Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Rozważam zakup X17U na wondamobile, jest to wersja global model hong kong. Pytanie o specyfikę tego modelu, czy jakieś znaczące różnice są, jak z odblokowaniem bootloadera i wgraniem xiaomi.eu? Czy ktoś z szanownych forumowiczów dokonywał takiego zakupu? Pozdro dla ekipy xiaomi.eu

Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

wersja global i model Hong Kong? jest takie coś w ogóle? z tego co patrzę to 17 ultra ma takie modele

25128PNA1C - Chińczyk wersja Leica

2512BPNDAC - Chińczyk wersja standard

25128PNA1G - global wersja Leica

2512BPNDAG - global wersja standard

jeśli chodzi o wgranie romu xiaomi EU to Chińczyków praktycznie to nie dotyczy bo ich nie odblokujesz (chyba że kupisz w takim wariancie gdzieś z drugiej ręki ... xiaomi oficjalnie zablokowało im unlocki) no a global można odblokować i wrzucić ROM xiaomi EU - niedawno wyszedł - tyle że nie mam pewności czy jest zgodny z oboma wersjami czy tylko to dla zwykłej ultry ...

Edytowane przez Master
Opublikowano

No właśnie tak jest opisane: global version (model hong kong), bateria 6000, obsługuje esim oraz android auto więc pasowałoby do globala.

Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

no zgadza się ... wszystko pasuje do globala ... 🙃 czy sa teraz brandowane systemy w tych modelach to nie wiem ... ale jak to global - nawet z brandem - to myślę że unlocka można zrobić ... może ktoś mądrzejszy coś tu jeszcze napisze w temacie ... osobiście nie miałem nigdy styczności z tą siecią ani (przynajmniej w ostatnich latach) brandem w systemie ...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No i stało się, mam go już kilka dni. Wszystko przebiegło bardzo sprawnie (przelew wysłałem 26 III, a już 7 IV miałem telefon w ręce). 100% global, oryginalnie zafoliowany, jedynie ładowarka z nie naszym wtykiem ale do paczki dołączyli przejściówkę. Przy okazji ncunlock też się spisał szybciutko Polecam wszystkim zakupy na wondamobile.com

Wysłane z mojego 2512BPNDAG przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Seboo napisał(a):

No i stało się, mam go już kilka dni. Wszystko przebiegło bardzo sprawnie (przelew wysłałem 26 III, a już 7 IV miałem telefon w ręce). 100% global, oryginalnie zafoliowany, jedynie ładowarka z nie naszym wtykiem ale do paczki dołączyli przejściówkę. Przy okazji ncunlock też się spisał szybciutko emoji16.pngPolecam wszystkim zakupy na wondamobile.com

no dobre info ... dobrze wiedzieć że są się tam zrobić zakup ... jak masz unlocka to wrzucaj xiaomi EU 🙃 tylko pamiętaj że nie możesz zablokować wtedy z powrotem ... powodzenia!

Edytowane przez Master
Opublikowano

Trochę dziwne, ze Global, bo na stronie jak byk pisze:

Xiaomi 17 Ultra 5G (edycja Leica) Dual SIM

1.137,48 €

Wersja chińska, rozpakowana i zainstalowana w Google Play, 100% nowa.

Wysyłka nastąpi w ciągu 2–3 dni roboczych od potwierdzenia zamówienia.

Opublikowano

Global global,standardowy nie Leica, specjalnie prosiłem ich żeby mi podali dokładny numer modelowy przed zakupem, poza tym ncunlock też poszło standardowo, zgodnie z przewidywaniami

Opublikowano (edytowane)

No może i masz racje, ale przeleciałem wszystkie 17-tki i wszędzie na czerwono wersja chińska. No to w takim razie nie rozumiem czemu na stronie nie oferują Gobali. No chyba, ze się z nimi dogadałeś osobiście pewnie po angielsku to inna sprawa. W takim razie gratuluję Globala, ale nie rozumiem polityki tej strony.

Przepraszam wcześniej tego nie zauważyłem jest opcja: 

Wersja globalna (model Hongkong)

Wysyłka nastąpi 10-12 marca.

