WonszPL Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Witam, Od około pół roku jestem posiadaczem Redmi 1S. Do dzisiaj wszystko chodziło bez zarzutu, co tygodniowe aktualizacje z Waszej strony - jednym słowem cudo. I tak było aź do wczoraj kiedy to telefon normalnie zablokokował ekran a jak chciałem coś w nim zrobić to już się nie odblokował, bo w rzeczywistości był już wyłączony. Próbowałem włączać, wyciągałem baterię i dalej nic. Zero reakcji. Ktoś wie o co chodzi? Miał ktoś z was taki przypadek? Proszę pomóżcie.
ddr Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Uruchom menadżer urządzeń, podłącz telefon i napisz co wykrywa.
WonszPL Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Opublikowano 22 Listopada 2015 Menadżer urządzeń najpierw znalazł go jako "Nieznane urządzenie". Po aktualizacji sterownika zidentyfikował go jako "Alcatel Single RNDIS Interface" w grupie Kart sieciowych. Z tym, że co chwila zmienia się jego stan: niby działa poprawnie a za chwilę już nie działa (ikona z wykrzyknikiem się na nim pojawia). Natomiast sam telefon nie daje znaku życia :(
makovic Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Tak dla pewności zapytam. Sprawdziłeś inne lokalizacje w menedżerze? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
WonszPL Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Opublikowano 22 Listopada 2015 Sprawdziłem... Usunąłem jeszcze raz tego Alcatela, podłączyłem jeszcze raz telefon i ponownie wyszukał go jako Alcatel. Innych zmian sprzętu w systemie nie ma.
mgcompany Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Jeśli masz Redmi 1S, to napisałeś temat w złym dziale, bo ten dotyczy Note 1S. We właściwym dziale znajdziesz kilka wątków z podobnymi przypadkami, o na przykład taki: http://miuipolska.pl/forum/topic/5927-bricked-0-reakcji/ Jeśli możesz włączyć fastboot, to można go uratować, ale więcej się dowiesz jak poczytasz dokładnie co tam napisali i będziesz postępował zgodnie z instrukcjami. A jeśli masz Note 1S, to sprawa wygląda podobnie, sprawdź czy możesz włączyć fastboot. Jeśli możesz to najprościej jest wgrać CWM dla Note 1S przez Minimal ADB Fastboot, a potem wrzucić aktualizację na kartę pamięci i wgrać z poziomu recovery. Aktualizacja softu powinna postawić system na nogi. Niedawno podobną operację robiłem na jednym ze smartphonów Sony, tylko tam system zatrzymał się na logo startowym i nawet nie rozpoczynał ładowania systemu. Oczywiście najpierw zostaw wyłączony telefon pod ładowarką na jakiś czas i zobacz czy się naładuje. Edytowane 22 Listopada 2015 przez mgcompany
WonszPL Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Opublikowano 22 Listopada 2015 OK... Kontynuuję temat w tym miejscu: http://miuipolska.pl/forum/topic/5927-bricked-0-reakcji/?do=findComment&comment=99753 Rozwiejecie moje wątpliwości?
Nezumi Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi