Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj dotarł do mnie Xiaomi Redmi Note 2, sprawdziłem oryginalność validation code'm, telefon jest oryginalny. Dziś chciałem podładować telefon bo wczoraj troszkę się nim pobawiłem to się rozładował. No więc podłączam ładowarkę do telefonu i telefon normalnie ładnie się ładuje ale z ładowarki wydobywają się nieznośne piszczenie i buczenie... Czy w wasze ładowarki też tak reagują? Jeszcze nigdy mi się tak ładowarka nie zachowywała. Wcześniej miałem lenovo które uważam że jest słabszą markąod xiaomi a tam wszystko było dobrze...

Opublikowano

Gdzieś już o tym czytałem, kazali się tym nie przejmować, samej ładowarki raczej nie zareklamujesz... (dziwne jestem przekonany, że osoba która wcześniej pisała o tym problemie też tam kupowała...)

Opublikowano (edytowane)

Ale ten kod z opakowania wpisałem na stronie xiaomi i pokazuje że oryginalny. To ładowarkę podrobioną by wrzucili?

3e00cacd2c1a6f2dmed.jpg

Edytowane przez themati91
Opublikowano

Gdzieś już o tym czytałem, kazali się tym nie przejmować, samej ładowarki raczej nie zareklamujesz... (dziwne jestem przekonany, że osoba która wcześniej pisała o tym problemie też tam kupowała...)

Yup, o mnie chodzi. Telefon ze Spemall, buczenia nie ma, drobne i ciche piszczenie występuje.

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Opublikowano (edytowane)

Piszczenie/buczenie to normalny objaw, i nie trzeba się tym martwić. Stań pod słupem wysokiego napięcia to usłyszysz.

Mam kilka sprzętów które mają taki problem i tu nie chodzi o oryginalne czy podróbka, raczej trafiła ci się kiepska sztuka i tyle.

Reklamacji z tego powodu nie uznają, dobra wola sprzedawcy ale nie sądzę. Kiedyś to przerabiałem z ładowarką HP od laptopa ale nic nie zdziałałem.

Edytowane przez d3tr0
Opublikowano
1 godzinę temu, Lamcza napisał:

oryginalna ladowarka nie piszczy ale masa ladowarek piszczy i to normalna sprawa :P 

No właśnie ostatnio pojawiły się oryginały od Xiaomi, które piszczały.

Czyli dobrze mi się wydawało, po prostu olać, a jak mocno irytuje to zawsze można kiedyś wymienić :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...