Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS od Xiaomi.eu dla modelu Redmi Turbo 3 / POCO F6 (nazwa kodowa peridot). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS3.0/xiaomi.eu_PERIDOT_OS3.0.5.0.WNPCNXM_16.zip/download ROM może być zainstalowany zarówno przez tryb Recovery (TWRP, o ile istnieje), jak i przez tryb Fastboot. Poradnik dot. instalacji tutaj: Co się zmieniło w HyperOS 3? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-3-po-polsku-pierwsze-zrzuty-ekranu-i-porownanie-z-hyperos-2/. Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
Raf6 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Mam problem z apką dp SMS po dirty flash z android 15. Wywala mi ją i nie przychodzą powiadomienia jak dostane sms. Czyszczenie pamięci podręcznej pomaga ale problem po czasie powraca. Będe testował dalej.
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Stycznia Autor Opublikowano 9 Stycznia A próbowałeś wyczyścić dane samej apki SMS (nie tylko cache)? SMS-ów to nie skasuje (możesz na wszelki wypadek zrobić kopię lokalną, ale nie znikną).
Raf6 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) 2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): A próbowałeś wyczyścić dane samej apki SMS (nie tylko cache)? SMS-ów to nie skasuje (możesz na wszelki wypadek zrobić kopię lokalną, ale nie znikną). Tak, to pomogło ale sytuacja się powtórzyła po paru dniach więc pozostaje pomału szukać przyczyny. ps. mam zbyt agresywny deep sleep, nie wybudza mi telefonu jak przychodzą smsy. Możliwe że za dużo poblokowałem w aplikacjach aby "nie jadło" tyle baterii, szczególnie usługi google 🙃 Edytowane 9 Stycznia przez Raf6
Master Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 9 minut temu, Raf6 napisał(a): Tak, to pomogło ale sytuacja się powtórzyła po paru dniach więc pozostaje pomału szukać przyczyny. ps. mam zbyt agresywny deep sleep, nie wybudza mi telefonu jak przychodzą smsy. Możliwe że za dużo poblokowałem w aplikacjach aby "nie jadło" tyle baterii, szczególnie usługi google 🙃 ustaw bez ograniczen dla tych apek gdzie chcesz zeby dzialaly w tle + autostart + blokada w ramie ... tez wylacz wstrzymywanie ... to dzialaj w razie potrzeby jak widzisz ze z czyms sa problemy ... uslug googla to nie wiem bo ich specjalnie nie ruszalem ... ogolnie takie procedury sie sprawdzaja - z smsami tam nie mialem nigdy takich problemow - tez chyba jak pamietam tam jest mniej ustawien w zarzadzaniu dla apki sms ... 1
Raf6 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 2 godziny temu, Master napisał(a): ustaw bez ograniczen dla tych apek gdzie chcesz zeby dzialaly w tle + autostart + blokada w ramie ... tez wylacz wstrzymywanie ... to dzialaj w razie potrzeby jak widzisz ze z czyms sa problemy ... uslug googla to nie wiem bo ich specjalnie nie ruszalem ... ogolnie takie procedury sie sprawdzaja - z smsami tam nie mialem nigdy takich problemow - tez chyba jak pamietam tam jest mniej ustawien w zarzadzaniu dla apki sms ... Dzięki za odpowiedź. Możliwe że chodziło o ustawienie "autostart w tle". To włączyłem. Narazie jest ok, zobaczymy po paru dniach 😎 pozdrawiam
Master Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Godzinę temu, Raf6 napisał(a): Dzięki za odpowiedź. Możliwe że chodziło o ustawienie "autostart w tle". To włączyłem. Narazie jest ok, zobaczymy po paru dniach 😎 pozdrawiam te autostarty często są domyślnie wyłączone ... ja na wszelki wypadek daje ... taki tuning ustawień dla apek zawsze mi się sprawdza 🙃 dobrze że są te opcje ... a jak są to trzeba z nich korzystać ... powodzenia!
Raf6 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Spróbuje zmiany apki domyślnej do SMS. Nawet zdarza się że nie wyświetla mi wogóle przychodzących sms, nawet jak użytkuje telefon 😑dopiero jak sam otworze apke do SMS to wtedy się pokazują nowe wiadomości....
Rekomendowane odpowiedzi