mrosi Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Pytanie... Przeszukiwałem sobie właśnie Aliexpress i natrafiłem na coś takiego: http://www.aliexpress.com/item/Magnetic-Design-Cable-Fast-Charging-LED-Light-Indicators-1M-Aluminum-2A-Micro-USB-Phone-Cables-For/32547777696.html?ws_ab_test=searchweb201556_6_79_78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_10 Ktoś miał z czymś podobnym do czynienia? Jeśli tak, to jakie są opinie? W sumie kabelek dość drogi jak na "kabelek" i zastanawiam się nad inwestycją... Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Rozumiem że traktujesz to jako "bajer"? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted November 28, 2015 Author Share Posted November 28, 2015 Praktyczności odmówić mu nie można... Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 U mnie przy wejściu typu C już to raczej ciekawostka Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
vater Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Właśnie dzisiaj przyszedł. Płaciłem 5,80 $ przesyłka pocztą, nierejestrowana. Podłączyłem, prąd ładowania ok 700 mA, czyli połowa z tego co jest na zwykłym kablu, na nocne ładowanie wystarczy. Bardzo praktyczna rzecz, a przy okazji gniazdo się nie wyrobi. Po to zresztą to kupiłem. Wichajster z telefonu za dużo nie wystaje, magnes trzyma mocno, jak się pociągnie w dół to potrafi z gniazda wyjść. Żeby odłączyć trzeba kabelek po prostu odgiąć. Ludzie, edycja postów nie działa. Płaciłem 5,90 $ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Zrób zdjęcie jak to wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted November 28, 2015 Author Share Posted November 28, 2015 16 minut temu, vater napisał: Jaką masz ładowarkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vater Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Ładowarka 2A taka jaką dodają na xfs. Zauważyłem że prąd ładowania jest tym większy im akumulator jest bardziej rozładowany. W tej chwili mam ponad 80%. Szybszego ładowania nie potrzebuję bo i tak zawsze ładuję w nocy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted November 28, 2015 Author Share Posted November 28, 2015 Hmmm... Fajne to-to. Nie wiem jak by się sprawowało z moją ładowarką, Auckey (z QC). Ta dodawana przez XFS jest... słabiutka. Żałuję, że XFS wymienia, bo oryginalna Xiaomi jest bardzo dobra. Co zaś do kabelka, to musiałbym zrezygnować z silikonu Nillkina, który ma zatyczkę portu USB. Muszę to przemyśleć... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Hmm, jakby zrobili coś takiego pod usb C to byłbym skłonny wyciąć większą dziurę w silikonie bo nieźle by się to komponowało z ramką w letv x600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Dnia 11/28/2015, 8:10:32, vater napisał: Ładowarka 2A taka jaką dodają na xfs. Zauważyłem że prąd ładowania jest tym większy im akumulator jest bardziej rozładowany. W tej chwili mam ponad 80%. Szybszego ładowania nie potrzebuję bo i tak zawsze ładuję w nocy. Pytanie - czy kabel dziala tez jako data cable? Moge go uzywac do podlaczenia do kompa? Dzieki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vater Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Tylko ładowanie. Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniekRCJ Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 (edited) Hej, @Vater czy odczułeś jakieś problemy z czujnikami, czytałem odnośnie magnetycznego uchwytu do samochodu że czujniki wariują/psują się. I jeszcze jedno, czy używasz ochrony na telefon (case/bumper), ładnie się wpasował adapter? Znalazłem opcje z transmisją danych http://pl.aliexpress.com/item/Universal-Metal-Magnetic-Micro-USB-Data-Charger-Cable-For-Android-Phone-Samsung-Xiaomi-Meizu-Huawei-HTC/32547059197.html Edited January 22, 2016 by maniekRCJ błędny link Link to comment Share on other sites More sharing options...
vater Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Nie miałem go w samochodzie, tam byłby za mało wydajny. Przynajmniej dwie, trzy aplikacje plus non stop świecący wyświetlacz. Używam go w domu tylko w nocy i to nie zawsze. Czujniki nie wariowały, raz miałem problem. Niby naładował do 100%, a za chwile było na 20. Może to nie jego sprawka tylko miui zwariował. Jak go kupowałem to też myślałem o posiadaniu dwóch takich, jeden w domu drugi w aucie, ale jego słaba wydajność przesądziła o zrezygnowaniu z dokupienia drugiego do samochodu. Na telefonie mam założone takie dodatkowe plecki nillkin, one od strony gniazda nic nie zasłaniają. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniekRCJ Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Dzięki wielkie za opisanie- pomógł w podjęciu decyzji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts