Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nobem, który kupił podczas promocji (25.08) na aliexpress 'nowego' szaomiaka 4 3g 3GB ram
Wczoraj go odebrałem płacąc za niego vat

Przejdę do konkretów; w oparciu o ten link oraz własną diagnostykę

http://en.miui.com/thread-42873-1-1.html

Stwierdzam, że przy telefonie było coś grzebane oraz, że pewne jego elementy to fejki
(pudelko, naklejka, klapka, ładowarka, bateria? (bm32 samsung ale coś pamiętam, że ktoś pisał że też to były legitne baterie)

Pod klapką śruby wyraźnie maja lekko zdartą farbę oraz te dwie nalepki małe pomarańczowe - jedna z nich jest źle naklejona jakby 2 raz

Telefon odpalił się na jakimś chińskim romie (pamaranczowo białe tło na bootscreenie) ale miał updater, miui recovery, bez problemu zainstalowałem polski soft który śmiga, nie gubi zasięgu, działa gps, ale miałem i mam problem z mikrofonem.

Cpu-z pokazuje qualcolma antutu wykręca normalny wynik

Flashowałem już przez miflash i dalej występuję problem: jakość rozmów jest do d*py, ja prawie rozmówcy nie słyszę a on (rozmówca) mnie głośno ale niewyraznie; niewyraźnie jest też przy filmach (mikrofon) jest też taki podgłos jak kiedyś na venrillo ktoś z gównianego majka rozmawiał (próbkowanie czasem pomagało)  tzn taki "elektryczny podgłos " - słychać coś takiego delikatnie; nie buczy okropnie ale słychać ten podgłos.

Z opcji głośnomówiącej w ogóle mnie nie słychać - mojego rozmówcę ja słyszę bardzo dobrze.

Jak odpalałem  narzędzie diagnostyczne przez numer telefonu tj *#*#  to:

W teście głównego mikrofonu słyszę siebie dosyć dobrze 7/10 ale występuje efekt echa 
W teście symulacja rozmowy słyszę siebie 4.5/10 ale głos jest w miarę czysty
W teście tylnego mikrofonu muszę trzymać telefon kolo ust na wysokości aparatu jeżeli dmuchnę w niego to słychać dźwięk szumu jeżeli zacznę mówić to będzie to bardzo cicho i niewyraźnie  mnie słychać jeżeli zacznę mówić np. z 10 cm to nie słyszę nic
W teście górnego mikrofonu słychać mnie słabo i występuje echo

Napisałem do sprzedawcy, że sprzedał mi  refurba pomieszanego z fejkiem i że nagrałem unboxing (to prawda) oraz porobiłem zdjęcia i przygotowuje dokumentacje do dysputy.

Pan z krainy kwitnącego smogu  zaczął pisać że on o niczym nie wie i że mogę go zwrócić.

Z tym ze średnio mnie to urzadza czekałem na telefon jbane poltora miesiaca zaplacilem vat i jeszcze go mam oddać vatu mi nikt nie zwróci. Na dodatek wykorzystałem ten kupon za 50$.

I teraz mam pytanie co mogę zrobić bo ten telefon nie sprawia na mnie złego wrażenia jakby działał ten mikrofon to by było serio 10/10 nie zawiesza się wszystko działa płynnie.

Full refund ze zwrotem na pewno przejdzie ale zastanawiam się czy by nie grać na 30% refund czy więcej i za ten hajs kupić np. mikrofon. Ja lubię grzebać w telefonach. Co mi radzicie i co najwyżej wymienić?
tę listwę usb+ mikrofon czy ten drugi? Czy wszystkie? 

Proszę o fatygę tylko osoby zaznajomione w temacie dziękuje.

Opublikowano (edytowane)

Tak. To mikrofon.

Wysłano z MI Note

To wiem tylko czy to ten bo są chyba trzy? Jeden jest w tym panelu gdzie jest wejscie usb drugi to ten a trzeci?

pytam bo w diagnostyce są polecenia, żeby mówić do trzech mikrofonów tym na dole z tyłu i z przodu urządzenia.

Jak rozmawiam na glosnomowiacym i uderzam w klapkę palcem to mój rozmówca słyszy wyraźnie stukanie a mnie niewyraźnie z szumami poradzisz mi coś? 

Jak Ty to widzisz Acid nawet jakby to był refurb to czy mi4 jest modelem awaryjnym?

Edytowane przez Hazzel
Opublikowano

Nie. Sam z siebie awaryjność jest jak każdy telefon. Nic się nie dzieje przeważnie. Ja tylko 9 na 10 napraw wymieniam ekrany bo zbite.

Co do szumów to właśnie jakby mikrofon był ruszony.

Wysłano z MI Note

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...