Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W zeszłym tygodniu odebrałem swojego mi4c ale od początku był problem z ekranem dotykowym (po dotknięciu ekranu na środku ekran aktywuje się tez w dolnej części). Napisałem do sprzedawcy iBuyGou i podali mi kod żeby wejść do menu diagnostyki (*#*#6484#*#*) i żeby tam sobie ten ekran dostosować. W menu nie ma żadnej takiej opcji.

I teraz pytanie cz faktycznie jest jakaś szansa naprawienia tego z poziomu menu, czy jednak nie uniknę odsyłania telefonu do Chin?

Opublikowano

Informuj na bieżąco. Poza tym kontaktowałeś się z nimi?

Kazali wysłać do chin? Nie do europejskiego centrum serwisowego?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Także mam ten sam problem. Początkowo pomogło zdjęcie hartowanego szkła ale po 2 tygodniach problem wrócił. Czy jeśli kupiłem telefon z Ibuygou będę musiał wysłać telefon do chin?

Opublikowano (edytowane)

A wejdź w test *#*#6884#*#*  - opcja 11 i zobacz jak ten dotyk działa.
Jakiej firmy masz lcd  Sharp/AUO/LG ?

Edytowane przez advcron
Opublikowano

Użyłem kodu *#*#6484#*#*, zrobiłem test i wychodzi że nie działa prawidłowo: jedno dotknięcie zaznacza kilka innych punktów w pionie. Samo wpisanie kodu trochę mi zajęło. Jak sprawdzić producenta lcd? W diagnostyce nie widziałem takiej opcji.

Opublikowano (edytowane)

3x kliknij w procesor w ustawieniach ( Ustawienia - Informacje o telefonie) i zrobi się raport. Raport spakowany w zip masz bodajże  w katalogu MIUI/debug_log pamięci wewnętrznej.

Po rozpakowaniu informację o producencie wyświetlacza.masz chyba w lini 11

Edytowane przez advcron
Opublikowano (edytowane)

11 linia: Command line: sched_enable_hmp=1 sched_enable_power_aware=1 sched_same_power_cost_cpus=0-3 console=ttyHSL0,115200,n8 androidboot.console=ttyHSL0 androidboot.hardware=qcom user_debug=31 msm_rtb.filter=0x37 ehci-hcd.park=3 lpm_levels.sleep_disabled=1 boot_cpus=0-5 ramoops_memreserve=2M androidboot.bootdevice=f9824900.sdhci androidboot.serialno=c91d431 androidboot.hwversion=2.3.0 androidboot.baseband=msm mdss_mdp.panel=1:dsi:0:qcom,mdss_dsi_sharp_rsp61322_1080p_video:1:none

Log ten ma ok 30 mb

Po podłączeniu pod zasilanie usb komputera, dotyk zaczął działać poprawnie. Zastanawiam się czy poprzednim razem dotyk zaczął działać nie dzięki zdjęciu hartowanego szkła, a dzięki podłączeniu pod usb. Na co dzień ładuje przez stockową ładowarkę, może coś z nią nie tak?

Edytowane przez dxr
Opublikowano (edytowane)

Sharp, to dobrze. Bez podłączenia też działa poprawnie? Ja bym to dał do serwisu. Jak dla mnie to nie jest prawidłowe działanie.

Edytowane przez advcron
Opublikowano
25 minut temu, advcron napisał:

Sharp, to dobrze. Bez podłączenia też działa poprawnie? Ja bym to dał do serwisu. Jak dla mnie to nie jest prawidłowe działanie.

Tak, działa po odłączeniu. Zastawiam się nad wysłaniem do serwisu, teraz działa poprawnie, mogą nie uznać. W dodatku stracę czas i koszty wysyłki do/z Chin.

19 minut temu, preston2009 napisał:

Rom to oczywiście najnowszy MiuiPolska? Czyściłeś po pierwszej instalacji? 

Rom to MIUI 5.10.29. Tak czyściłem po pierwszej instalacji.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...