Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio stałem się posiadaczem Redmi 2 Prime (wersja 11) 

Mam 2 problemy:

1. Podczas nagrywania filmów (aplikacja Aparat, Snapchat lub Instagram) dźwięk jest przesterowany. Objawia się to tym, że w cichym otoczeniu dźwięk jest nagrywany ok, ale już np. w pokoju, w którym gra muzyka z głośników na nagraniu słychać tylko okropne charczenie.

2. Przednia kamera przyciemnia się podczas kręcenia filmów. Najbardziej jest to widoczne w aplikacji Snapchat. 1 sekunda filmu jest bardzo jasna, kolejne bardzo ciemnie.

Dodam, że jest to już 2 telefon od jednego sprzedawcy (pierwszy został wymieniony) który posiada te wady. Występują one nawet na wersjach stable MIUI.

Czy są to  wady ogólne tego modelu telefonu i macie podobnie i powinienem odpuścić sobie ten model telefonu, czy akurat mi trafiły się jakieś felerne egzemplarze ?

Opublikowano
8 minut temu, maximal napisał:

Witam!

Ostatnio stałem się posiadaczem Redmi 2 Prime (wersja 11) 

Mam 2 problemy:

1. Podczas nagrywania filmów (aplikacja Aparat, Snapchat lub Instagram) dźwięk jest przesterowany. Objawia się to tym, że w cichym otoczeniu dźwięk jest nagrywany ok, ale już np. w pokoju, w którym gra muzyka z głośników na nagraniu słychać tylko okropne charczenie.

2. Przednia kamera przyciemnia się podczas kręcenia filmów. Najbardziej jest to widoczne w aplikacji Snapchat. 1 sekunda filmu jest bardzo jasna, kolejne bardzo ciemnie.

Dodam, że jest to już 2 telefon od jednego sprzedawcy (pierwszy został wymieniony) który posiada te wady. Występują one nawet na wersjach stable MIUI.

Czy są to  wady ogólne tego modelu telefonu i macie podobnie i powinienem odpuścić sobie ten model telefonu, czy akurat mi trafiły się jakieś felerne egzemplarze ?

Ew. trafił Ci się felerny sprzedawca... Mam wersje 1Gb, nie wiem jak w snapie, ale ogólnie problemów nie ma, ani w zwykłym aparacie, ani podczas kręceniu filmów. Może kwestia leży też po stronie snapa? ;-;

Opublikowano

Snapa to tam pal licho, ale często kręcę filmy aplikacją aparatu ;) 

ktoś z wersją 2GB może się wypowiedzieć? może to jakaś kara za zbyt wydajny telefon ? :D

Opublikowano
1 godzinę temu, maximal napisał:

Snapa to tam pal licho, ale często kręcę filmy aplikacją aparatu ;) 

ktoś z wersją 2GB może się wypowiedzieć? może to jakaś kara za zbyt wydajny telefon ? :D

A na jakich romach testowałeś?

Opublikowano

4 romy jakie testowałem 5.11.12 , HM2014811_5.9.24_v7-4.4, xiaomi.eu_multi_HM2014811_V7.0.9.0.KHJCNCI_v7-4.4 oraz xiaomi.eu_multi_HM2014811_V7.0.11.0.KHJCNCI_v7-4.4

Opublikowano
2 godziny temu, maximal napisał:

4 romy jakie testowałem 5.11.12 , HM2014811_5.9.24_v7-4.4, xiaomi.eu_multi_HM2014811_V7.0.9.0.KHJCNCI_v7-4.4 oraz xiaomi.eu_multi_HM2014811_V7.0.11.0.KHJCNCI_v7-4.4

To może spróbuj na MIUIPolska?

Opublikowano

U mnie na redmi notę dźwięk też jest przesterowanych. Pisałem już o tym. Testowałem to na koncercie i d*pa przesterowane strasznie. Przy normalnym nagrywaniu gdzie nie jest głośno jest oki. Według mnie nie ma filtrów obniżających sygnał wejściowy i tyle. Nic z tym chyba nie da się zrobić. ( ją nic nie znalazłem) po prostu na koncert idę z czymś innym do nsgrywania.

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Nie ma wpływu jakie miui miałem i jaką wersja. ( no może te ostatnie coś dają ale nie wiem bo nie testowałem)

Opublikowano

No nie wiem jak to jest w serii Mi. Zamówiłem żonie Mi4 to przetestuje i jak coś dam znać. Xioami ma za to inne plusy :)

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam redmi 2 2gb i też mam problem z przesterowanym dźwiękiem na koncertach. Działam w branży eventowej i często nagrywam filmiki dla siebie z realizacji i przy plenerowym nagłośnieniu redmi 2 nie daję rady (szczęgólnie jak jest dużo basu to nic nie słychać). Nie ma jakiejś apki pozwalającej wysterować mic?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Również mam problem nr 2 i nie wiem co z tym zrobić. Wpadł ktoś już na rozwiązanie? Byłabym bardzo wdzięczna :P

Edytowane przez xAkemi
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...