clubaze Opublikowano 7 Listopada 2015 Opublikowano 7 Listopada 2015 Witam Czy ktoś może wstawić zrzut ekranu jak wygląda ikonka w momencie bycia w zasięgu LTE w Redmi 2S. U mnie zawsze jest 3G/H/H+ i zastanawiam się co jest nie tak. Operator to Plus Gsm
ahr Opublikowano 7 Listopada 2015 Opublikowano 7 Listopada 2015 "4G" W innym wątku Kolega podsunął rozwiązanie: zmiana APN na "plus", jak nie pomoże to sprawdź czy masz uruchomione LTE tym magicznym kodem.
clubaze Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Opublikowano 7 Listopada 2015 A czy wbudowana aplikacja do liczenia danych liczy dane wykorzystane w technologii LTE? Generalnie pobrało mi ostatnio w 2 dni 1GB i się nad tym głowie, bo zużycie wg aplikacji jest na poziomie kilku MB
Nezumi Opublikowano 7 Listopada 2015 Opublikowano 7 Listopada 2015 Pokazuje ze wszystkich źródeł, nie ważne czy LTE, czy 3G, czy 2G. W Plus trzeba ręcznie zmienić APN, jeżeli to nie pomoże to zadzwonić na BOK operatora...
clubaze Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Opublikowano 7 Listopada 2015 LTE mogę włączyć / wyłączyć kodem *101*11*24#. Po włączeniu tej usługi magicznie szybko rozpływa mi się internet mimo, ze i tak pokazuje 3G...Telefon nie rejestruje żadnego ruchu a co sprawdzę kodem ilość pozostałych danych to mam mniej i mniej. Jak wyłącze LTE wszystko wraca do normy i internetu praktycznie nie ubywa... Nie sądzę, zeby mi pomogli w tej kwestii w BOKu
Nezumi Opublikowano 7 Listopada 2015 Opublikowano 7 Listopada 2015 Jeżeli telefon nie rejestruje żadnych połączeń to ich nie ma. problem może leżeć po stronie Plusa i ich LTE. U mnie ilości pobranych danych przez apki zgodne są z tym co pokazuje Play24 na wykresach . Po 2 jeżeli telefon pokazuje nadal 3G to znaczy, że łączy się z 3G, a nie 4G, więc wina na 100% leży po stronie Plusa.
Rekomendowane odpowiedzi