Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Już bezpiecznie

Kto się obawia może poczytać w linku poniżej

http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/general/rom-smiui-rom-kitchen-major-xiaomi-t3225567/post68261260#post68261260

Witam

Witam wtawiam tu link to wątku z xda jest to miui wersja europejska aktualizowana co tydzień. 

Ja używam tego romu i jestem zadowolony.

Głośność bardzo wysoka jakość dzwięku super. Rom wizualnie nie jest zmodyfikowany.

W wątku jest link do kuchni gdzie możemy się pozbyć kilku rzeczy z romu i dodać kilka modów.

Ten link prowadzi do wontku na XDA http://forum.xda-developers.com/mi-4c/orig-development/rom-smiui-rom-ultimate-custom-rom-t3242215

Ten link prowadzi do strony z kuchnią http://www.smiui.net

Twórcą tego romu jest  Sebsch1991 

Wszystkie modyfikacje wgrywacie na własną odpowiedzialność.

Edytowane przez Erouz
Opublikowano (edytowane)

Ja nie lubię siedzieć na xiaomi.eu jest tam dla mnie za duży śmietnik, a do tego na xda zazwyczaj są ludzie co mają jakieś doświadczenie z androidem.

A nie wypisują o problemach po instalacji jak nawet wipa po instalacji nie zrobili lub są tak zakochani w Miui że nie widzą żadnych wad.

Ale to moja opinia i jako że jest tu dział modyfikacje i w moim przekonaniu to jest warte podzielenia się tak też robię.

Edytowane przez Erouz
Opublikowano

Jest dużo niepotrzebnych, to fakt. Ale ja już z przyzwyczajenia wchodzę na xiaomi.eu... Głębszych informacji nie śledzę, bo ogarniam kwestie custom ROM... Bardziej szukam postów o błędach, czasu pracy na baterii. A tu mam ich po prostu więcej :-P

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja używam od dawna. Tyle, że ja mam Mi4. Na tym modelu pracuje też @sebsch1991, więc pewnie ma większe pole manewru by dopracować ROM.

Ale większych problemów nie mam. Przekonało mnie to, że mam pole manewru, co usunąć z sytemu, przed jego instalacją. Plus jakieś lekkie tweaki w sMIUI, które może poprawiają prace systemu, a może to placebo. Czasami bawię się też w custom kernel.

W każdym bądź razie sMIUI działa nie gorzej niż MIUI, więc korzystam

Opublikowano

Ja muszę powiedzieć że uważnie śledzę co się dzieje na forum mi 4c i troszkę obawiałem się że będzie jak z moim mi 1s, które notabene teraz śmiga swietnie

ale okazało się że nie mam żadnych problemów po za wolnym transferem z playstore. Dzwiek dla mnie jest lepszy niż sony xperia 1c głośność na 3/4 bo inaczej za głośno 4G śmiga ekran nie miga, a bateria trzyma tak samo jak w sony bez staminy więc jest super. 

Opublikowano

Ja używam od dawna. Tyle, że ja mam Mi4. Na tym modelu pracuje też @sebsch1991, więc pewnie ma większe pole manewru by dopracować ROM.

Ale większych problemów nie mam. Przekonało mnie to, że mam pole manewru, co usunąć z sytemu, przed jego instalacją. Plus jakieś lekkie tweaki w sMIUI, które może poprawiają prace systemu, a może to placebo. Czasami bawię się też w custom kernel.

W każdym bądź razie sMIUI działa nie gorzej niż MIUI, więc korzystam

Custom kernel w sensie zmieniasz ustawienia kernela przez apke typu Kernel Auditor? Co zmieniles np.?

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wgrywam NOWY kernel, customowy, a dzięki Kernel Adiutor bawię się ustawieniami (governor, takt grafiki, takt procesora, napięcia, itp itd)

Opublikowano

Ja nie mialem problem z glosnosci I jakoscia nawet na romie z MIUI Polska.

Na poczatku troche jakoscia polaczen ale poprawili to I nie mam zadnych zastrzerzen

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zainstalowałem z ciekawości i jestem miło zaskoczony. Romik pracuje jak na razie stabilnie i w końcu nie mam problemów z zacinającą się klawiaturą przy pisaniu smsów. Jakość dźwięku też na plus, musiałem ściszyć o dwa stopnie, było za głośno.

Wysłane z Mi4 lte

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Takze mam sMIUI od 2 dni - pierwsze co zrobilem po dostaniu Mi4c to root i wywalenie starego roku ( ponad 2gb ramu used :/ ) - zadnej apki nie zaznaczylem i dziala az milo. Do tego MIUI polska mialem zbugowane, nie zmniejszalo mi rozmiaru tekstu na glownym erkanie i w smsach :/ + czasami mulil - tutaj jest juz elegancko, narazie nie zauwazylem czegos co by mi sie rzucilo w oczy, ze jest zle. ( Uzywalem przez rok Cyanogena na OPO - przez ostatni miesiac 13stke z androidem 6.0 - szybkosc MEGA ) - narazie pobawie sie tym MIUI, ale nie wykluczam sprobowania Cyanogena 13 na Xiaomi. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dla mnie ten ROM to petarda, szybszy i stabilniejszy niż tegorocznych wydań miui polska. Bateria też na plus. Jedynie odtwarzacz muzyki nie widzi żadnych plików, miał ktoś podobny problem?

