Skocz do zawartości

Xiaomi Redmi Note 2 16 GB Instalacja Romu .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A Więć dostalem telefon z wersja chinska romu . pobralem Update koncowka hermes zaczalem instalacje i wyskakiwal blad  signature verification failed

Pobralem Rom ze Deveopmend Chinski ze strony MI wg . http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/

Robilem wszystko krok po kroku no i pojawilo sie to okno 

INSTAL
WIPE ...

Wzialem instal poszukalem Romu z miui POLSKA wybralem 

I wyskoczyło mi to okno 

I teraz za kazdym razem po wlaczeniu systemu wyskakuje mi blacz Oszczedzania Energii 

Naciskaja POWER i Vol + mam teraz wylko te opcje 

INSTALL 
WIPE
BACKUP . 

Zona ma taki sam telefon i ona po pobraniu romu miui polska wlaczyla przez aktualizacja plik Miui Polska.zip i zainstalowalo wszystko ladnie pieknie . 

Czy moge jakos wrocic do poprzednich ustawien zeby nie bylo tego 

INSTALL
WIPE itp.  

I instalowac Update normalnie z poziomu aktualizacji zby wygladalo to standardowo . 

Prosze o wytlumaczenie bardzo lopatologicznie :( Ciemny w tym jestem . Pozdrawiam . 

CAM018333.jpg

CAM018355.jpg

CAM018322.jpg

MI_Recovery-250x380.jpg

Opublikowano (edytowane)

Chodzi ci o to ze masz teraz Team Win (TWRP) a chcesz standardowe mi recovery ?

Co do tego bledu to wipe robiles ?

Edytowane przez d3tr0
Opublikowano (edytowane)

no chcialbym zeby tak jak zonie wszystko instalowalo sie ze standardowego recovery i zebym nie mial tego bledy oszczedzania energii bo nie wiem co to !?

I czy ten screen z instalacji czy wsystko przebieglo dobrze jest komunikat "No MD5 File Found" 

Jest mozliwosc powrotu do standardowego recovery ? 

Edytowane przez Rexer85
Opublikowano
1 minutę temu, Lamcza napisał:

wgraj to miui ktore instalujesz do pamieci telefonu odpal to swoje recovery kliknij wipe/advenced wipe wybierz cache system dalvik cache uwazaj zbey nie zaznaczyc data zwipuj to potem wroc do glownego ekranu twrp kliknij instal wybierz rom zainstaluj i uruchom ponownie telefon 

twrp jest lepsze od mi recovery tylko musisz sie nauczyc uzywac xD a wiele nauki nie ma 

czy screen z instalacji przebiegl dobrze ? Jesli tak skad blad oszczedzania energii ?

Opublikowano
1 minutę temu, Lamcza napisał:

zrob jak napisalem jak dalej bedzie blad to dam ci lepsze recovery ; ) i powiem jak wgrac 

Czy podczas Instalacji zaznaczyc 

Zip file Signature Verification ? 
Force MD5 chck on all ZIP Files ?

Opublikowano

TWRP jest bardziej rozbudowane, mi recovery działa na zasadzie install zip from lokalizacja która wybierasz a w twrp tez masz install i tak samo wybierasz plik. Z taka roznica ze w twrp masz możliwość zaawansowanego wipe czyli wyczyszczenia dokładnie całego telefonu przed instalacja aby nie było smieci (ten twój blad jest tym prawdopodobnie spowodowany) bo tego nie zrobiles jak mi się wydaje. Nie ma sensu wracac do wykastrowanego mi recovery skoro masz cos dużo lepszego. Jeśli chcesz to zdaje się miflash leci wszystko na czysto.

Opublikowano

Zrobilem i wyskoczylo podczas instalacji Failed no i Restart i telefon sie restartuje ale teraz nie wiem czy ma System !? Chcialem wrocic Do Romu Chinskiego . 

Opublikowano

Zainstalowalem znowu Chinski rom no i wrocilo mi do starego recovery . A ze starego recovery znowu nie da sie zainstalowac MIUI Polska 

signature verification failed

Teraz znowu musze zrobic to przez Flashify i TWRP ? 

Nie ma innej opcji ? zeby zrobic to przez zwykle recovery ? 

Pozdrawiam

Opublikowano
7 minut temu, Lamcza napisał:

flash przed adb obrazu z jakiegos starego rom by pewnie zadzialal tak samo mozesz wgrac kazdy inny obraz ale ty sie nie czepiaj zwyklego recovery bo twrp jest lepsze ; ) dobr a ja sobie daje spokoj bo i tak robisz swoje :D kombinuj do czegos dojdziesz ; )

nie no pomóż zrobie to przez Twrp ale ostatnio np w aktualizacji nie mialem itony na dole i ten blad . 

Probuje jeszcze raz przxez Twrp

Bez sensu flashify mam od dzisiaj a wyskakuje Limit reached i jest tylko unlock premium .

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...