eloelo1 Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Cześć, Czy możecie się wypowiedzieć, jak jest u Was ze spasowaniem klapki w Redmi 2S/PRO? Szczególnie proszę o opinie z podaniem koloru klapki. U mnie w wersji grafitowej (wg producenta czarnej) przy ściskaniu czuć, że klapka skrzypi i wydaje charakterystyczne dźwięki lekkiego trzasku, ponadto ściąga się ją w zasadzie łatwo. W przypadku wersji białej, czuję, że klapka jest dobrze spasowana, przy ściskaniu nie czuję żadnego skrzypienia, do tego klapkę ciężko się ściąga. Jakie są Wasze spostrzeżenia w tym temacie? Da się coś z tym zrobić? Nie ukrywam, że jest to lekko irytujące. Pozdrawiam
Nezumi Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Jak długo używasz klapki czarnej? U mnie po ~1mies/2 klapka przestała trzeszczeć, tak jakby się dopasowała, co prawda ściąga się ją łatwo, ale trzyma się telefonu (sama nie odpada nawet po upadku) i już nie skrzypi.
eloelo1 Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Opublikowano 9 Listopada 2015 Tydzień, bez jakiegoś przesadnego używania.
Nezumi Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 36 minut temu, eloelo1 napisał: Tydzień, bez jakiegoś przesadnego używania. To daj jej "czas". Ona się "spasuje" i za ok. miech przestanie skrzypieć .
Cichq Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 "Spasuje" oznacza mniej więcej tyle, ze zapcha się kurzem Telefon u mnie RN2 ale też klapka wydawała jęki, po tygodniu czy dwóch przestała. Po zdjęciu klapki w celu wsadzenia drugiej karty sim wyczyściłem wszystko i znowu zaczęła skrzypieć, teraz mija 5 dzień po tym i ponownie kończy wydawać różne dźwięki.
Nezumi Opublikowano 10 Listopada 2015 Opublikowano 10 Listopada 2015 12 godzin temu, Cichq napisał: "Spasuje" oznacza mniej więcej tyle, ze zapcha się kurzem Telefon u mnie RN2 ale też klapka wydawała jęki, po tygodniu czy dwóch przestała. Po zdjęciu klapki w celu wsadzenia drugiej karty sim wyczyściłem wszystko i znowu zaczęła skrzypieć, teraz mija 5 dzień po tym i ponownie kończy wydawać różne dźwięki. Redmi 2 to nie Note 2, inna klapka, inne wymiary, zadnym kurzem sie nie zapycha, czyszcze ja regularnie.
Grigor Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 Dnia 9.11.2015, 23:34:20, Cichq napisał: "Spasuje" oznacza mniej więcej tyle, ze zapcha się kurzem I tłuszczem z palców U mnie klapka zaczęła skrzypieć dość szybko, ale po kilku miesiącach użytkowania jest lepiej. No, może czasem się coś zdarzy. Dla kolego eloelo1 rada, która już się przewijała na forum - podklej izolacją klapkę od wewnętrznej strony.
Nezumi Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi