Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak by ktos chciał nagrywanie to wystarczy na global przestawić region na Szwajcarię i wpisać w adb
pm uninstall -k --user 0 com.google.android.dialer
pm uninstall -k --user 0 com.google.android.contacts
pm uninstall -k --user 0 com.android.phone.cust.overlay.miui
pm install-existing com.android.contacts
pm install-existing com.android.incallui

1000045006.jpg

IMG_20260312_120357.jpg

Opublikowano

Dzięki za info, zastanawiałem się czy ten mod będzie działał także na 17 Ultra Global. Z drugiej strony zastanawiam się czy warto zmieniać z 15 U Global... Mam go od maja zeszłego roku, odblokowałem bootloader, wgrałem Miui_PL. Jednak ostatnio mnie wkurza, nie wiem czy to wina ostatniej aktualizacji romu ale raz na dzień lub dwa muszę go uruchamiać ponownie poniważ blokuje się aplikacja telefonu, Chrome. Z drugiej strony zastanawiam się nad ponownym zablokowaniem bootloadera, wgraniem ori romu i zrobieniem powyższego moda do nagrywania rozmów bez którego żyć nie mogę. Z jakiego modelu się przesiadłeś?

Opublikowano
15 godzin temu, Robert Kotłowski napisał(a):

Dzięki za info, zastanawiałem się czy ten mod będzie działał także na 17 Ultra Global. Z drugiej strony zastanawiam się czy warto zmieniać z 15 U Global... Mam go od maja zeszłego roku, odblokowałem bootloader, wgrałem Miui_PL. Jednak ostatnio mnie wkurza, nie wiem czy to wina ostatniej aktualizacji romu ale raz na dzień lub dwa muszę go uruchamiać ponownie poniważ blokuje się aplikacja telefonu, Chrome. Z drugiej strony zastanawiam się nad ponownym zablokowaniem bootloadera, wgraniem ori romu i zrobieniem powyższego moda do nagrywania rozmów bez którego żyć nie mogę. Z jakiego modelu się przesiadłeś?

On działa tylko na globalach, mam kupione drugi 17u z hulajnoga i nie ma framework do nagrywania i aplikacji.

Zostawiam sobie globala, można teraz łatwo odblować 17u za pomoca exppoit i wgrać miui.eu ale mam je od poczatku na 15u i mnie irytuje bo nie dziala revoult czy mobywatel.

Opublikowano

u mnie na odblokowanej 15 ultra global i romie xiaomi EU mobywatel działał be żadnego problemu (nie miałem też roota) revolut to wiem że nie pójdzie ... na szczęście z tego dziadostwa nie korzystałem nie korzystam i korzystać nie będę 🙃

Opublikowano
8 godzin temu, xisio napisał(a):

On działa tylko na globalach, mam kupione drugi 17u z hulajnoga i nie ma framework do nagrywania i aplikacji.

Zostawiam sobie globala, można teraz łatwo odblować 17u za pomoca exppoit i wgrać miui.eu ale mam je od poczatku na 15u i mnie irytuje bo nie dziala revoult czy mobywatel.

Czyli nie będzie to działać na telefonach z polskiej dystrybucji? Jak odróżnić w sprzedaży który będzie z Global? 

U mnie 15U odblokowany i działa mObywatel, Revolut, wszystkie banki, nawet płatności Google Pay działają. Nie działa mi tylko aplikacja Gree od klimatyzatora 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Robert Kotłowski napisał(a):

Czyli nie będzie to działać na telefonach z polskiej dystrybucji? Jak odróżnić w sprzedaży który będzie z Global? 

w oznaczeniu modelu na końcu musi być literka G ... to znaczy że fon jest z tej dystrybucji i będzie miał wrzucona jakaś wersję globala - system - a tych z kolei jest kilka odmian ... na zdjęciu z pierwszego posta jest to taki uniwersalny global - oznaczenie MI ... u nas sprzedają globale z oznaczeniem EU ... czyli wypust europejski ...

też miałem odblokowany 15 ultra - z revolutem wiem że był problem - choć sam nie korzystałem - poza tym z tego co korzystałem to żadnych problemów 🙃 płatności Googla to te przelewowe były oki - tam miałem dodana wcześniej kartę i czasami płaciłem przelewami - zbliżeniowo miałem ustawione przez apke bankowa + blik ...

Edytowane przez Master
Opublikowano
U mnie 15U odblokowany i działa mObywatel, Revolut, wszystkie banki, nawet płatności Google Pay działają. Nie działa mi tylko aplikacja Gree od klimatyzatora 
Chodzi o zainstalowany ROM, global ma w końcowce oznaczenia romu MIXM a Europa EUXM.
Inna sprawa że ze dwa? trzy? miesiące temu była identyczna instrukcja z rozwinięciem jak wrzucić nagrywanie również na europejski ROM, Ewentualnie odezwać się do @Acid żeby u niego w serwisie zrobili to bezstresowo.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dziś udało mi się odblokować bootloader w 17 ultra.

Telefon z polskiej dystrybucji (2512BPNDAG) z softem EEA OS3.0.11.0.WPAEUXM (orginalnie było 3.0.7.0)

Flash i zablokowanie BL na soft OS3.0.5.0.WPATWXM bez problemu.

Trochę się cykałem bo różne wiadomości są na necie, sam pytałem ncunlock i mi napisał: maybe brick, keep unlock...

Także nie ma się czego bać 😀

Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.03.2026 o 21:59, Ancu napisał(a):

Flash i zablokowanie BL na soft OS3.0.5.0.WPATWXM bez problemu. 

Także nie ma się czego bać 😀

Czy na tajwanskim romie jest dialer z nagrywaniem rozmów i sms od xiaomi? 

Ps skąd go wziąłeś? Na stronie widzę tylko wersję 3.0.4

Edytowane przez Gorus