kolo33 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Witam. Ostatnio zainstalowałem aplikacje że sklepu niby player i przestało mi działać youtube więc usunąłem aplikacje, usunąłem yt i instaluje ze sklepu, był błąd o kodzie 19 jak dobrze pamiętam więc szukałem na necie rozwiązania i pisało żebym usunął pliki związane z tą aplikacją z folderów systemowych tak więc zrobiłem. Teraz pobiera się ze sklepu bez problemu ale podczas instalacji "zbyt mało wolnej pamięci". To na pewno nie chodzi o pamięć bo mam jej pełno, używam link to sd plus i wszystko mam przeniesione, bez problemu zainstaluje dużo pamięci wymagające gry i aplikacje. Nie mam pojęcia już co mam robić. Dzisiaj zaktualizowałem do najnowszej wersji miui polska i nadal to samo nic się nie zmieniło.
Nezumi Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Z tego co pamiętam, to masz redmi note 2, a nie redmi 2... Potwierdź to przeniosę temat. Wracając do tematu, coś uwaliłeś, wyczyść może cache apki google play.
kolo33 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2015 Nie wiem kto Ci te bzdury nagadał, nawet w profilu jest zwykły redmi 2 nie note, cache nic nie daje. Czyściłem fona systemowy cleanerem. Ewentualnie pominąłem jakieś pliki przy usuwaniu. Ktoś potrafi i czy w ogóle się da rozpakować apk i sprawdzić gdzie te pliki wrzuca?
Nezumi Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 19 minut temu, kolo33 napisał: Nie wiem kto Ci te bzdury nagadał, nawet w profilu jest zwykły redmi 2 nie note, cache nic nie daje. Czyściłem fona systemowy cleanerem. Ewentualnie pominąłem jakieś pliki przy usuwaniu. Ktoś potrafi i czy w ogóle się da rozpakować apk i sprawdzić gdzie te pliki wrzuca? Kolego w profilu nie masz nic, dlatego pytam. Systemowy cleaner nie czyści plików cache aplikacji systemowych, gdyby tak robił, to za każdym razem musiałbyś się logowac na nowo do wszystkich kont . Także wejdź sobie w ustawienia->Aplikacje->Google Play i wyczyść cache...
kolo33 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2015 19 minut temu, kolo33 napisał: Nie wiem kto Ci te bzdury nagadał, nawet w profilu jest zwykły redmi 2 nie note, cache nic nie daje. Czyściłem fona systemowy cleanerem. Ewentualnie pominąłem jakieś pliki przy usuwaniu. Ktoś potrafi i czy w ogóle się da rozpakować apk i sprawdzić gdzie te pliki wrzuca? Kolego w profilu nie masz nic, dlatego pytam. Systemowy cleaner nie czyści plików cache aplikacji systemowych, gdyby tak robił, to za każdym razem musiałbyś się logowac na nowo do wszystkich kont . Także wejdź sobie w ustawienia->Aplikacje->Google Play i wyczyść cache... To dziwne bo miałem, ale skoro nie mam to przepraszam. Jak mówiłem że usunąłem to zrobiłem to, a o systemowym pisałem jako dodatkowo. Specjalnie dla Ciebie zrobiłem to znowu.
Nezumi Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Z tego co udało mi się dowiedzieć, problem ten występuje na ROMie od TV_SAT (Allegro), ale z tego co pamiętam, to wgrywałeś rom MIUIPolska tak? Możesz spróbować zainstalować ponownie MIUIPolska, coś mi się wydaje, że odpowiedzialnym za to jest właśnie link2SD i przenoszenie na kartę, bo w dziale Redmi Note 2, ktoś ma ten sam problem i również poprzenosił wszystko na kartę przez tą apkę. Może mi ktoś wytłumaczyć co daje przenoszenie apek na kartę SD? Nie rozumiem tego fenomenu...
kolo33 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2015 Daje to że możesz zwiększyć ilość wolnego miejsca na pamięci systemowej. Dzięki czemu mogę instalować więcej aplikacji a także duże aplikacje. Dzięki temu mogę też przyspieszyć działanie fona bo jak mało miejsca na pamięci systemowej to muli. Niektóre aplikacje wymagają miejsca na pamięci telefonu a więc w razie czego mam. Tym bardziej że nic nie tracę w ten sposób. Pisałem że miui dopiero co zaktualizowane (oczywiście miui polska z tej strony) więc nie system jest problemem. Aplikacja linktosd wywaliła mi kiedyś taki błąd ale wtedy miałem ustawione przez aplikację domyślną instalacje na sd i nie mogłem zaktualizować aplikacji bo był ten błąd z pamięcią. Była to aplikacja zainstalowana w pamięci telefonu. Zmiana domyślnej pamięci jednak w tym przypadku nic nie daje. Aby wykluczyć link to sd, później wyjmę kartę i spróbuję zainstalować bez niej. Fon był kupowany na aliexpress, żadne allegro a przynajmniej nie polskie. Jest oryginalny (sprawdzony) i nigdy nie miałem z nim żadnych problemów. Miui polska instaluje się bez żadnych problemów.
