morbal Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 Witajcie, jest to mój pierwszy post na forum, niestety dotyczy on problemu z Mi Note Pro. Jeszcze 2 tyg. temu korzystałem Redmi Note 4G i byłem bardzo zadowolony. Skusiłem się jednak na Mi Note Pro, który po zakupieniu z polskiego sklepu posiadał wgrany wielojęzyczny system. Postanowiłem według instrukcji na stronie ( z TWRP ) wgrać miui polska ( wcześniej wgrywając oryginalny rom chiński ) Wszystko przebiegło bez problemów ( wielki szacun za super prostą instrukcję ). Aktualnie natomiast niestety telefon sprawia mały kłopot. Otóż statystycznie raz dziennie telefon się zawiesza. Jedynym sposobem przywrócenia działania to wciskanie do oporu przycisku power, wówczas prawdopodobnie telefon się restartuje. Natomiast zawieszenie nie występuje w trakcie jakichkolwiek działań. Zawsze występuje wtedy gdy telefon leży spokojnie na biurku. Obojętnie czy jest on wpięty do ładowania czy też nie. Wczoraj zrobiłem wipe wszystkich danych gdyż myślałem, że to jedna z apek choć nie ma ich na razie dużo. Niestety przed momentem telefon podniesiony z biurka był martwy bez możliwości wybudzenia. Przytrzymanie power zresetowało telefon i ponownie jak gdyby nigdy nic działa. Pytanie więc jest następujące. Czy ktoś z was zaobserwował tego typu problemy. Czy możecie spróbować naprowadzić mnie na trop ?
makovic Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 Próbowałes inny ROM? Inną wersję? Najpierw inny MIUIPolska a jeśli nie pomoże to jakiś oryginalny multilang... Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
morbal Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Opublikowano 2 Listopada 2015 Dzięki za info. Jeszcze nie próbowałem innego romu ale masz rację, że od tego powinienem zacząć. Aktualnie jest wgrany 5.10.29 i niestety nie pamiętam, czy na 5.10.22 był podobny problem. Możliwe, że zaczęło się od ostatniego. Wgram więc jeszcze dzisiaj 5.10.22 i zobaczymy co będzie.
makovic Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 A możesz wejść do Recovery? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
morbal Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Opublikowano 2 Listopada 2015 Hej, po wybraniu Aktualizacje > Przejdź do Recovery , telefon się restartuje i wstaje do TWRP. Zainstalowałem 5.10.22 i jak na razie oczekuję na wyniki. Ponieważ statystycznie "zwiecha" pojawiała się raz dziennie więc chwilę może to potrwać.
makovic Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 Przepraszam ale czegoś no nie rozumiem. Wywołujesz recovery i telefon do tego recovery właśnie ci przechodzi. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
morbal Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Opublikowano 2 Listopada 2015 Wybacz, być może ja nie do końca czaje zwłaszcza, że z MiUi i ogólnie androidem jestem od niedawna. TWRP to custom recovery dla androidów? W momencie gdy w MiUi resetuję telefon do recovery to uruchamia się właśnie TWRP.
makovic Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 TWRP to właśnie Recovery. Dokładnie Team Win Recovery Project. Ja z MIUI jestem od niedawna, natomiast z androidem od jego wersji 1.5. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
morbal Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Opublikowano 2 Listopada 2015 No więc dokładnie do recovery czyli TWRP mogę wejść. Wysłane z mojego MI NOTE Pro przy użyciu Tapatalka
cyanoone Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 To robisz install i wybieraszz pamięci rom. Potem przesuwasz, aby potwierdzić flashowanie. MIUI to też Android. Powodzenia
morbal Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Opublikowano 2 Listopada 2015 Yyy, ale ja już to zrobiłem o czym wspomniałem wcześniej. Aktualnie tylko czekam na wyniki. Wysłane z mojego MI NOTE Pro przy użyciu Tapatalka
morbal Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Opublikowano 4 Listopada 2015 Ok. Od momentu wgrania poprzedniego romu problem nie występuje. Poczekam na nowy update. Dzięki za podpowiedzi. Wysłane z mojego MI NOTE Pro przy użyciu Tapatalka
ZduneX25 Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi