themati91 Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Witam, wczoraj dotarł do mnie Xiaomi Redmi Note 2, sprawdziłem oryginalność validation code'm, telefon jest oryginalny. Dziś chciałem podładować telefon bo wczoraj troszkę się nim pobawiłem to się rozładował. No więc podłączam ładowarkę do telefonu i telefon normalnie ładnie się ładuje ale z ładowarki wydobywają się nieznośne piszczenie i buczenie... Czy w wasze ładowarki też tak reagują? Jeszcze nigdy mi się tak ładowarka nie zachowywała. Wcześniej miałem lenovo które uważam że jest słabszą markąod xiaomi a tam wszystko było dobrze...
KrzysiekGP Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Nie ma żadnego buczenia. Sprawdź inną ładowarkę - może być słabsza, nic się nie stanie po prostu telefon dłużej będzie się ładował.
themati91 Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Opublikowano 17 Listopada 2015 Aha, czyli dostałem wadliwą ładowarkę, można samą ładowarkę reklamować? Telefon był zamawiany z spemall.
KrzysiekGP Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Napisz do nich, może jak się da to nagraj buczenie. Jak nie napiszesz to się nie dowiesz. Raczej powinni bez problemu dosłać sprawną.
Nezumi Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Gdzieś już o tym czytałem, kazali się tym nie przejmować, samej ładowarki raczej nie zareklamujesz... (dziwne jestem przekonany, że osoba która wcześniej pisała o tym problemie też tam kupowała...)
themati91 Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Ale ten kod z opakowania wpisałem na stronie xiaomi i pokazuje że oryginalny. To ładowarkę podrobioną by wrzucili? Edytowane 17 Listopada 2015 przez themati91
piotr469 Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Gdzieś już o tym czytałem, kazali się tym nie przejmować, samej ładowarki raczej nie zareklamujesz... (dziwne jestem przekonany, że osoba która wcześniej pisała o tym problemie też tam kupowała...) Yup, o mnie chodzi. Telefon ze Spemall, buczenia nie ma, drobne i ciche piszczenie występuje. Wysłane z mojego Redmi Note 2
themati91 Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Opublikowano 17 Listopada 2015 Czyli trzeba chyba się zaopatrzyć w jakąś porządniejszą ładowarkę blitzwolfa albo coś
d3tr0 Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Piszczenie/buczenie to normalny objaw, i nie trzeba się tym martwić. Stań pod słupem wysokiego napięcia to usłyszysz. Mam kilka sprzętów które mają taki problem i tu nie chodzi o oryginalne czy podróbka, raczej trafiła ci się kiepska sztuka i tyle. Reklamacji z tego powodu nie uznają, dobra wola sprzedawcy ale nie sądzę. Kiedyś to przerabiałem z ładowarką HP od laptopa ale nic nie zdziałałem. Edytowane 17 Listopada 2015 przez d3tr0
Nezumi Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 1 godzinę temu, Lamcza napisał: oryginalna ladowarka nie piszczy ale masa ladowarek piszczy i to normalna sprawa :P No właśnie ostatnio pojawiły się oryginały od Xiaomi, które piszczały. Czyli dobrze mi się wydawało, po prostu olać, a jak mocno irytuje to zawsze można kiedyś wymienić :D
dawid7357 Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 moja też zaczeła piszczeć w momencie gdy niema podłączonego telefonu, a sama siedzi w gniazdku
redminote2 Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Cewka piszczy, po prostu slabo ja zatopili w kleju, nic strasznego. Moja tez piszczy, ale slysze to tylko z odleglosci 20-30 cm.
Nezumi Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi