Marrik Opublikowano Piątek o 09:16 Opublikowano Piątek o 09:16 Witam. Mam parę aplikacji, których nie chcę aktualizować, bo nowsze wersje są całkowicie spi.., znaczy zepsute.Nie chcę żeby one wyświetlamy się ciągle na liście do aktualizacji, bo nie raz przez przypadek kliknąłem aktualizację. Czy da się jakoś zmodyfikować plik apk aplikacji, by po instalacji sklep w ogóle nie "widział" że jest zainstalowana i nie proponował aktualizacji?Z góry dzięki.
Netoper Opublikowano Piątek o 09:26 Opublikowano Piątek o 09:26 Z listy apek do aktualizacji nie ma jak usunąć, swego czasu też szukałem jakiegoś patentu na to.Tym to zarządza bezpośrednio sklep Google, jedynie co to w danej aplikacji w sklepie można odznaczyć automatyczne aktualizacje.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Marrik Opublikowano Piątek o 09:42 Autor Opublikowano Piątek o 09:42 Myślałem nad modyfikacją pliku manifest czy zmianą podpisu aplikacji jednak nigdzie nie mogę znaleźć info na ten temat czy to działa.
Kacper Skrzypek Opublikowano Piątek o 10:27 Opublikowano Piątek o 10:27 Zmiana podpisu/manifestu raczej nie zadziała, inaczej nie wyświetlałoby informacji o aktualizacjach aplikacji, które zmieniamy (Muzyka, Mi Wideo, Przeglądarka Mi).
Rekomendowane odpowiedzi