Skocz do zawartości
  • 0

Miui a Wipe (kopia kontaktów, programów,obraz telefonu)

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Wydaje mi się, że posiadam jakieś pozostałości po sofcie miui.eu i chciałbym się go pozbyć instalując miui polska robiąc wipe i później raz jeszcze sawiając miui polska.

Z racji tego że wcześniej pracowałem z IOS i było tam fajne rozwiązanie.... mianowicie wszystkie ustawienia telefonu, poczty, aplikacji były zapisane wymieniając telefon po podłączeniu do komputera po parunastu minutach miało się kopie poprzedniego praktycznie 1 do 1go....

Czy w Miui / Androidzie jest też taka opcja????

Czy czyszcząc tel. robiąc wipe.... w parę chwil jestem w stanie wrócić do tego co już posiadałem??? aplikację, pocztę, ustawienia telefonu???

Z góry dziękuje noob'ie Miui user ;)

Edytowane przez Shadok

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, makovic napisał:

Jesteś w stanie przywrócić kopię bez problemu :)

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Jakiś mini poradnik? :D

Kontakty, kalendarz to pewnie przez google.

A konta pocztowe?? mam blue mail ??

I aplikacje/ ustawienia apliacji telefonu?

Edytowane przez Shadok
  • 0
Opublikowano

Skorzystaj z backupu w chmurze np Google, z chmury xiaomi jeszcze przy backupie nie korzystałem. Zdjęcia, ustawienia kont, hasła Wi-Fi mi zawsze wracają bez problemu. A przynajmniej dla mnie to jest najważniejsze.

Natomiast w chmurze XIAOMI zdaje się jest to lepiej dostosowane oczywiście do MIUI. Zrób pełny tego backup z poziomu telefonu, później wipe i po przywróceniu systemu przywróc ustawienia z chmury. Powinno zadziałać podobnie jak na IOS. Jest jeszcze jedna opcja która mnie ciekawi. W menu kopii zapasowej jest opcja "kopia zapasowa systemu MIUI" - tej kopii nie zapisuje w chmurze tylko na urządzeniu.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano
Dnia 23.11.2015, 20:04:45, Addamas napisał:

Podepnę się pod dyskusję, korzystał ktoś z MiPCSuite ? Jak wypada względem kopii w chmurze ? 

Mi PC suite nie chce tworzyć kopii telefonu(jakiś bug chyba), jest to jakaś grubsza chyba sprawa bo toczy się już sporo okres czasu jak widziałem na międzynarodowym forum...

Dnia 23.11.2015, 14:53:34, ZduneX25 napisał:

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

http://miuipolska.pl/forum/topic/6907-pe%C5%82ny-backup-systemu-w-miui/#comment-89987

http://miuipolska.pl/forum/topic/6613-dobry-backup-na-miui/

powinno już być ok?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...