jaffinio Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Czesc, Mam problem z wgraniem czy to za pomoca ADB (fastboot) czy tez za pomoca flashify. Wgrywam wersje 2.8.7 z miui.com. W obu przypadkach mam komunikat, ze przeszlo. W obu przypadkach reboot do recovery i nadal mam stockowe recovery. Czy macie moze jakies doswiadczenie z wgrywaniem i problemy jakie mozna napotkac??
detnejm Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Czesc, Mam problem z wgraniem czy to za pomoca ADB (fastboot) czy tez za pomoca flashify. Wgrywam wersje 2.8.7 z miui.com. W obu przypadkach mam komunikat, ze przeszlo. W obu przypadkach reboot do recovery i nadal mam stockowe recovery. Czy macie moze jakies doswiadczenie z wgrywaniem i problemy jakie mozna napotkac?? Zainstaluj przez fastboota a następnie wyłącz telefon. Potem włącz go trzymając górny przycisk głośności i trzymaj dotąd aż się uruchomi TWRP. Wtedy z jego poziomu potwierdzasz instalacje i przy kolejnych restartach do recovery będzie się ono zawsze uruchamiać.
jaffinio Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) probowalem zarowno na win7 jak i win8.1. nie zadzialalo. chyba bede musial w wirtualnej maszynie pokombinowac i wtedy sie okaze Edytowane 18 Października 2015 przez jaffinio
jaffinio Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 twrp wgrane, zrobilem wipe (FR) po tym i telefon wisi na logo MIUI POLSKA. jakies pomysly co dalej?
focusik09 Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) No jak co dalej? Złapał bootlopa. Masz TWRP, skopiuj najnowszy rom na kartę pamięci i zainstaluj przez to recovery Edytowane 18 Października 2015 przez focusik09
galakty Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Wiesz co to loop? Pętla. A mu wisi na logo. Ile czekałeś? Bo po Wipe telefon potrafi się włączać 10-15 minut .. Pewnie spanikowałeś.
jaffinio Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 No jak co dalej? Złapał bootlopa. Masz TWRP, skopiuj najnowszy rom na kartę pamięci i zainstaluj przez to recovery to zostawiam jako ostatecznosc Wiesz co to loop? Pętla. A mu wisi na logo. Ile czekałeś? Bo po Wipe telefon potrafi się włączać 10-15 minut .. Pewnie spanikowałeś. nie wiem ile czekalem. kilka dobrych minut. na sgs, sgs2 i note2 (samsung) czekalem kilka minut na logo producenta. tutaj to wydawalo mi sie za dlugie, ale poczekam przy nastepnym restarcie. musze aku podladowac bo zaczalem to robic jak mial 15%
galakty Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 15%, kolego, prosisz się o cegłę Ja też już chciałem restartować telefon i wgrywać od nowa, bo się dłużyło. To na prawdę długo trwa, dłużej niż inne telefony. Przy instalacji TWRP i z niego nawet aktualizacji - tak, też długo idzie i po kliknięciach mocno muli. Ale tak jest i trzeba czekać.
focusik09 Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Ale czemu ostateczność? Ta najnowsza aktualizacja jest naprawdę na duży plus.
jaffinio Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 15%, kolego, prosisz się o cegłę Ja też już chciałem restartować telefon i wgrywać od nowa, bo się dłużyło. To na prawdę długo trwa, dłużej niż inne telefony. Przy instalacji TWRP i z niego nawet aktualizacji - tak, też długo idzie i po kliknięciach mocno muli. Ale tak jest i trzeba czekać. 25 minut czekania. nic sie nie stalo
galakty Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 25 minut czekania. nic sie nie stalo Masz TWRP? Zrób Wipe all, Wipe cache itp, potem wgraj ROM na nowo, Wipe cache i odpal. 1
jaffinio Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 Masz TWRP? Zrób Wipe all, Wipe cache itp, potem wgraj ROM na nowo, Wipe cache i odpal. dzieki za podpowiedzi kolego telefon wstal wgralem na sd najnowszego romika, zrobilem pelny wipe tak jak pisales. wgralem rom (byly jakies bledy z podmontowaniem partycji), pozniej pokazal sie komunikat succeded. zrobilem jeszcze raz wipe przyciskiem po instalacji, telefon wstal po 5 minutach jeszcze raz dziekuje
Nezumi Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi