Armani Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Czy ktos moze mi podac dokladne ustawienia APN dla sieci Play? Czyli: Name APN Proxy Port Username Password Server MMSC MMS proxy MMS port MCC MNC Authentication type APN type APN protocol APN roaming protocol Bearer Oczywiscie Xiaomi 2 nie obluguje 3G w Polsce, tak?
kulig007 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Oczywiście, że obsługuje. Tylko bez jednej z częstotliwości, jak dobrze pamiętam to bez 900 MHz. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Armani Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Czyli w srodku pomieszczen 3G nie bedzie dzialac?
Ari93 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Jeśli w pobliżu stoi nadjnik tylko 900MHz to nigdzie nie będziesz miał 3G ale w środku miasta nie powinno być problemu, na terenach pozamiejskich często 900MHz stawiają i tam może być problem z 3G. Co do ustawień apn to są standardowe; apn internet i username internet, reszty nie ruszass. Tapnięte z MI4
Armani Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2015 Ok, rozumiem. A co powinenem ustawic w *#*#4636#*#* ? Oraz czy ktos wie dlaczego mi sie pojawia ze mam zasieg ROAMING? Mam w telefonie karte z Play, jestem w polsce wiec romingu nie powineinem miec wlaczonego.
fred Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Play udostępnia dostęp przez innych operatorów. Ale to dotyczy operatora, a nie miui, czy xiaomi i poszukaj informacji w necie. Np. na stronie operatora jest informacja.
makovic Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Play udostępnia dostęp przez innych operatorów. Ale to dotyczy operatora, a nie miui, czy xiaomi i poszukaj informacji w necie. Np. na stronie operatora jest informacja. Będąc w playu masz dostęp i możliwość przełączania się (logowania) do sieci innych operatorów. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Addamas Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Ja osobiście siedzę na 2G, a gdy potrzebuję coś ściągnąć to przełączam na 2G/3G , ale zmianę tego masz przecież w Sieci komórkowe/ Preferowany typ sieci... przez przytrzymanie Danych w pasku powiadomień
Armani Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2015 OK, rozumiem o co chodzi z tym roamingiem krajowym. Denerwujace jest tylko to ze jak zalacza sie roaming krajowy to potem trzeba osobno dodawac aplikacje aby mily dostep do internetu. Bo domyslnie sa wszystkie blokowane. Ogolnie to w *#*#4636*#*# zmienilem GSM na WCDMA i wtedy telefon bezproblemu laczy sie przez WCDMA (3G?). W kazdym razie predkosc osiagana przez WCDMA jest dla mnie w zupelnosci wystarczajaca. Wszystko dziala jak nalezy. Dzieki za pomoc!
piotr469 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Szukałem czegoś co poprawi u mnie net na rn2 i znalazłem (jeszcze nie testowane), a widzę że też szukasz to i wrzucam linka: http://forumplay.pl/showthread.php/2808-Konfiguracja-Internetu-i-MMS-w-Play-android-ios-windows-phone-i-inne- Wysłane z mojego Redmi Note 2
Rekomendowane odpowiedzi