Skocz do zawartości
  • 0

Poco X7 Pro i ten okropny soft

Pytanie

Opublikowano

Cześć 

Da się coś zrobić, żeby ten syfiasty HyperOS działał płynnie? 

Mam X7 Pro za tysiaka, rozumiem, że muszę kupić F8 Pro albo Ultra za 2-2,5 tysiąca, ewentualnie Xiaomi 17, żeby to działało dobrze?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

to chyba fon mediateku? zakładam że masz wrzucony global którego nie czyściles ze smieci? 🙃 ogólnie zgłaszasz pretensje trochę nie tu gdzie trzeba ... Pisz do xiaomi przez ich community i domagaj się dobrego softu 🙃 ja tyle co Ci doradze to wywal przez debloat co się da i czekaj na updaty softu ... może kiedyś będzie lepiej ... jak dożyjesz ... 🙃

• 0
Opublikowano

Wywaliłem wszystko co niepotrzebne z poziomu PC, większość aplikacji wbudowanych, zawsze tak robię. Mi 9 działał lepiej niż to. 

Tak, MediaTek. 

A są lepsze softy na te telefony? Które działają płynnie jak na przykład Honor 400?

Screenshot_2026-03-07-22-47-29-160_com.android.updater.jpg

• 0
Opublikowano

no tu jedyna opcja to jeszcze ROM xiaomi EU - ale będzie dostępny tylko z poziomu patreona po wykupieniu subskrypcji - zakładam że jest na ten model - choć to trzeba byłoby sprawdzić ... też będzie oparty o global ale zmodyfikowany przez ekipę xiaomi eu i zapewne jeszcze odchudzony / przyspieszony ... tyle że musiałbyś zrobić unlocka fona ... no i trzeba się liczyć że będziesz mieć problemy z apkami uczulonymi na unlocka np. te od płatności typu portfel Googla czy revolut ... jak z tego nie korzystasz to możesz w to się pobawić ... wywali też Ci certyfikat w sklepie Googla to może być problem z instalacją niektórych apek z tego źródła ... poza tym innych opcji za bardzo nie ma ... co do wywalenia śmieci z poziomu PC to w dziale dyskusje o aplikacjach masz temat debloat - tam są listy tego co można bezpiecznie wywalić żeby odciążyć fona - tak dla wersji global jak i dla romu xiaomi EU ... może coś Ci się przyda ...

• 0
Opublikowano

Nie chcę się w to bawić, Mi 9 miałem odblokowaną i Romy co trzy tygodnie przez TWRP wgrywałem. Yebac subskrypcje xD nie będę płacił za korzystanie z telefonu, debilem nie jestem. 

Wiem co usuwać, telefon jest bardzo mocno odchudzony, myślałem, że może są jakieś magiczne sposoby. 

No trudno, yebac xiaomi i cały ten syfiasty HyperOS. Trzeba chyba iść do oppo albo honora. 

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomequ123456 napisał(a):

Nie chcę się w to bawić, Mi 9 miałem odblokowaną i Romy co trzy tygodnie przez TWRP wgrywałem. Yebac subskrypcje xD nie będę płacił za korzystanie z telefonu, debilem nie jestem. 

Wiem co usuwać, telefon jest bardzo mocno odchudzony, myślałem, że może są jakieś magiczne sposoby. 

No trudno, yebac xiaomi i cały ten syfiasty HyperOS. Trzeba chyba iść do oppo albo honora. 

powodzenia 🙃 ps. subskrypcji nie trzeba przedłużać z miesiąca na miesiąc - można ją odnawiać przy okazji wypuszczania nowszych wersji - pewnie raz na kilka miesięcy - drogo jakoś też to nie wychodzi - ostatnio było coś koło 50 zeta chyba ... choć nie wiem czy to aktualne ... wrzucenie romu przez twrp to moment ... ja ostatnio tego nie wrzucałem - przy tej częstotliwości co wychodzą Romy spokojnie można to zrobić w trybie fastboot przez kompa ... a czy są jeszcze jakieś sposoby - w sumie nie wiem ... mi wystarcza xiaomi EU + debloat 🙃 nie mam zastrzeżeń co do działania i szybkości romu - z każdą wersja jest lepiej ... czekam na 3.1 ... raz jeszcze powodzenia na nowej drodze życia - niech Twe dni - a także oppo i honora - będą długie 👍