Jump to content

Klawiatury

Jochny16

Recommended Posts

Wszystko zależy od Twoich umiejętności :P Mechanik ma to do siebie, że nie dociskasz klawisza do końca (nie Brown przynajmniej), jeżeli chcesz mieć uniwersalną klawę (pisanie/gry etc) to polecam Brown, najcichsze są Red, a najgłośniejsze Blue (masz jeszcze Black/Green, ale one różnią się siłą nacisku). Brown ma tą fajną zaletę, że czujesz kiedy klawisz "trybi", masz uczucie takiego "ziarenka piasku" przy pisaniu :D.

8 minut temu, Jochny16 napisał:

A mi na niebieskich właśnie zależy 

Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka

Bierz Tesoro Excalibur :) Też miałem ten problem. Kailh Brown. Płaciłem jakieś ~350zł. Jest ciut cichsza od CM Storm. Co do podświetlenia w CM Storm, to w Polsce dostępne jest tylko czerwone z tego co wiem. Kuzynka szukała białego i nie dorwała :D.

No ja za moją płaciłem 404zł i to w sumie była najtańsza opcja. Ja na początku też szukałem zielonego podświetlenia żeby pasowało mi do myszki ale zdecydowałem się na choinkę na biurku.

Sent from my Redmi Note 3

1 godzinę temu, Jochny16 napisał:

Tylko podobno przełączniki Kailh są gorsze od mx'ów

Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka

Gorsze? Nah... Nie ma na to dowodów. Mówi się, że "gorsze" bo produkcji Chiny, a nie Niemcy. Wielu ludzi nadal żyje w przekonaniu, że "China" znaczy szajs. 

Jeśli chodzi o mojego Corsaira to bardzo dobrze. Kupiłem ją dwa lata temu jako używana za 200zł, lekkie czyszczenie i wygląda jak nowa do teraz. Żadnych wytarć na klawiszach czy czegokolwiek. Szczerze mówiąc, to dziwiłem się wtedy, że przyjdzie mi działająca klawiatura za taką kwotę (w sklepach +500zł). Nawet oryginalną podkładkę pod nadgarstek dostałem :D

Nie ma co porównywać mechaników z membramami bo defakto mechanik to klasa premium :) chodź w sumie mój 7 letni logitech wave też trzyma się bardzo dobrze, ale takich sprzętów już nie robią :)

Sent from my Redmi Note 3

A ja mam od pół roku Corsair K65. MX Red. Choć nie ma podświetlenia, to najlepsza klawiatura jaką dotąd miałem. A miałem ich sporo, włączywszy topowe modele Microsoft, Logitech czy Razer, a nawet A4Tech. Corsair robi świetną robotę. Mogę z czystym sumieniem polecić, tym bardziej, że mam do zestawu myszkę Corsair M65 Sniper Edition.

• 4 weeks later...

Ja posiadam Ozone Strike Battle na przełącznikach Cherry MX Brown i kultura pracy tej klawiatury stoi na wysokim poziomie. Po przesiadce z membranowej klawiatury jest o wiele bardziej twardo i głośniej, ale przyjemniej. Odczuwa się kiedy komputer faktycznie zareaguje na naciśnięcie przycisku, tzn. przy jak niskim naciśnięciu klawisza. Polecam serdecznie graczom.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...
  • 5 years later...