Nezumi Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Pisałem, abyś PONOWNIE zainstalował MIUIPolska, to samo co masz, wtedy YT po prostu powinien sam się zainstalować razem z aktu. Nie wiem kto wam nawciskał, że ilość aplikacji muli fona, pamięć systemowa i tak jest oddzielona od reszty, mam redmi 2 1Gb, zapchane po brzegi, nic nie przenosiłem, a jednak fonik nie muli. Co więcej karty SD są dużo wolniejsze przez co apki mogą właśnie mulić i długo się uruchamiać... Totalnie sensu nie widzę w przenoszeniu ich na SD... Zawsze możesz zrobić sobie zrobić wipe cache, co powinno rozwiązać problem.
kolo33 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2015 Eh to zainstaluj dead trigger, real Racing, car x Drift. Raczej Ci się to nie zmieści na fonie razem a co z innymi apkami? Gdzie miejsce na cache z instagrama czy fb? Nikt mi tego nie nagadał, widziałem po sobie ze juz się nic nie mieściło a poza tym to muliło. Ja mam szybką sd więc nic nie uruchamia się dłużej, nie mulą apki odpalane. Co znaczy zainstaluj jeszcze raz? Przecież aktualizuje z zipa no ale pewnie Ci chodzi o total wipe i dopiero instalacja.
Nezumi Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 5 minut temu, kolo33 napisał: Eh to zainstaluj dead trigger, real Racing, car x Drift. Raczej Ci się to nie zmieści na fonie razem a co z innymi apkami? Gdzie miejsce na cache z instagrama czy fb? Nikt mi tego nie nagadał, widziałem po sobie ze juz się nic nie mieściło a poza tym to muliło. Ja mam szybką sd więc nic nie uruchamia się dłużej, nie mulą apki odpalane. Co znaczy zainstaluj jeszcze raz? Przecież aktualizuje z zipa no ale pewnie Ci chodzi o total wipe i dopiero instalacja. Nie. Po prostu wejdź w Aktualizacje->Zainstaluj z .zip i wybierz ponownie swoją wersję. Jest tam aplikacja YT i po instalacji powinna się ona zainstalować razem z systemem.
kolo33 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zaraz to zrobię. Wipe cache z poziomu recovery nic nie dał. Edit: To nic nie dało. Trzeba chyba wipe.
Nezumi Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Dnia 2.12.2015, 16:16:01, kolo33 napisał: Zaraz to zrobię. Wipe cache z poziomu recovery nic nie dał. Edit: To nic nie dało. Trzeba chyba wipe. Nie podbijamy tematu, regulamin forum. Zrobiłeś te Wipe? Nie napisałeś nic, dlatego jest cisza.
kolo33 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2015 No full wipe pomoże ale z tym jest tak jak z Windowsem. Na 100% istnieje inna możliwość naprawienia tego. Gdybym wiedział czy idzie w ogóle rozpakować apk to by wiele pomogło.
Nezumi Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 22 minuty temu, kolo33 napisał: No full wipe pomoże ale z tym jest tak jak z Windowsem. Na 100% istnieje inna możliwość naprawienia tego. Gdybym wiedział czy idzie w ogóle rozpakować apk to by wiele pomogło. Pewnie, że można ręcznie zainstalować YT z pliku apk. Wrzucasz na telefon i instalujesz, dokładniejsze instrukcje są gdzieś na forum.
kolo33 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2015 32 minuty temu, Nezumi napisał: Pewnie, że można ręcznie zainstalować YT z pliku apk. Wrzucasz na telefon i instalujesz, dokładniejsze instrukcje są gdzieś na forum. Nie rozumiesz. Tak już próbowałem i to nic nie dało jednak chodzi mi o wypakowanie tego pliku aby wiedzieć dokładnie gdzie jakie pliki wrzuca. Możliwe że coś pozostało i dlatego nie chcę przejść instalacja.
Nezumi Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 8 minut temu, kolo33 napisał: Nie rozumiesz. Tak już próbowałem i to nic nie dało jednak chodzi mi o wypakowanie tego pliku aby wiedzieć dokładnie gdzie jakie pliki wrzuca. Możliwe że coś pozostało i dlatego nie chcę przejść instalacja. W czasie twojego główkowania, miałbyś już zrobiony wipe i o problemie mógłbyś już zapomnieć... Moim zdaniem problem leży po stronie przenoszenia apek na sd, ale jak chcesz to się baw. Ja niestety tyle cierpliwości nie mam.
Rekomendowane odpowiedzi