Edytowane przez kris68
Opublikowano

Nie nie, wszystko było oficjalnie, zakup przez stronkę tak jak napisałeś model hong kong i temu dopytywałem szanownych forumowiczów czy ktoś zna takie coś. Oni (wonda mobile) na fejsie mi odpisali na prośbę o numer modelowy i spasowało to z tym co kolega na początku wątku podał te numery. Jedynie co to na stronce nie było napisane wprost ile wychodzi wysyłka więc trochę doszło do kwoty ale jako, że płatność robiłem przelewem a nie kartą więc zniżka wpadła 4,5 %. Suma summarum wyszło 1170€. Śledzenie paczki miałem od momentu jak dotarła do Włoch i podróżowała dhl'em. Jestem bardzo zadowolony.

• Like 1
Opublikowano

Kupić wersję globalną w Chinach bez sensu, mniejsza bateria.
Było brać wersję Chińską z hyperos3 najświeższym ze stycznia 2026 i odblokować samemu raptem 15 minut roboty i miałbyś większą baterie a tak jeszcze 50$ zarobił ncunlock.
Gratuluję zakupu

Opublikowano

Nie zależało mi akurat na jeszcze większej baterii, nie byłem do końca przekonany co do tego exploita, głównie pod kątem pewności co do wersji softu. Osobiście wolałem mieć pewność, że operacja się powiedzie w 100%. Zgadza się, nie wszyscy muszą podzielać mój tok rozumowania

Opublikowano

Kupić wersję globalną w Chinach bez sensu, mniejsza bateria.

Bateria baterią fakt jest to plus, ale patrząc jak choćby tylko w ciągu roku google wzmocniło zabezpieczenia, jakie problemy są z wrażliwymi aplikacjami na fonach z odblokowanym BLem, i nie wiadomo jak to pójdzie dalej.
Pomijając już niepewność jakichś zawirowań politycznych/autorskich/licencyjnych, nie ma gwarancji że nie dojdą kolejne problemy związane np z rynkiem dystrybucji.
Nie wiadomo czy samo Xiaomi, któremu też nie pasuje "psucie" rynku sprzedażą fonów CN po za ich rynek nie wymyśli czegoś co uziemi takie fony.
A mając fon global jest spokój.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Osobiście nie mam nie wiadomo jakiej kolekcji aplikacji na telefonie, ale dotychczas spotkałem się tylko z jedną która nie chce działać z odblokowanym BL: McDonald Mam w telefonie apki z 3 banków: alior, credit agricole, i millenium - na tym uruchomione płatności zbliżeniowe i zero problemów, mObywatel i kilkanaście innych i żadna nie ma z tym problemu oprócz MakPaśnika . Nie twierdzę, że nie ma z tym problemu w ogóle ale mnie on praktycznie nie dotyczy. Nie używam google pay ani netflixa więc nawet nie sprawdzam L1 czy tam integrity check czy jak to tam się zwie. Ja akurat mam spokój z BL, przynajmniej na razie. Swoją drogą jakie macie doświadczenia, co jeszcze nie działa z odblokowanym BL?

Opublikowano

o ile pamiętam to revolut ... osobiście z tego nie korzystam i czekam z niecierpliwością kiedy im się dobiorą do d ... z tą apka Donalda to już ktoś tu pisał że jest problem - sam nie korzystam ale możliwe że można tam zamawiać przez jakieś glovo np. 🙃 brak certyfikatu Play protect może powodować problem z niektórymi apkami ze sklepa Play - u siebie z tych co korzystam wszystko bezproblemowo - instalacja i aktualizacje ... co do bankowych to u mnie bez problemu PKO bp - zbliżeniowe blikiem - przez Google działają normalnie przelewy, jeśli chodzi o biometrie - żadnych problemów - ogólnie jeśli ktoś chce zastąpić zbliżeniowe z Googla można używać apki curve pay - o ile pamiętam był o tym tu założony temat jak wywaliło tą usługę Googla ... tak więc jeśli o mnie chodzi o o to że czego korzystam to unlock nie sprawia mi żadnych problemów 🙃 oczywiście do tego zrobiony debloat i wszystko śmiga ... żeby jeszcze system nie był zwalony to byłbym cały happy ... xiaomi - dziady kalwaryjskie - dawać mi tego nowego globala 😉 wiem że nikt tego nie czyta ale musiałem gdzieś wylać gorzkie zale 🙃

• Like 1