Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od około pół roku jestem posiadaczem Redmi 1S. Do dzisiaj wszystko chodziło bez zarzutu, co tygodniowe aktualizacje z Waszej strony - jednym słowem cudo. I tak było aź do wczoraj kiedy to telefon normalnie zablokokował ekran a jak chciałem coś w nim zrobić to już się nie odblokował, bo w rzeczywistości był już wyłączony. Próbowałem włączać, wyciągałem baterię i dalej nic. Zero reakcji. Ktoś wie o co chodzi? Miał ktoś z was taki przypadek? Proszę pomóżcie.

Opublikowano

Menadżer urządzeń najpierw znalazł go jako "Nieznane urządzenie". Po aktualizacji sterownika zidentyfikował go jako "Alcatel Single RNDIS Interface" w grupie Kart sieciowych. Z tym, że co chwila zmienia się jego stan: niby działa poprawnie a za chwilę już nie działa (ikona z wykrzyknikiem się na nim pojawia).

Natomiast sam telefon nie daje znaku życia :(

men_urzadzeń.png

Opublikowano

Sprawdziłem... Usunąłem jeszcze raz tego Alcatela, podłączyłem jeszcze raz telefon i ponownie wyszukał go jako Alcatel. Innych zmian sprzętu w systemie nie ma.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli masz Redmi 1S, to napisałeś temat w złym dziale, bo ten dotyczy Note 1S.

We właściwym dziale znajdziesz kilka wątków z podobnymi przypadkami, o na przykład taki: http://miuipolska.pl/forum/topic/5927-bricked-0-reakcji/

Jeśli możesz włączyć fastboot, to można go uratować, ale więcej się dowiesz jak poczytasz dokładnie co tam napisali i będziesz postępował zgodnie z instrukcjami.

A jeśli masz Note 1S, to sprawa wygląda podobnie, sprawdź czy możesz włączyć fastboot. Jeśli możesz to najprościej jest wgrać CWM dla Note 1S przez Minimal ADB Fastboot, a potem wrzucić aktualizację na kartę pamięci i wgrać z poziomu recovery. Aktualizacja softu powinna postawić system na nogi. Niedawno podobną operację robiłem na jednym ze smartphonów Sony, tylko tam system zatrzymał się na logo startowym i nawet nie rozpoczynał ładowania systemu.

Oczywiście najpierw zostaw wyłączony telefon pod ładowarką na jakiś czas i zobacz czy się naładuje.

Edytowane przez mgcompany
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...