyczytałem) błędu.

1) Wszystkie wymagane pliki ściągnąłem i wrzuciłem na telefon (folder Download).

2) Przez Update -> "3 kropki" -> choose file wybralem chiński ROM w folderze Download.

3) Telefon się zrestartował i wszedł w Recovery, zaczęła się instalacja ROMu i po sekundzie skończyła z podpisem:
"Instal update.zip failed! update.zip signature verification failed"

I to w zasadzie tyle. Rozpaczliwie próbowałem jeszcze zainstalować ten ROM przez flashify, co się w teorii udało (flashify powiedziało, że wszystko jest OK, telefon się przyciął i zresetował). Niestety nic to nie dało i nadal stoję w kropce.

Czy mógłby mi ktoś doradzić?

Opublikowano

nie rozumiem 1. bo masz wrzucić plik luzem do pamięci telefonu a nie do folderu

skopiuj go luzem i uruchom aktualizacje z pliku .zip, jeśli dostaniesz ten sam błąd to tak TWRP - Zobacz w dziale tutoriale

Opublikowano

Wg poradnika pliki mogłem wrzucić gdziekolwiek, więc akurat wybrałem download. W zasadzie to nie myślałem, żeby wrzucać je gdzieś indziej.

Czyli na 99% jest to wina MiRecovery? Mam u siebie na starym Nexusie TWRP i z niego zawsze korzystałem przy roocie, w takim razie tutaj też go zainstaluje.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...