Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam taki problem, że jak zadzwonię np. z play do t-mobile to zrywa połączenie. Tak samo na stacjonarny gdy zamawiałem pizze. Problem nie występuje gdy zadzwoniłem do mojej dziewczyny, która też jest w play. O co chodzi?? Pomocy 

Zaktualizowałem MIUI do najnowszej wersji i dalej to samo... Pomocy

Edytowane przez Sabat
Opublikowano (edytowane)

Xiaomi redmi 2 pro wersja z 2gb ram z 213 na końcu. Połączenia zrywa gdy dzwonie do plusa, do t-mobile i na pizzerie.... Dziewczyna siedzi u mnie w pokoj dzwonię do niej (play) i działa. Zrobiłem aktualizację do softu i przywrócenie do ustawień fabrycznych i nie pomogło. 

Edytowane przez Sabat
Opublikowano

wersja 813 nie posiada pasma 900hz w WCDMA, prawdopodobnie zbieg okoliczności i zrywa połączenia akurat w takich momentach. Spróbuj połączyć telefon z 2G i zadzwonić, jeżeli dalej będzie zrywać to wina operatora, jeżeli będzie działać, to wina braku pasma 900hz.

Opublikowano
Przed chwilą, Nezumi napisał:

wersja 813 nie posiada pasma 900hz w WCDMA, prawdopodobnie zbieg okoliczności i zrywa połączenia akurat w takich momentach. Spróbuj połączyć telefon z 2G i zadzwonić, jeżeli dalej będzie zrywać to wina operatora, jeżeli będzie działać, to wina braku pasma 900hz.

Dziwne bo wcześniej nie miałem takich problemów a dzwoniłem z tego samego miejsca... Z tego co pamiętam to próbowałem też 2g

Opublikowano
Przed chwilą, Sabat napisał:

Dziwne bo wcześniej nie miałem takich problemów a dzwoniłem z tego samego miejsca... Z tego co pamiętam to próbowałem też 2g

Możesz jeszcze spróbować wymienić kartę sim, niby też pomaga :P. Zrobisz to za free w każdym pkt. Play :P.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Nezumi napisał:

Możesz jeszcze spróbować wymienić kartę sim, niby też pomaga :P. Zrobisz to za free w każdym pkt. Play :P.

Zaraz spróbuję na simce dziewczyny i się zobaczy co się będzie dziać 

Ufff spanikowałem, że to wina mojego telefonu ale przełożyłem kartę sim dziewczyny do mojego telefonu zadzwoniłem na t-mobile i działa nic nie rozłącza. A i miałem sieć 4g. Wcześniej próbowałem wszystkich sieci i zrywało. 

Przynajmniej najnowsze MIUI sobie wgrałem :) 

Edytowane przez Sabat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...