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 godziny temu, dareckiigo2 napisał:

Jak dla mnie ten ROM to petarda, szybszy i stabilniejszy niż tegorocznych wydań miui polska. Bateria też na plus. Jedynie odtwarzacz muzyki nie widzi żadnych plików, miał ktoś podobny problem?

nie mam zadnych takich problemow

Opublikowano
Dnia 6.03.2016o20:22, dareckiigo2 napisał:

Jeśli jest to samo co w MIUI Polska to może wejdź w aplikację muzyka -> ustawienia -> katalogi muzyki. Tutaj powinieneś mieć coś do wyboru

Opublikowano
Jeśli jest to samo co w MIUI Polska to może wejdź w aplikację muzyka -> ustawienia -> katalogi muzyki. Tutaj powinieneś mieć coś do wyboru

No właśnie zrobiłem tak i niestety "brak dokumentów", może wystarczy wipe zrobić, chociaż przed i po instalacji romu był robiony pełny.

Opublikowano
16 minut temu, dareckiigo2 napisał:

No właśnie zrobiłem tak i niestety "brak dokumentów", może wystarczy wipe zrobić, chociaż przed i po instalacji romu był robiony pełny.

No jak chcesz to możesz spróbować wipe cache. A inne odtwarzacze? Nie masz przez przypadek w folderze z muzyką pliku ".nomedia"?

Opublikowano
No jak chcesz to możesz spróbować wipe cache. A inne odtwarzacze? Nie masz przez przypadek w folderze z muzyką pliku ".nomedia"?

Zrobiłem wipe cache i dalej nic. Inne odtwarzacze " widzą " pliki z muzyka, pliku .nomedia nie ma. Może ktoś ma plik .apk z odtwarzaczem systemowym? Może ponowna instalacja coś da?!

Opublikowano
6 godzin temu, dareckiigo2 napisał:

Może ktoś ma plik .apk z odtwarzaczem systemowym?

Powinieneś znaleźć go w pliku zip systemu w folderze system\priv-app\music o ile się nie mylę

Opublikowano

Powinieneś znaleźć go w pliku zip systemu w folderze system\priv-app\music o ile się nie mylę

No mam ale niestety nie mogę z nim nic zrobić

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ktoś jeszcze używa tego systemu na Mi4c? Chciałem zainstalować ugotowany na wersji Stable z zaznaczoną jedynie opcją nie podmieniania recovery. Zainstalowałem dedykowane recovery z ich strony ale podczas instalacji (zrobione wipe system, data, cache) wywala błąd. Problem widzę występuje też u innych użytkowników Mi4c. Ktoś z tym się spotkał jakieś porady? Obecnie siedzę na Stable 7.5.4.0 xiaomi.eu.

Błąd: symlink - some symlinks failed

To wywala recovery podczas instalacji

Opublikowano

Ja instalowałem room dwa tygodnie temu. Bez żadnych problemów wszystko poszło.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Co to znaczy macie swoje sMIUI? 

Co ostrzegałeś informowałęś kogś czy tak zawzięcie bronisz MIUI?

Bo nie rozumiem takiego tonu wypowiedzi?

Opublikowano
5 minut temu, Erouz napisał:

Co to znaczy macie swoje sMIUI? 

Co ostrzegałeś informowałęś kogś czy tak zawzięcie bronisz MIUI?

Bo nie rozumiem takiego tonu wypowiedzi?

To nie ja polecalem ten rom.

Nie ostrzegalem i nie informowalem. Informuje teraz aby osoby ktore uzywaj tego romu przeczytaly to i podjely decyzje co z tym zrobia.

Nie bronie miui, sam siedzie na cm13.

Opublikowano (edytowane)

Ja polecałem bo siedzie na nim i jestem zadowolony.

To czemu nie napisać na przykład 

Hej koledzy coś siedzi w romie albo uważajcie bo jakiś jest tam syf.

Bo to jak napisałeś pierwszy post zabrzmiało dla mnie jak ktoś przemądrzały chce komuś dowalić.

Nie mam czasu na przekopywanie internetu w poszukiwaniu takich informacji i na chwile kiedy wątek był założony nic o tym nie wiedziałem 

a z romu jestem zadowolony bardziej niż z czystego miui ale na pewno teraz rozważę z i przeciw.

Edytowane przez Erouz
Opublikowano
Przed chwilą, Erouz napisał:

Ja polecałem bo siedzie na nim i jestem zadowolony.

To czemu nie napisać na przykład 

Hej koledzy coś siedzi w romie albo uważajcie bo jakiś jest tam syf.

Bo to jak napisałeś pierwszy post zabrzmiało dla mnie jak ktoś przemądrzały chce komuś dowalić.

Nie mam czasu na przekopywanie internetu w poszukiwaniu takich informacji i na chwile kiedy wątek był założony nic o tym nie wiedziałem 

a z romu jestem zadowolony bardziej niż z czystego miui ale na pewno teraz rozważę z i przeciw.

Moze to zle zabrzmialo. Chcialem tylko wam podlinkowac to zebyscie sobie przeczytali i tyle.

Nie mam zadnych intencji w tym zebyscie instalowali jakikolwiek rom.

Fakt faktem odpowiedz autora o koledzie co mial dostep... Troche slabo. Nawet jezeli to prawda.

Opublikowano (edytowane)

I za to jestem bardzo wdzięczny bo jak napisałem czas mam bardzo ograniczony żeby odnaleźć takie informacje.

Zdecydowanie zagłębie się w temat co tam się złego dzieje.

Nie bardzo rozumiem Twoje ostatnie zdanie?

Już odnalazłęm informacje i już jest problem rozwiazany. Można na nowo instalować bezpiecznie

Edytowane przez Erouz
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...