krzysztof1506 Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Ciekawy jestem czy nasze telefony od Xiaomi dostaną aktualizacje do Androida w wersji 6. Android 5 został pominięty i wszystko wskazuje na to, że szóstkę dostaną tez tylko nowe modele. Ma ktoś jakieś informacje z pierwszej ręki? Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 A co Ci to w sumie da, jeżeli i tak masz MIUI? Nie wiem, źle działa, coś jest nie tak? Bo ja na Mi4 na 4.4 nie narzekam, w sumie się cieszę, że jest 4.4 a nie 5.x.x... Zwróć uwagę na to, że użytkownicy Mi4i, Mi4c, RN2, dość często zgłaszają jakieś problemy, natomiast na Mi4 narzekań w wątku z aktualizacjami jest niewiele. To czy będzie 6.0 czy nie, wie tylko Xiaomi. 2
makovic Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Ciekawy jestem czy nasze telefony od Xiaomi dostaną aktualizacje do Androida w wersji 6. Android 5 został pominięty i wszystko wskazuje na to, że szóstkę dostaną tez tylko nowe modele. Ma ktoś jakieś informacje z pierwszej ręki? Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka Bezsensowna pogoń za cyferkami. Ja właśnie przesiadłem się z nexusa na MIUI i xiaomi mi4c. Uwierz mi że mój aktualny ROM zawiera w sobie więcej przydatnych funkcji i mniej syfu niż obecny czysty 6.0. Jedyny problem teraz to wolny transfer z GP. Z niecierpliwością czekam na kolejne aktualizacje MIUI a nie samego androida. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
krzysztof1506 Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Opublikowano 11 Listopada 2015 Wiem jak działa Android pięć, miałem Nexus 5, wiem też jak na nim działa Android w wersji 6 różnica jest ogromna. Nie mówię, że MIUI na androidzie 4.4 jest złe ale skoro może być lepsze to czemu nie. Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka
makovic Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Oczywiście, masz rację. Choć chciałem tylko zwrócić uwagę na fakt że cyferki w tym wypadku (nota bene jak benchmarki) to nie wszystko Jak będzie nowsza wersja to ok, jeśli nie to MIUI coś wymyśli Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. A jakie to ma znaczenie, jeżeli masz MIUI? Ile razy można pisać, że MIUI idzie swoją drogą, a Android swoją? Dostanie lub nie, szanse są 50/50... całkiem spore czyż nie? -.-
bosspotato Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 http://www.ibtimes.co.in/list-android-smartphones-expected-get-android-6-0-marshmallow-os-update-643594 podobno ma być w okolicach nowego roku.
MasaMasen Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 A świnie zaczną latać i psy tyłkami szczekać... Jeżeli cokolwiek miałoby być to Acid by na pewno wiedział. Swoją drogą, komu potrzebny wyższy numerek w informacjach jak wszystko dobrze działa?
Gość Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Dnia 11.11.2015, 20:38:02, makovic napisał: Bezsensowna pogoń za cyferkami. Fakt pogoń za cyferkami to czasami głupota, ale Android 6.0 ma jedną ciekawą funkcję dla której warto czekać na ten system: wykorzystanie karty microsd jako pamięci wewnętrznej telefonu. Dzięki temu możemy np. instalować dosyć duże programy bezpośrednio na kartę sd. Według mnie jest to dosyć spory skok w stosunku do poprzednich wersji androida. 1
fred Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Czyżby? W starych androidach było to normalne. Potem zlikwidowali. Teraz przywrócą... A kto chce i trochę poszuka, to da sobie rade. Po drugie teraz moda na telefony bez karty. Telefon bez karty, ale za to z możliwością instalacji. Kapitalne. 2
Numb Opublikowano 16 Listopada 2015 Opublikowano 16 Listopada 2015 19 godzin temu, Gość napisał: Fakt pogoń za cyferkami to czasami głupota, ale Android 6.0 ma jedną ciekawą funkcję dla której warto czekać na ten system: wykorzystanie karty microsd jako pamięci wewnętrznej telefonu. Dzięki temu możemy np. instalować dosyć duże programy bezpośrednio na kartę sd. Według mnie jest to dosyć spory skok w stosunku do poprzednich wersji androida. Ta funkcja jest ciekawa jedynie w przypadku najtańszych telefonów z małą pamięcią wewnętrzną. W innych przypadkach SD jest wolniejsze niż pamięć wewnętrzna, więc ich zamiana wychodzi na niekorzyść.
Rekomendowane odpowiedzi