Jochny16 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Jakie posiadacie membranowe a może mechaniczne? Ja mam gebius kb-g265 ale zamierzam zmienić na jakiegoś mechanika. Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Mechanik <3 Tesoro Excalibur <3 Co prawda jest on na Kailh, a nie na cherry, ale od roku świetnie się sprawuje . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Ja mam mechanika. CM storm ultimate quickfire z brązowymi przełącznikami i jestem mega zadowolony. Sent from my Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochny16 Posted December 13, 2015 Author Share Posted December 13, 2015 A jak z głośnością? Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Ja kupiłem oringi na aliexpress i żona już nie narzeka na "maszynę do pisania". Trochę głośna jest ale to jej urok Sent from my Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Wszystko zależy od Twoich umiejętności Mechanik ma to do siebie, że nie dociskasz klawisza do końca (nie Brown przynajmniej), jeżeli chcesz mieć uniwersalną klawę (pisanie/gry etc) to polecam Brown, najcichsze są Red, a najgłośniejsze Blue (masz jeszcze Black/Green, ale one różnią się siłą nacisku). Brown ma tą fajną zaletę, że czujesz kiedy klawisz "trybi", masz uczucie takiego "ziarenka piasku" przy pisaniu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochny16 Posted December 13, 2015 Author Share Posted December 13, 2015 Tylko, że na brown'ach CM Storm Quickfire ultimate jest tylko w wersji z podświetleniem białym/czerwonym a mi zależy na niebieskim Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Tylko czerwone ma bynajmniej u mnie nie mam białego. Dużo szybciej się pisze Sent from my Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochny16 Posted December 13, 2015 Author Share Posted December 13, 2015 A mi na niebieskich właśnie zależy 😕 Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 8 minut temu, Jochny16 napisał: A mi na niebieskich właśnie zależy Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka Bierz Tesoro Excalibur Też miałem ten problem. Kailh Brown. Płaciłem jakieś ~350zł. Jest ciut cichsza od CM Storm. Co do podświetlenia w CM Storm, to w Polsce dostępne jest tylko czerwone z tego co wiem. Kuzynka szukała białego i nie dorwała . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochny16 Posted December 13, 2015 Author Share Posted December 13, 2015 Tylko podobno przełączniki Kailh są gorsze od mx'ów Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 No ja za moją płaciłem 404zł i to w sumie była najtańsza opcja. Ja na początku też szukałem zielonego podświetlenia żeby pasowało mi do myszki ale zdecydowałem się na choinkę na biurku. Sent from my Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 1 godzinę temu, Jochny16 napisał: Tylko podobno przełączniki Kailh są gorsze od mx'ów Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka Gorsze? Nah... Nie ma na to dowodów. Mówi się, że "gorsze" bo produkcji Chiny, a nie Niemcy. Wielu ludzi nadal żyje w przekonaniu, że "China" znaczy szajs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Moja rada odnośnie wyboru to najlepiej pojechać do jakiegoś sklepu i sobie poklikać bo każdy ma inne preferencje odnośnie oporów:) Sent from my Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Corsair K70 czerwona, przełączniki też czerwone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochny16 Posted December 14, 2015 Author Share Posted December 14, 2015 Jak z trwałością? Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Jeśli chodzi o mojego Corsaira to bardzo dobrze. Kupiłem ją dwa lata temu jako używana za 200zł, lekkie czyszczenie i wygląda jak nowa do teraz. Żadnych wytarć na klawiszach czy czegokolwiek. Szczerze mówiąc, to dziwiłem się wtedy, że przyjdzie mi działająca klawiatura za taką kwotę (w sklepach +500zł). Nawet oryginalną podkładkę pod nadgarstek dostałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Nie ma co porównywać mechaników z membramami bo defakto mechanik to klasa premium chodź w sumie mój 7 letni logitech wave też trzyma się bardzo dobrze, ale takich sprzętów już nie robią Sent from my Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 A ja mam od pół roku Corsair K65. MX Red. Choć nie ma podświetlenia, to najlepsza klawiatura jaką dotąd miałem. A miałem ich sporo, włączywszy topowe modele Microsoft, Logitech czy Razer, a nawet A4Tech. Corsair robi świetną robotę. Mogę z czystym sumieniem polecić, tym bardziej, że mam do zestawu myszkę Corsair M65 Sniper Edition. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Ja dziś zamówiłem A4tech KV300H Edit : Śmiało mogę polecić ta klawiaturę, jest ciężka przez co nie jeździ po stole, klawisze są fajne i mam hub USB. Ja jestem mega zadowolony XRN2 by Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpuntoo Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Ja posiadam Ozone Strike Battle na przełącznikach Cherry MX Brown i kultura pracy tej klawiatury stoi na wysokim poziomie. Po przesiadce z membranowej klawiatury jest o wiele bardziej twardo i głośniej, ale przyjemniej. Odczuwa się kiedy komputer faktycznie zareaguje na naciśnięcie przycisku, tzn. przy jak niskim naciśnięciu klawisza. Polecam serdecznie graczom. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MedioLand_PL Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Mechaniczne klawiatury moim zdaniem są o wiele lepsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
juddon Posted May 25, 2021 Share Posted May 25, 2021 bardzo lubie niskoprofilowe klawiatury, mamy w domu Genesis Thor 420 RGB Full size z RGB. Spoko się sprawdza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts