Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, przed chwilą telefon się sam wyłączył i teraz nie chce się załączyć,bateria byla jakoś 20%, pod ładowarką też nic nie drga, jedynie komputer go widzi ale tylko jako stacja dysków.

BARDZO PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC 

dodam że telefon kupiłem od firmy technos.

Opublikowano

nic nie świeciło, ale na szczeście jakimś cudem go włączyłem, przypadkiem naciskając vol- i przycisk włączenia jednocześcnie, dopiero później wyczytałem że tak należało postąpić. kamień z serca spadł :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

podepnę sie pod temat.

Dzisiaj rano uruchomiłem na swojej 4c update poprzez ustawienia wybrałem opcję z pliku zip ( rom z wczorej ). Telefon się wyłączył odpaliła się informacją o procesie update po czym po 2 minutach ekran telefonu wygasił i  nie można nic już zrobić  ( ani wciskając power ani kombinacje power+ przycisk vol - ). Po podłączeniu telefonu do kompa coś się dzieje i instaluje ( przepraszam nie znam się ) ale żadna dioda się nie świeci i nic się nie dzieje z samy aparatem. Na poprzednim romie wszystko działało bardzo dobrze a w sumie 2 razy robiłem już update i wszystko było ok.  Może ktoś pomoże ? Dodam że bateria w momencie update była na poziomie 59 %..

Opublikowano

Pojawia sie komunikat o instalacji o tresci : RELINK HS-USB QDLoader 9008(com6) zainstalowano a jesli chodzi o exporatora windows 7 to nic nie pokazuje.. 

Na jednym z com w menadzerze systemu pokazuje nieznane urzadzenie.. a teraz po 2 pidpieciu nue rzpzbano rzadzenua usb..

Opublikowano

Ja dzis probowalem update do wersji grudnioej. Aktualizator pobral binaria a pozniej lipa. Restart sie zrobil i nic nie szlo dalej. Po kilkudziesieciu minutach nic. Zrobilem restart trzymajac power. Przywrocila sie wersja grudniowa :(

Cos jest skopane w updaterze. Odpuszaczam updates do czasu naprawy zegara jak i updatera :( 

Opublikowano

Niestety ale telefon wogóle nie jest wykrywalny przez Menadżera urządzeń ( chociaż przy podłączeniu do usb coś się dzieje). Nie będę go rozbierał tylko skorzystam z gwarancji ( kupiony na popularnym portalu od firmy z Polski ). Sam jestem ciekaw co się mogło stać .Dziękuje wszystkim za pomoc.

Opublikowano

Witam ponownie,

Dzięki kilku osobom udało mi się telefon odratować. Okazało się że jak wgrałem Miflash do kompa ( wersja najnowsza ) na czysty windows 7 i podłączyłem aparat to ponownie zobaczył go system jako RELINK HS-USB QDLoader 9008 . Skorzystałem wtedy z podpowiedzi z wątku  http://miuipolska.pl/forum/topic/7890-jak-roz%C5%82adowa%C4%87-telefon-przez-usb-krok-pierwszy-do-naprawy-hardbrick/. Rozładowałem mu baterię do końca pozostawiając go w porcie usb ( dioda zaczęła migać na czerwono po czym całkiem zgasła ). Następnie podładowałem telefon ładowarką ( ok 1 godziny )  i o dziwo po podpięciu do kompa pojawiło się z kodem 9006. Dalej było prosto czyli flashowanie według poradnika Acida  i aktualnie telefon pracuję stabilnie. Jutro przymierzę się do wgrania Miui Polska. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...