newt Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 Czy ktoś z użytkowników dowolnej wersji tego routera może potwierdzić lub zaprzeczyć, że ten router obsługuje tryb Wireless Adapter - czyli de facto chodzi jak karta bezprzewodowa ale zamiast usb to przez RJ45. Potrzebuję tej funkcjonalności do hackintosha w którym prawie nie ma działających kart wifi na usb a i sam router wygląda jak rodzeństwo klawiatury apple.
Nezumi Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 Chodzi Ci po prostu o Access Point? To z tego co wiem, to bez problemu możesz go tak podłączyć.
newt Opublikowano 31 Października 2015 Autor Opublikowano 31 Października 2015 9 godzin temu, Nezumi napisał: Chodzi Ci po prostu o Access Point? To z tego co wiem, to bez problemu możesz go tak podłączyć. Access Point kojarzy mi się ze schematem główny router<->ap<->klienci. Czyli rozsyłanie sygnału z routera na karty wifi. Ja potrzebuję natomiast takiej funkcjonalności - podpinam router Xiaomi do kompa za pomocą kabla RJ45, router xiaomi gada z istniejącą siecią bezprzewodową i działa jak karta wifi na usb ale bez usb.
Nezumi Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 Access Point lub opcja Client (zwal jak zwal), to opcja odbioru sygnalu i przekazywania go dalej wlasnie po kablu ethernet (rj45). W ten sposob mam podpiety dekoder od nc+. Router odbiera wifi z routera z pietra, a po rj45 do dekodera. Tapu Tap z mi4 tap tap.
newt Opublikowano 31 Października 2015 Autor Opublikowano 31 Października 2015 Wireless Client - ta opcja mi pasuje. Do dekodera nc+ masz wpięty router Xiaomi? Jeżeli tak to jaki model?
zielonyBB Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 A nie szkoda Ci routera żeby robić z niego AP Clienta ? Nie lepszy byłby jakiś range extender z wyjściem RJ45 ?
newt Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Opublikowano 1 Listopada 2015 Co do xiaomi to mam duże zaufanie. Z range extenderami nie miałem styku - jak możesz coś polecić to poleć :)
Nezumi Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 Akurat używam Asusa, ale z tego co wiem, to router Xiaomi ma też obie te opcje.
zielonyBB Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 Co do xiaomi to mam duże zaufanie. Z range extenderami nie miałem styku - jak możesz coś polecić to poleć Używam czegoś takiego. Właśnie do podłączenia nboxa. http://www.tp-link.com.pl/products/details/cat-10_TL-WA850RE.html Łączy się z moim WI FI, nbox po RJ45 z extenderem no i przy okazji jeszcze większy zasięg WI FI bo extender jak sama nazwa wskazuje rownież sieć rozgłasza. A router Xiaomi zostaw do wyższych celów
Viru5 Opublikowano 8 Listopada 2015 Opublikowano 8 Listopada 2015 A czy router może odbierać sieć przez wifi i rozsyłać dalej po wifi? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Marvinka Opublikowano 8 Listopada 2015 Opublikowano 8 Listopada 2015 43 minuty temu, Viru5 napisał: A czy router może odbierać sieć przez wifi i rozsyłać dalej po wifi? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Większość routerów może działać w trybie "repeater", czyli jakby wzmacniacz sygnału - rozsiewa dalej WiFi, w którego zasięgu sam się znajduje. Jest trochę tutków w Internetach na ten temat. O, na przykład ten.
Viru5 Opublikowano 8 Listopada 2015 Opublikowano 8 Listopada 2015 OK, a czy router Xiaomi Mini posiada taką opcje? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Marvinka Opublikowano 8 Listopada 2015 Opublikowano 8 Listopada 2015 12 minut temu, Viru5 napisał: OK, a czy router Xiaomi Mini posiada taką opcje? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk No, żeby baba ci specyfikacji szukała... http://www.aliexpress.com/item/Original-MIUI-xiaomi-router-mini-intelligent-AC-dual-band-2-4G-5GHz-1167Mbps-Wifi-802-11/2029410897.html http://en.miui.com/thread-68232-1-1.html 1
ddr Opublikowano 13 Listopada 2015 Opublikowano 13 Listopada 2015 Nie polecam opcji repeater, potrafi być problematyczna no i nie jest to wydajne rozwiązanie. W takich celach kupuje się dwa urządzenia lub duala, czyli AP-C i AP w jednym. Być może jest jeszcze lepsze rozwiązanie, w sieciach jeszcze nie jestem biegły.
Rekomendowane odpowiedzi