Lester Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Witajcie, jestem tutaj nowy więc proszę wybaczyć błędy. Od piątku jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Redmi 2 Prime zakupionego na jednej ze stron które są tutaj polecane. Do rzeczy, mój soft, to Miui 7 - 5.10.16 xiaomi.eu. Podczas połączenia 4G (tak jest ustawione domyślnie) pokazuje zasięg prawie cały czas full, a internetu nie ma. Włączam jakąkolwiek stronę, maila etc. nic nie rusza, wyskakuje tylko okienko o ponowieniu próby. Włącza się sklep play ale żeby coś pobrać i zainstalować, to mogę zapomnieć. Na początku pokazywalo możliwość pobierania tylko po WiFi ale z tym się uporalem i jest ok. Co mam zrobić? Macie jakiś pomysł? Jeżeli mam zainstalować nowy system, to który jest dla mnie odpowiedni w sensie do tego modelu telefonu? Oraz z tego co czytałem należy zrobić Wipe przed i po zainstalowaniu nowego systemu. Przypuszczam, że nie mam jeszcze custom recovery, więc robi się to z w oryginalnym recovery? Bardzo dziękuję za odpowiedź, zrobię wszystko co potrzeba żebym mógł już przesiąść się całkowicie do xiaomi. Pozdrawiam
Nezumi Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Po 1, wypadałoby zaktualizować do najnowszej wersji MIUIPolska. Instrukcję masz na stronie. Po 2, numer urządzenia masz na pudełku. Po 3, zobacz czy nie masz sobie gdzieś włączone limitu transferu danych (np 100mb/miech).
Lester Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Dzięki za odpowiedz. Dzisiaj miałem więcej czasu i zrobiłem według poradnika Instalacja systemu 2015. Wrzuciłem od razu twrp, a następnie zainstalowałem MiuiPL i.... śmiga jak szalone Nareszcie telefon jest tym, co powinno być od początku. Dzięki za motywacje!
Nezumi Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi