Skocz do zawartości
  • 0

Pisanie głosowe SMS-ów oraz maili

Pytanie

Opublikowano

Witam.

W żaden sposób nie mogę zmusić Miui 7 polska ROM 5.10.29 do rozpoznawania mowy. Na klawiaturze jest przycisk mikrofonu ale po naciśnięciu jest tylko wibracja i nic się nie dzieje. W opcjach klawiatury google brak jest opcji "pisanie głosowe". Mam zainstalowaną aplikację "google" oraz "google now". 

Jakieś sugestie?

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

U mnie zainstalowanie kolorowego G ze sklepu  pomogło tylko na mapach google. Przy pisaniu smsa lub maila (przy naciśnięciu ikonki mikrofonu na klawiaturze) pojawia się komunikat:  

"Wejście głosowe,    

Pisanie głosem Google nie jest obecnie włączone,  

UŻYJ PODSTAWOWEGO ROZPOZNAWANIA GŁOSU".  

W ustawieniach mam to włączone (tak mi się wydaje) działać jednak nie chce. Nie potrafię zmusić systemu do działania.

• 0
Opublikowano

Kozak: czy możesz podać LINKA do tego programu, gdzie to jest? W google sklepie? Jakiej firmy/(google)?

• 0
Opublikowano

Moje rozwiązanie:

ustawienia/urządzenie/język i klawiatura

W sekcji 'klawiatura i wprowadzanie tekstu' proszę wybrać pole 'domyślna' (ja miałem: "polski - Klawiatura google")  a potem kliknąć klawisz na dole  'wybierz klawiatury' i w kolejnym oknie można zaznaczyć " Pisanie głosowe Google" jako WŁĄCZONY 'automatyczny'.

Dopiero teraz działa mi wprowadzanie/pisanie głosowe!

Pozdrawiam

Zinger

• Like 2
  • 0
Opublikowano
6 godzin temu, Gość Zinger napisał:

Moje rozwiązanie:

ustawienia/urządzenie/język i klawiatura

W sekcji 'klawiatura i wprowadzanie tekstu' proszę wybrać pole 'domyślna' (ja miałem: "polski - Klawiatura google")  a potem kliknąć klawisz na dole  'wybierz klawiatury' i w kolejnym oknie można zaznaczyć " Pisanie głosowe Google" jako WŁĄCZONY 'automatyczny'.

Dopiero teraz działa mi wprowadzanie/pisanie głosowe!

Pozdrawiam

Zinger

To chyba skuteczne rozwiązanie. W moim telefonie również pomogło :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...