fi9o Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Witam, Jest to mój pierwszy post więc chciałbym powitac wszystkich forumowiczów Wczoraj stałem posiadaczem Xiaomi Redmi note 2 LTE. Telefon sam w sobie jest niesamowity i nie mam doczego się doczepić oprócz... No właśnie oprócz irytujących katalogów ze zdjęćiami(?) które pojawiają się w galerii. Usunąłem je wszystkie wczoraj, ale dziś wróciły. Moje pytanie - co jest wrzuca, po co i jak temu zapobiegnąć można? Utrudnia to straszliwie przeglądanie galerii zdjęć ponieważ pliki w tych katalogach rozpoznawane są jako grafiki i w galerii się pojawiają. Poniżej foto Pozdrawiam, fi9o.
Eru Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Fullwipe + instalacja MIUI Polska
fi9o Opublikowano 7 Października 2015 Autor Opublikowano 7 Października 2015 Fullwipe + instalacja MIUI Polska I to jedyne rozwiązanie czy jedyne jakie proponujesz?
Eru Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Jedyne jakie proponuję, bo nie podałeś skąd brałeś telefon i jakie MIUI masz wgrane. Tapnięte z Mi Note
fredek Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Chyba trochę źle do tego podchodzisz: masz zakładkę zdjęcia, tam je przeglądaj, zakładka lokalne służy do przeglądania katalogów w formie listy lub kafelków. Fullwipe + instalacja MIUI Polska A co to ma niby zmienić ?
Nezumi Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Tutaj akurat @fredek ma racje. Wipe nic nie zmieni, bo zakładka "Lokalne" pokazuje wszystkie foldery z jakimikolwiek grafikami od każdej możliwej apki na telefonie. Do przeglądania własnych zdjęć jest zakładka "Zdjęcia" ew. "Chmura" jeżeli je tam wrzucisz , ale jeżeli nie masz wgrane MIUIPolska to dobra moja rada taka, aby zainstalować jednak polskie MIUI .
fi9o Opublikowano 7 Października 2015 Autor Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) Posiadam: MIUI 16.6.7(LHMCNCF) Wersja android: 5.0.2 LRX22G a czy moge prosic o instrukcje wgrania? Ta która jest na stronie zamieszczona jest chyba dla kogos z doswiadczeniem z miui bo niewiele z niej rozumiem ---------------------- Edit: Chyba już rozumiem. Pytanie tylko czy rom ma być na karcie pamięci czy w pamięci telefonu? I czy dla Redmi note 2 lte dual sim to poprawny rom: MIUIPolska_hermes_5.9.24_v7-5.0.zip Edytowane 7 Października 2015 przez fi9o
Nezumi Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Posiadam: MIUI 16.6.7(LHMCNCF) Wersja android: 5.0.2 LRX22G a czy moge prosic o instrukcje wgrania? Ta która jest na stronie zamieszczona jest chyba dla kogos z doswiadczeniem z miui bo niewiele z niej rozumiem Metoda nr.1 z "Instrukcji Instalacji MIUIPolska". Wszystko tam masz, krok po kroku.
fi9o Opublikowano 7 Października 2015 Autor Opublikowano 7 Października 2015 Dziękuję ślicznie. W takim razie zabieram się do aktualizacji. Pozdrawiam.
fi9o Opublikowano 7 Października 2015 Autor Opublikowano 7 Października 2015 Panowie wgrałem miui polska. Pierwsza metoda. Niesamowicie banalne. Ale mam pytanie bo wygląda jakby się nałożyła nowa wersja systemu na poprzednia. Czy nie powinienem zrobić jakieś przywrócenia ustawień fabrycznych? Jeśli tak to proszę o wskazówkę jaka metoda. Pozdrawiam
avish Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Ustawienia > Urządzenie > Kopia i kasowanie danych
fi9o Opublikowano 8 Października 2015 Autor Opublikowano 8 Października 2015 Mój telefon jakby dostał nowe życie. Dziękuję wszystkim za pomoc, katalogi zniknęły, w telefonie jest polskie MIUI. Podsumowując, MIUIPolska ma nowego, zadowolonego członka! Pozdrawiam, fi9o.
Nezumi Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi