maximal Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Witam! Ostatnio stałem się posiadaczem Redmi 2 Prime (wersja 11) Mam 2 problemy: 1. Podczas nagrywania filmów (aplikacja Aparat, Snapchat lub Instagram) dźwięk jest przesterowany. Objawia się to tym, że w cichym otoczeniu dźwięk jest nagrywany ok, ale już np. w pokoju, w którym gra muzyka z głośników na nagraniu słychać tylko okropne charczenie. 2. Przednia kamera przyciemnia się podczas kręcenia filmów. Najbardziej jest to widoczne w aplikacji Snapchat. 1 sekunda filmu jest bardzo jasna, kolejne bardzo ciemnie. Dodam, że jest to już 2 telefon od jednego sprzedawcy (pierwszy został wymieniony) który posiada te wady. Występują one nawet na wersjach stable MIUI. Czy są to wady ogólne tego modelu telefonu i macie podobnie i powinienem odpuścić sobie ten model telefonu, czy akurat mi trafiły się jakieś felerne egzemplarze ?
Nezumi Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 8 minut temu, maximal napisał: Witam! Ostatnio stałem się posiadaczem Redmi 2 Prime (wersja 11) Mam 2 problemy: 1. Podczas nagrywania filmów (aplikacja Aparat, Snapchat lub Instagram) dźwięk jest przesterowany. Objawia się to tym, że w cichym otoczeniu dźwięk jest nagrywany ok, ale już np. w pokoju, w którym gra muzyka z głośników na nagraniu słychać tylko okropne charczenie. 2. Przednia kamera przyciemnia się podczas kręcenia filmów. Najbardziej jest to widoczne w aplikacji Snapchat. 1 sekunda filmu jest bardzo jasna, kolejne bardzo ciemnie. Dodam, że jest to już 2 telefon od jednego sprzedawcy (pierwszy został wymieniony) który posiada te wady. Występują one nawet na wersjach stable MIUI. Czy są to wady ogólne tego modelu telefonu i macie podobnie i powinienem odpuścić sobie ten model telefonu, czy akurat mi trafiły się jakieś felerne egzemplarze ? Ew. trafił Ci się felerny sprzedawca... Mam wersje 1Gb, nie wiem jak w snapie, ale ogólnie problemów nie ma, ani w zwykłym aparacie, ani podczas kręceniu filmów. Może kwestia leży też po stronie snapa? ;-;
maximal Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2015 Snapa to tam pal licho, ale często kręcę filmy aplikacją aparatu ktoś z wersją 2GB może się wypowiedzieć? może to jakaś kara za zbyt wydajny telefon ?
Nezumi Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 1 godzinę temu, maximal napisał: Snapa to tam pal licho, ale często kręcę filmy aplikacją aparatu ktoś z wersją 2GB może się wypowiedzieć? może to jakaś kara za zbyt wydajny telefon ? A na jakich romach testowałeś?
maximal Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2015 4 romy jakie testowałem 5.11.12 , HM2014811_5.9.24_v7-4.4, xiaomi.eu_multi_HM2014811_V7.0.9.0.KHJCNCI_v7-4.4 oraz xiaomi.eu_multi_HM2014811_V7.0.11.0.KHJCNCI_v7-4.4
Nezumi Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 2 godziny temu, maximal napisał: 4 romy jakie testowałem 5.11.12 , HM2014811_5.9.24_v7-4.4, xiaomi.eu_multi_HM2014811_V7.0.9.0.KHJCNCI_v7-4.4 oraz xiaomi.eu_multi_HM2014811_V7.0.11.0.KHJCNCI_v7-4.4 To może spróbuj na MIUIPolska?
MD13 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 U mnie na redmi notę dźwięk też jest przesterowanych. Pisałem już o tym. Testowałem to na koncercie i d*pa przesterowane strasznie. Przy normalnym nagrywaniu gdzie nie jest głośno jest oki. Według mnie nie ma filtrów obniżających sygnał wejściowy i tyle. Nic z tym chyba nie da się zrobić. ( ją nic nie znalazłem) po prostu na koncert idę z czymś innym do nsgrywania. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Nie ma wpływu jakie miui miałem i jaką wersja. ( no może te ostatnie coś dają ale nie wiem bo nie testowałem)
maximal Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2015 Ta odpowiedź trochę mnie zmartwiła :/ teraz nie wiem czy próbować zakupu z innego źródła, czy odpuścić sobie Xiaomi
MD13 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 No nie wiem jak to jest w serii Mi. Zamówiłem żonie Mi4 to przetestuje i jak coś dam znać. Xioami ma za to inne plusy Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
lacris Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Mam redmi 2 2gb i też mam problem z przesterowanym dźwiękiem na koncertach. Działam w branży eventowej i często nagrywam filmiki dla siebie z realizacji i przy plenerowym nagłośnieniu redmi 2 nie daję rady (szczęgólnie jak jest dużo basu to nic nie słychać). Nie ma jakiejś apki pozwalającej wysterować mic?
xAkemi Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Również mam problem nr 2 i nie wiem co z tym zrobić. Wpadł ktoś już na rozwiązanie? Byłabym bardzo wdzięczna Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez xAkemi
Rekomendowane odpowiedzi