Skocz do zawartości

Yanosik - automatyczne uruchamianie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Yanosik nie uruchamia się automatycznie po sparowaniu z zestawem głośnomówiącym - z automatycznym zamknięciem po odłączeniu od zestawu nie ma problemu. Po pierwszym sparowaniu i odpaleniu Yanosika ręcznie, kolejne parowanie uruchamia program automatycznie. Niestety po kilku godzinach problem się powtarza. MIUI 7 na RN2Prime. Ktoś ma podobny problem?

Poza tym na pasku stanu wyświetlają się dwie ikonki Yanosika:

1. Yanosik

2. Lokalizacja ustalona (pojawia się to również w AutoMapie)

Czy drugą ikonkę można jakoś wyłączyć aby nie zaśmiecała paska?

Edytowane przez Bajtek
Opublikowano

Druga pokazuje która aplikacja zażądała uruchomienia GPS.

Wiem, tylko jak zrobić aby się to nie pokazywało? Aplikacja zaśmieca pasek pokazując dwie ikony.

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam,

Podpinam się pod problem, Mi5 najnowszy ROM 6.5.12 z xiaomi.eu. Objawy identyczne jak powyżej, wszystkie uprawnienia przyznane, inteligentne zarządzanie energią wyłączone. 

Komuś udało się rozwiązać  ten problem? 

Dodam jeszcze, że równolegle testuje Ryśka i z nim nie ma tego problemu. Odpala się bez problemu po nawiązaniu połączenia z Bluethoot'em. 

Edytowane przez Jacob
Opublikowano

Ja rozwiązałem to tak, że wyłączyłem tę opcję w Y i dodałem sobie odpowiednią akcje w Lamie (i tak jej używam do innych rzeczy).

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Opublikowano

Nie znałem tej appki, czas wypròbować, swoją drogą zastanawiam się czy nie napisać do Yanosika zgłoszdnia tego błędu bo raz to działa, a raz nie...

Opublikowano

Ja dodałem Yanosika do autostartu, przyznałem wszystkie uprawnienia itd.. Czasami się odpala a czasami nie. W sumie teraz to już nie istotne ponieważ zainstalowałem sobie tą Lamę i sam się sobie dziwię dlaczego wcześniej nie znałem tej Appki ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Sam miałem problem z Yanosikiem i tutaj znalazłem rozwiązanie swojego problemu - dodanie do autostartu.
Potestuje go jeszcze, ale przy łączeniu zestawu bt w końcu się odpala

Sprawdźcie czy macie włączone  3 rzeczy:
- Menedżer uprawnień - ja mam prawie wszystkie ale pewnie wystarczą: dostęp do bt, na ekranie blokady, uruchamianie w tle
- Wspomniany autostart
- Profile baterii / oszczędzanie w aplikacjach - dajcie bez ograniczeń i lokalizacje w tle

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...