Skocz do zawartości

TWRP - wgrywa sie, a nie ma go

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Mam problem z wgraniem czy to za pomoca ADB (fastboot) czy tez za pomoca flashify. Wgrywam wersje 2.8.7 z miui.com. W obu przypadkach mam komunikat, ze przeszlo. W obu przypadkach reboot do recovery i nadal mam stockowe recovery. Czy macie moze jakies doswiadczenie z wgrywaniem i problemy jakie mozna napotkac??

Opublikowano

Czesc,

Mam problem z wgraniem czy to za pomoca ADB (fastboot) czy tez za pomoca flashify. Wgrywam wersje 2.8.7 z miui.com. W obu przypadkach mam komunikat, ze przeszlo. W obu przypadkach reboot do recovery i nadal mam stockowe recovery. Czy macie moze jakies doswiadczenie z wgrywaniem i problemy jakie mozna napotkac??

Zainstaluj przez fastboota a następnie wyłącz telefon. Potem włącz go trzymając górny przycisk głośności i trzymaj dotąd aż się uruchomi TWRP. Wtedy z jego poziomu potwierdzasz instalacje i przy kolejnych restartach do recovery będzie się ono zawsze uruchamiać.

Opublikowano (edytowane)

probowalem zarowno na win7 jak i win8.1. nie zadzialalo. chyba bede musial w wirtualnej maszynie pokombinowac i wtedy sie okaze

Edytowane przez jaffinio
Opublikowano (edytowane)

No jak co dalej? Złapał bootlopa. Masz TWRP, skopiuj najnowszy rom na kartę pamięci i zainstaluj przez to recovery

Edytowane przez focusik09
Opublikowano

No jak co dalej? Złapał bootlopa. Masz TWRP, skopiuj najnowszy rom na kartę pamięci i zainstaluj przez to recovery

to zostawiam jako ostatecznosc

Wiesz co to loop? Pętla. A mu wisi na logo. Ile czekałeś? Bo po Wipe telefon potrafi się włączać 10-15 minut .. Pewnie spanikowałeś.

nie wiem ile czekalem. kilka dobrych minut. na sgs, sgs2 i note2 (samsung) czekalem kilka minut na logo producenta. tutaj to wydawalo mi sie za dlugie, ale poczekam przy nastepnym restarcie. musze aku podladowac bo zaczalem to robic jak mial 15%

Opublikowano

15%, kolego, prosisz się o cegłę :P 

Ja też już chciałem restartować telefon i wgrywać od nowa, bo się dłużyło. To na prawdę długo trwa, dłużej niż inne telefony. Przy instalacji TWRP i z niego nawet aktualizacji - tak, też długo idzie i po kliknięciach mocno muli. Ale tak jest i trzeba czekać.

Opublikowano

15%, kolego, prosisz się o cegłę :P

Ja też już chciałem restartować telefon i wgrywać od nowa, bo się dłużyło. To na prawdę długo trwa, dłużej niż inne telefony. Przy instalacji TWRP i z niego nawet aktualizacji - tak, też długo idzie i po kliknięciach mocno muli. Ale tak jest i trzeba czekać.

25 minut czekania. nic sie nie stalo

Opublikowano

Masz TWRP? Zrób Wipe all, Wipe cache itp, potem wgraj ROM na nowo, Wipe cache i odpal.

dzieki za podpowiedzi kolego :) telefon wstal

wgralem na sd najnowszego romika, zrobilem pelny wipe tak jak pisales. wgralem rom (byly jakies bledy z podmontowaniem partycji), pozniej pokazal sie komunikat succeded. zrobilem jeszcze raz wipe przyciskiem po instalacji, telefon wstal po 5 minutach :)

jeszcze raz dziekuje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...